Анкета: Колко пари изкарвате?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Колко пари изкарвате?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

black sea
Контакти:

Re: Анкета: Колко пари изкарвате?

Мнениеот black sea » 21 дек 2014 00:31

boabbb написа:
black sea написа:
plamenst7 написа:Аз отдавна казвам, че голяма част от хората получават доста прилични доходи. Не, че няма и бедни хора - има, но и хората със сравнително добър стандарт на живот не са никак малко. Доказателство за всичко това са и изключително многото скъпи и лъскави коли по улиците, препълнените хотели по курортите но по време на празници и почивни дни, страшно много пътуващи в чужбина. Това бедни хора не могат да си го позволят.
Лично аз получавам над 2000 лв., като дохода ми е основно от наем, а заплатата ми чисто е 450 лв.

Колега, нещата които твърдиш са донякъде спорни, малко наизуст говориш. Мисълта ми е да дадеш някакви официални данни, статистика.
Даже да допуснем, че си прав, то недей забравя, че 2007-2008г. (по време на големия бум) много хора продадоха наследствени ниви и имоти (разбира се, който имаше) и то не за по няколко хиляди лева, а за десетки и стотици хиляди. Аз лично имам много роднини, близки, познати, които дръпнаха по този начин. Ето ти например причина за хубавите коли по пътищата...

Да продадеш имот и да си купиш кола - повече от гениално :lol: :lol: :lol:

Защо се чудиш, колега. Нали затова ги продадоха тези земи хората, да си пооправят животеца, материално - ремонтец, нова количка, екскурзийки, почивчици, развлечения, глезотийки, евентуално някакъв бизнес...

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 21 дек 2014 00:45

black sea написа:
boabbb написа:
black sea написа:
plamenst7 написа:Аз отдавна казвам, че голяма част от хората получават доста прилични доходи. Не, че няма и бедни хора - има, но и хората със сравнително добър стандарт на живот не са никак малко. Доказателство за всичко това са и изключително многото скъпи и лъскави коли по улиците, препълнените хотели по курортите но по време на празници и почивни дни, страшно много пътуващи в чужбина. Това бедни хора не могат да си го позволят.
Лично аз получавам над 2000 лв., като дохода ми е основно от наем, а заплатата ми чисто е 450 лв.

Колега, нещата които твърдиш са донякъде спорни, малко наизуст говориш. Мисълта ми е да дадеш някакви официални данни, статистика.
Даже да допуснем, че си прав, то недей забравя, че 2007-2008г. (по време на големия бум) много хора продадоха наследствени ниви и имоти (разбира се, който имаше) и то не за по няколко хиляди лева, а за десетки и стотици хиляди. Аз лично имам много роднини, близки, познати, които дръпнаха по този начин. Ето ти например причина за хубавите коли по пътищата...

Да продадеш имот и да си купиш кола - повече от гениално :lol: :lol: :lol:

Защо се чудиш, колега. Нали затова ги продадоха тези земи хората, да си пооправят животеца, материално - ремонтец, нова количка, екскурзийки, почивчици, развлечения, глезотийки, евентуално някакъв бизнес...

Тия пари трябваше да се вложат, поне % трябваше да е много по-голям, за да може да си вдигнем цялостно стандарта на живот. Ама за това се иска работа и учене.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 21 дек 2014 00:57

Готвача написа:Прочтох темата с интерес,без да се намесвам,защото не си вадя парите в БГ.Имах някаква надежда,че нещата /поне от хората изказващи се тук/са тръгнали в посока напред и нагоре.Уви,прочетеното не ме въодушеви ни най малко.Затова да ви кажа мили деца,който може да излиза навън,ако иска да прави пари.На останалите пожелавам късмет и дано нещата поне за младите се пооправят след някоя друга година.Мои приятели постоянно ме питат смятам ли да се връщам в БГ някога.Идеята с която пристигнахме семейството,бе да работим до пенсия и да се върнем да си живеем в Родината.Сега отговорът ми вече е твърдо НЕ/за съжаление/.Единственото за което съжалявам е че тръгнах твърде късно.Загубих най добрите си години в измамни мечти/бизнеса вървеше добре/ и си мислех като повечето че нещата отиват наистина на добре.Затова мога и ви давам този съвет-ако смятате да правите нещо,правете го навреме!Живота минава страшно бързо и няма да усетите кога ще тропате на някоя врата за работа,а там ще ви казват че сте на години и...сори.

Не съм много съгласен с твоята теза по 2 причини:
- обикновено зад граница доходите са по-високи, но разходите също;
- животът съвсем не е само кинти а и приятели да пиеш по бира без предварителна уговорка, свободно време ( книга, филм, мачле в махалата), чувдтвото да си си на място, а не всеки път като си отвориш устата да те питат от къде е акцента.
Тази тема е дълга и аз не бих си позволил да съветвам съфорумци да напускат страната ни.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 21 дек 2014 02:27

shumkar_44 написа:Не вярвам в парите. Племенникът ме издържа.

Ако щат да се смеят, но в Родопите си е така всяко второ семейство- един издържа всички останали и се редуваме. :)

Може да ни е последствие от Чернобил едно време! :lol: :cry:

Половината тука гласували вероятно продават наркотици зад граница, иначе за заплати от порядъка на 2 бона не намирам логичното препитание, моля да ме извините и дано няма журналисти от разкрития.ком, иначе с бизнеса им е свършено след този пост! :mrgreen: :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Reckless

Мнениеот Reckless » 21 дек 2014 04:14

Защо някои си мислят, че приятели можеш да имаш само в България и единствено в България можеш да се чувстваш добре ? Аз съм щастлив в Германия и не ми липсва нищо ! Имам доста по-високи доходи от повечето германци. Частен бизнес, който ми върви адски добре. Здравните ми осигуровки са 500 евро на месец. Миналата година ми се наложи лека операция, бях като на хотел. Сам в стая с телевизия, интернет и всеки ден си избирах храната от менюто за следващия ден. С кеф си плащам здравните, както и всички данъци, защото дефакто няма нещо, което да не мога да си позволя. Угаждам си на всяка прищявка и България не ми липсва. Някои от най-добрите си приятели взех при мен със семействата им, с други се виждаме, когато си ходя до България, или ми идват на гости понякога и това е положението. Радвам се на живота и съм щастлив, че ми вървят нещата. С всичко това не казвам, че на всеки ще е лесно и ще успее в чужбина. Ако нямате идея, и способности, които се котират добре глобално, няма да е никак лесно. Ако живота ви в България е добър, развивайте се там. Иначе ако ще опитвате нещо ново, правете го, докато сте дееспособни. За мен лично България не е държава ! Примерите за това са повече от колкото ми се иска.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 21 дек 2014 05:11

Моето семейство имаме частен изнес ( хранителен магазин ), но времената са изключително трудни, защото и конкуренцията стана убийствена. Една от големите вериги отвори в близост до нас и това се отрази. Грубо казано, печалбата ни е около 1000 лв. но се дели на 4-ри, така ,че почти нищо не остава, с две думи, бедна мишка съм :mrgreen:

TheMelodyInMyHeart

Мнениеот TheMelodyInMyHeart » 21 дек 2014 07:54

Тука някои хора.... май май като приказката за пира по време на чума... викат си "Аз нали вземам няколко хилядки, боли ме гъзягата, че бай Ганьо вземал 200 кинта". Много ми е интересно в Германия (или коя да е страна дето давате за пример) дали всички са с висше образование и знаят поне 1 западен език (не немски естествено :) )? И друго ми е интересно - колко от вас тука работят за себе си,т.е. не паразитират на гърба на някой друг (или поне не зависят от някой друг), до сега само двама май са такива от тука изказалите се. Има ли тука хора, които ги е имало от хиляди години и ще ги има още хиляди (може би :) ) - земеделски производители, доктори, учители??? Третото ми интересно е колко от вас произвеждат нещо, от което реално има нужда и винаги ще има, дори и болтчета и гайки, или кирки и мотики? Не говоря за ИТ специалистите, които за мен май май повече усложняват нещата вместо да ги опростяват с техните постоянни измишльотини (да, аз съм малко старомоден и въобще не се интересувам от технологии, карам с 1 телефон от 10 години дето ми служи само за разговори, това го казвам като пример), или разните там бюрократи дето бълват хартия, наредби и закони дето никой не спазва и повече май спъват работата вместо да я улесняват... аааа, ИТ специалистите, какво правим ако се случи някаква авария и няма ток да кажем 1 седмица? И няма доставки на горива за генераторите ви? И много се чудя защо софиянци се намесват въобще в разни анкети и спорове, на всички ни е пределно ясно, че София си е отделна държава и там правила/заплати/порядки са съвсем други от останалата България, аз например нямам нищо против да се отделите барабар с животинските си отбори и да си бъдете самостоятелна държавна или каквато си искате единица!!! Софиянци за мен са най-добрият пример за какво не трябва да е типичното българче - нагли до безобразие, всички са им длъжни с всичко, от София по-големо нема и сме най-велики и най-най-най, трябва да вземаме поне 10 000 лева заплатка, а другите кучета ги яли, и после да ходим на почивка в Мармарис или Тасос и да викаме "Гледай каква голяма работа съм".... обаче да ви кажа една работа - пожарът вече гори при съседа, скоро и до вас ще дойде!!!
Finally, what is your message to the Liverpool supporters?

Jurgen Klopp: We have to change from doubter to believer. Now.

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 21 дек 2014 10:02

Наистина има хора тук , които не мислят много много .
Има хора , за които 1000 лв са много големи пари , но въобще не е така . Я се замислете като ги вземеш тези 1000 лв - като си платиш всички разходи - тоци , води , телефони , интернети и като дадеш към 400 500 лв - какво ти остава за храна , да има гориво за колата и т.н ? Едно нищо

От всичко което може да се каже - най-добре е да се работи на държавна работа . Осигуровки , всичко ти е платено , а и заплатите не са малки.
Банки , учреждения - мижава работа - в банките работят за по 700-800 лв , което е едно нищо при положение , че имаш такава отговорност .

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 21 дек 2014 10:21

Въпросът не е коректно зададен. Всички тук отговарят колко пари получават, но има разлика между това, колко изкарваш и колко получаваш. В белите държави обикновено работниците получават над 50% от това, което изкарат. При нас е между 10 и 20 %.
За пример - една служителка в банка за един ден е оторизирала 120 парични превода, за които комисионните са между 0.5 и 2 лв. /средно 1 лв./. Значи тя е изкарала 120 лева. Ако за 20 работни дни тя вземе 720 лева, значи от 120 лева, които изкарва на ден тя получава 36 лева. Останалото е печалба за банката, разходи, данъци и т. н.
Този търтей - шумкаря не изкарва нищо, но получава пари от племенника си.
Когато правите анализи тук, опитайте се да уточните колко от това което изкарвате, реално получавате. Но това е доста трудно.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
rere

Мнениеот rere » 21 дек 2014 10:33

Gesha1986 написа:поне 80% от хората във форума са на заплата между 450 - 850,със сигурност,въпроса е дали това е нормално според мен и ако не, кога ще се промени ...

А според мене поне 80% от хората във форума са на детска градина или на училище и никой не им плаща за това ;)

Върни се в “Свободна зона”