Анкета: Колко пари изкарвате?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Анкета: Колко пари изкарвате?
отбелязах и вдигам средната на форума. 
За статистиката - регистрирах си дохода в анкетата 
Според мен 3-членно семейство със собствено жилище (без ипотеки) и собствена кола ( не на лизинг) се нуждае от поне 2500-3000 месечно.
Според мен 3-членно семейство със собствено жилище (без ипотеки) и собствена кола ( не на лизинг) се нуждае от поне 2500-3000 месечно.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Red_Neck написа:За статистиката - регистрирах си дохода в анкетата
И 4 членно, с кредит колкото първата опция се справяме някак.
Аз съм от Микре Юнайтед
Четейки мненията на колегите, оставам с впечатлението, че положението в България е почти перфектно, прехода е приключил, хората са доволни и щастливи, но дали е така наистина...
Любопитен факт е, че най-много от участниците в анкетата работят за до около 500-600лв., но те очевидно не изказват мнение по темата.
В държавния сектор (където работих до 2010г. - Община Варна), заплатите са около 600-700лв. средно, което е обидно малко, защото това е уж квалифицирана работа и по принцип служителите трябва да са перфектни - образование и то отлично по специалността, компютърна грамотност, чужди езици, трябва да си честен, коректен, вежлив, неподкупен. Но реалността е друга - повечето служители са хванати от гората, без образователен ценз, езици и компютърна грамотност, корумпирани, алчни и т.н. Точно затова, напълно умишлено са и сравнително ниски заплатите, за да върви корупцията и некадърността сред служителите в администрацията.
В частния сектор положението не е по-различно, до около 500-600лв. се получават в туризма, охрана(там даже и много по-малко), продавачи, помощен персонал в заведения и т.н.
Би трябвало и да се коментира цената на живота в България - сметки, храна...за удоволствия и глезотии да не говорим.
И да, някои са прави като казват, че 900-1000лв. биха ти стигали идеално, НО има някои малки подробности - ако нямаш свое семейство (жена и деца), ако живееш при мама и тати, т.е. в твое собствено жилище, ако нямаш кредити, ако не участваш в плащането на сметките. Така става, даже може и да спестяваш.
Любопитен факт е, че най-много от участниците в анкетата работят за до около 500-600лв., но те очевидно не изказват мнение по темата.
В държавния сектор (където работих до 2010г. - Община Варна), заплатите са около 600-700лв. средно, което е обидно малко, защото това е уж квалифицирана работа и по принцип служителите трябва да са перфектни - образование и то отлично по специалността, компютърна грамотност, чужди езици, трябва да си честен, коректен, вежлив, неподкупен. Но реалността е друга - повечето служители са хванати от гората, без образователен ценз, езици и компютърна грамотност, корумпирани, алчни и т.н. Точно затова, напълно умишлено са и сравнително ниски заплатите, за да върви корупцията и некадърността сред служителите в администрацията.
В частния сектор положението не е по-различно, до около 500-600лв. се получават в туризма, охрана(там даже и много по-малко), продавачи, помощен персонал в заведения и т.н.
Би трябвало и да се коментира цената на живота в България - сметки, храна...за удоволствия и глезотии да не говорим.
И да, някои са прави като казват, че 900-1000лв. биха ти стигали идеално, НО има някои малки подробности - ако нямаш свое семейство (жена и деца), ако живееш при мама и тати, т.е. в твое собствено жилище, ако нямаш кредити, ако не участваш в плащането на сметките. Така става, даже може и да спестяваш.
boabbb написа:shumkar_44 написа:Ами, ако сложите хляб, олио и луканка, може да гласувам.
Луканката е менте - сурово-сушен бут или кайзер пастърма е истинатаВ краен случай филе "Елена" , ама нещо го поразвалиха напоследък
Може ли предни джоланчета, както и кайма от тях+телешко, вита шунка от бут...
Отговор:№3, 901-1200лв.
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.
Прочтох темата с интерес,без да се намесвам,защото не си вадя парите в БГ.Имах някаква надежда,че нещата /поне от хората изказващи се тук/са тръгнали в посока напред и нагоре.Уви,прочетеното не ме въодушеви ни най малко.Затова да ви кажа мили деца,който може да излиза навън,ако иска да прави пари.На останалите пожелавам късмет и дано нещата поне за младите се пооправят след някоя друга година.Мои приятели постоянно ме питат смятам ли да се връщам в БГ някога.Идеята с която пристигнахме семейството,бе да работим до пенсия и да се върнем да си живеем в Родината.Сега отговорът ми вече е твърдо НЕ/за съжаление/.Единственото за което съжалявам е че тръгнах твърде късно.Загубих най добрите си години в измамни мечти/бизнеса вървеше добре/ и си мислех като повечето че нещата отиват наистина на добре.Затова мога и ви давам този съвет-ако смятате да правите нещо,правете го навреме!Живота минава страшно бързо и няма да усетите кога ще тропате на някоя врата за работа,а там ще ви казват че сте на години и...сори.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
Аз отдавна казвам, че голяма част от хората получават доста прилични доходи. Не, че няма и бедни хора - има, но и хората със сравнително добър стандарт на живот не са никак малко. Доказателство за всичко това са и изключително многото скъпи и лъскави коли по улиците, препълнените хотели по курортите но по време на празници и почивни дни, страшно много пътуващи в чужбина. Това бедни хора не могат да си го позволят.
Лично аз получавам над 2000 лв., като дохода ми е основно от наем, а заплатата ми чисто е 450 лв.
Лично аз получавам над 2000 лв., като дохода ми е основно от наем, а заплатата ми чисто е 450 лв.
900 лв чисти .
plamenst7 написа:Аз отдавна казвам, че голяма част от хората получават доста прилични доходи. Не, че няма и бедни хора - има, но и хората със сравнително добър стандарт на живот не са никак малко. Доказателство за всичко това са и изключително многото скъпи и лъскави коли по улиците, препълнените хотели по курортите но по време на празници и почивни дни, страшно много пътуващи в чужбина. Това бедни хора не могат да си го позволят.
Колега, нещата които твърдиш са донякъде спорни, малко наизуст говориш. Мисълта ми е да дадеш някакви официални данни, статистика.
Даже да допуснем, че си прав, то недей забравя, че 2007-2008г. (по време на големия бум) много хора продадоха наследствени ниви и имоти (разбира се, който имаше) и то не за по няколко хиляди лева, а за десетки и стотици хиляди. Аз лично имам много роднини, близки, познати, които дръпнаха по този начин. Ето ти например причина за хубавите коли по пътищата...
black sea написа:plamenst7 написа:Аз отдавна казвам, че голяма част от хората получават доста прилични доходи. Не, че няма и бедни хора - има, но и хората със сравнително добър стандарт на живот не са никак малко. Доказателство за всичко това са и изключително многото скъпи и лъскави коли по улиците, препълнените хотели по курортите но по време на празници и почивни дни, страшно много пътуващи в чужбина. Това бедни хора не могат да си го позволят.
Колега, нещата които твърдиш са донякъде спорни, малко наизуст говориш. Мисълта ми е да дадеш някакви официални данни, статистика.
Даже да допуснем, че си прав, то недей забравя, че 2007-2008г. (по време на големия бум) много хора продадоха наследствени ниви и имоти (разбира се, който имаше) и то не за по няколко хиляди лева, а за десетки и стотици хиляди. Аз лично имам много роднини, близки, познати, които дръпнаха по този начин. Ето ти например причина за хубавите коли по пътищата...
Да продадеш имот и да си купиш кола - повече от гениално
Леевски, оле