Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ivan56 » 22 дек 2014 15:14

професор Томов написа:Ем рубличката както гонеше 80, вече е 55 за долар и гони 50. Културна работа. За четири дена, толкова! Ей сега след Нова година и златото като започне да се качва и ще стане ясно, кой е на печалба и кой на загуба. Гледам, голяма тишина е настанала сред русофобите. Не можаха да я фалират тая Русия и това си е :lol: Къде отидоха уроците по тая "пазарна икономика" така и не ми стана ясно :roll:

Още една добра новина професоре.От ОПЕК обявиха че няма да намалят добива на петрол през 2015 г.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 22 дек 2014 15:20

ivan56 написа:
професор Томов написа:Ем рубличката както гонеше 80, вече е 55 за долар и гони 50. Културна работа. За четири дена, толкова! Ей сега след Нова година и златото като започне да се качва и ще стане ясно, кой е на печалба и кой на загуба. Гледам, голяма тишина е настанала сред русофобите. Не можаха да я фалират тая Русия и това си е :lol: Къде отидоха уроците по тая "пазарна икономика" така и не ми стана ясно :roll:

Още една добра новина професоре.От ОПЕК обявиха че няма да намалят добива на петрол през 2015 г.

Това е стара новина. Златото е индикатора. Йената също служи като валута-убежище. На всички е ясно, че арабите играят срещу Русия и техния съюзник Иран, в същото време удрят и шистаците. Естествено, това няма как да стане без мълчаливото съгласие на САЩ.

П.П. До скоро и швейцарския франк беше такава валута, но откакто Швейцарската Централна Банка (SNB) сложиха бариера, а и вече въведоха отрицателна лихва, вече го избягват. Не е рентабилно.
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 22 дек 2014 15:38

професор Томов написа:
ivan56 написа:

Това е стара новина. Златото е индикатора. Йената също служи като валута-убежище. На всички е ясно, че арабите играят срещу Русия и техния съюзник Иран, в същото време удрят и шистаците. Естествено, това няма как да стане без мълчаливото съгласие на САЩ.

П.П. До скоро и швейцарския франк беше такава валута, но откакто Швейцарската Централна Банка (SNB) сложиха бариера, а и вече въведоха отрицателна лихва, вече го избягват. Не е рентабилно.

Дори и глупавите арабели,не са толкова много зависими от петрола.Останаха само бензиноколонката,Венецуела и Иран.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 дек 2014 15:54

професор Томов написа:Не можаха да я фалират тая Русия и това си е :lol: Къде отидоха уроците по тая "пазарна икономика" така и не ми стана ясно :roll:

Абе кой иска да я фалира тая Русия ? :roll:

Не е сериозно, човек ...
Знаеш ли въобще колко трилиона потрошиха западняците да вдигнат Русия през 90-те ?
Искаш пак да се мине по-тоя път ли ?

На Русия и бе даден негледен урок.
Както и на Съюзниците и.
Не-напразно Беларус и таджиките ли бяха, отказаха за сега ЕАС.
То май и самата Русия се отказва, временно.
Китай не желаят да имат разплащания в рубли, с Русия, искат си долара ...

И като стана дума за урок... Той не е свършил.
Икономиката се измерва на годишни бази, а за тази година Русия ще е на загуба с около 200 млрд. долара.
Нещо, за което и самият Путин призна наскоро.
Но така или иначе Русия няма как да фалира, то това не е и цел.

Ако действително се пишеш за международен анализатор, би трябвало да го знаеш това. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 дек 2014 16:09

професор Томов написа:Ем рубличката както гонеше 80, вече е 55 за долар и гони 50. Културна работа. За четири дена, толкова! Ей сега след Нова година и златото като започне да се качва и ще стане ясно, кой е на печалба и кой на загуба. Гледам, голяма тишина е настанала сред русофобите. Медиите и те нищо не казват, че за четири дни, долара се е обезценил спрямо рублата с повече от 30%...интересна работа. Виж като е обратното, всичко гърми и се всява паника и истерия. Не можаха да я фалират тая Русия и това си е :lol: Къде отидоха уроците по тая "пазарна икономика" така и не ми стана ясно :roll:

Професорът пак разцепва мрака. :lol: Урокът по пазарна икономика вече е изнесен, "Невидимата ръка" е раздала шамарите и видяхме първия етап от предстоящата икономическа криза - пазарната паника. Ударното увеличаване на лихвения процент неизбежно води със себе си свиване на инвестиционната активност, свиване на производството, намаляване на заетостта и рецесия, каквито са и прогнозите на правителството за 2015г.
В същото време структурата на руската икономика показва силна обвързаност с нефта, а няма никакви индикации, че трендът му ще се смени. Тук пак опираме до тежки дни за рублата (не, че в момента не са тежки при 72% обезценка за последната година), до поскъпване на вноса, до влошаване на баланса по текуща сметка и ето ти условия за инфлация. ;) Професорее, световната икономика не са само японските свещи в платформата за Форекс. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 дек 2014 16:24

професор Томов написа:Това е стара новина. Златото е индикатора. Йената също служи като валута-убежище. На всички е ясно, че арабите играят срещу Русия и техния съюзник Иран, в същото време удрят и шистаците. Естествено, това няма как да стане без мълчаливото съгласие на САЩ.

Арабите играят за себе си, защото нямат избор, а в бъдеще ще става все по-зле. Предпочитат сега да продават на ниски цени, вместо в близко бъдеще да си останат с огромните петролни запаси и да духат супата.
Златото е убежище, когато има засилена икономическа активност и растеж, просто не го лови инфлацията. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 22 дек 2014 16:25

ivan56 написа:
професор Томов написа:
ivan56 написа:

Дори и глупавите арабели,не са толкова много зависими от петрола.Останаха само бензиноколонката,Венецуела и Иран.

Е, те Иран са бензиностанция на Китай и Индия :) Иран имат много силно развито земеделие, но ембаргото им пречи да си изнасят и реализират продукцията. Правят го де, но чрез други държави-посредници и на доста занижени цени. Но удара срещу тях не е толкова заради заради икономически причини, а заради геополитически. Нали са шиити и започват да взимат превес в целия регион и да заемат лидерската позиция в региона, а това на сунитите от Саудитска Арабия и останалите сунитски държави не им се нрави. На янките също. Подкрепят Хизбула и Хамас, Башар Асад в Сирия и шиитското правителство в Ирак. Като прибавиш и претенциите им за ядрена държава, така като се замисля, никак не е малко.
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 22 дек 2014 16:28

Tommi написа:
професор Томов написа:Това е стара новина. Златото е индикатора. Йената също служи като валута-убежище. На всички е ясно, че арабите играят срещу Русия и техния съюзник Иран, в същото време удрят и шистаците. Естествено, това няма как да стане без мълчаливото съгласие на САЩ.

Арабите играят за себе си, защото нямат избор, а в бъдеще ще става все по-зле. Предпочитат сега да продават на ниски цени, вместо в близко бъдеще да си останат с огромните петролни запаси и да духат супата.
Златото е убежище, когато има засилена икономическа активност и растеж, просто не го лови инфлацията. ;)

А сега се виж, кой цепи мрака :lol: Точно обратното е Томи. Убежище е когато са кризисни времена и инвеститорите нямат доверие на хартийките (валутите на държавите). Иначе с другото съм съгласен. За арабите и аз съм на същото мнение.
Последна промяна от професор Томов на 22 дек 2014 16:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 22 дек 2014 16:34

Tommi написа:
професор Томов написа:Ем рубличката както гонеше 80, вече е 55 за долар и гони 50. Културна работа. За четири дена, толкова! Ей сега след Нова година и златото като започне да се качва и ще стане ясно, кой е на печалба и кой на загуба. Гледам, голяма тишина е настанала сред русофобите. Медиите и те нищо не казват, че за четири дни, долара се е обезценил спрямо рублата с повече от 30%...интересна работа. Виж като е обратното, всичко гърми и се всява паника и истерия. Не можаха да я фалират тая Русия и това си е :lol: Къде отидоха уроците по тая "пазарна икономика" така и не ми стана ясно :roll:

Професорът пак разцепва мрака. :lol: Урокът по пазарна икономика вече е изнесен, "Невидимата ръка" е раздала шамарите и видяхме първия етап от предстоящата икономическа криза - пазарната паника. Ударното увеличаване на лихвения процент неизбежно води със себе си свиване на инвестиционната активност, свиване на производството, намаляване на заетостта и рецесия, каквито са и прогнозите на правителството за 2015г.
В същото време структурата на руската икономика показва силна обвързаност с нефта, а няма никакви индикации, че трендът му ще се смени. Тук пак опираме до тежки дни за рублата (не, че в момента не са тежки при 72% обезценка за последната година), до поскъпване на вноса, до влошаване на баланса по текуща сметка и ето ти условия за инфлация. ;) Професорее, световната икономика не са само японските свещи в платформата за Форекс. ;)

Не знам за мен, ама и ти не оставаш по-назад :lol: Пак един тон глупости си изписал. 30 рубли разлика в полза на рублата от 80 за долар, колко процента са това??? Само това ми кажи. Всичко това е за четири дни!!! Пък ти ми говори за някакви си годишни периоди. Това какво ти говори??? Че цялото това обезценяване е една голяма СПЕКУЛА!!! За четири дни толкова ли да се е променила руската икономика??? Каквото беше, беше. Сега ще я закарат до около 40-45 рубли за долар и там някъде ще поставят бариерата! Толкова за празните ти приказки за "уроците по пазарна икономика"!!!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 дек 2014 16:41

професор Томов написа:
Tommi написа:

Точно обратното е Томи. Убежище е когато са кризисни времена и инвеститорите нямат доверие на хартийките (валутите на държавите). Иначе с другото съм съгласен. За арабите и аз съм на същото мнение.

Парите стават хартийки, когато се обезценят, иначе са си пари. ;) Тази обезценка е следствие от инфлация, а инфлацията по принцип е явление, което се поражда от икономическия растеж.
При обезценяваща се валута, примерно рублата - да, разбира се, че е по-добре да инвестираш в злато, отколкото в рубли, но това са малко по-конкретни случаи, аз говорех по-мащабно.

Върни се в “Свободна зона”