Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот fcb_bg » 19 дек 2014 21:40

sin4ec написа:
fcb_bg написа:
sin4ec написа:Ако ББ успее да даде бързо разрешителни и тръбата стигне до България, може да му се простят фалстартовете на кабинета, все пак този път е коалиция и далеч не всичко зависи от него,м както предния му мандат. До нас да дойде газта, а на другите-ПНХ! :)
После ще иде в Сърбия и Турция и да се оправят. Ние да сме подсигурени.

Ся ко ше правим последно ЮП, Бокоеврохъб или какво? Какво става с 3-ия пакет и руснаците ей така ще се навият да строят морската(скъпата) част и от там... прочети ми подписа с думите на Боко.

Аз отдавна съм казал, че пакет 3 няма никаква власт над ЮП. Това само на кръгъл идиот и олигофрен не е ясно. А какво ще решат руснаците, не мога да гадая. Мога да се надявам, но логиката сочи, че няма да стане нашата...

То че няма е ясно, ама не и според Брюксел, тоест и според София.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: КТБ2! Честито на Борисов и Ахмед Доган!

Мнениеот GOLEADOR » 19 дек 2014 21:41

biso62 написа:А щом толкова харесваш Мутрата-ходи ми направи някоя свирка..но от толкова журналистки няма да се доредиш!

Като ти е кеф да те чука Доган ходи му се одупи пред сарая,все някой манаф ще те опъне!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Levskifan1914
Контакти:

Мнениеот Levskifan1914 » 19 дек 2014 21:43

GOLEADOR написа:
biso62 написа:А щом толкова харесваш Мутрата-ходи ми направи някоя свирка..но от толкова журналистки няма да се доредиш!

Като ти е кеф да те чука Доган ходи му се одупи пред сарая,все някой манаф ще те опъне!

Доган е зает в момента, понеже Борисов му се е надупил :) и то от много, много време... Сега поне Ахмед Доган и ББ официално се сгодиха! Вече могат да консумират любовта си и на светло!
Последна промяна от Levskifan1914 на 19 дек 2014 21:44, променено общо 2 пъти.
Изображение

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 19 дек 2014 21:43

Dobri написа:
Мистри написа:Вие сте голЕм майтап бре.
Тези фондове бяха създадени за да могат едни " наши " хора да превъртят едни пари.
Сега тиквоча спазва партийната дисциплина и връща част от тези пари на едни други хора. :lol:
Всичко е объркано в тази територия.
Същото е и за здравните осигуровки.
По " белия" свят, те се натрупват в лична партида и човек може да си позволи , недай Боже и скъпа операция наслед време.
Тук те " изчезват" с всяка календарна година.
Комунизмът бил си отишъл.Хахаха.
Да , но тези, които ограбваха мандри или по-точно -техните наследници-сега играят по-наедро.
А вие ходете им гласувайте.И се джавкайте по форумите.
Прав е класикът. :mrgreen:

Точно Алианц и ВИК са от нашите хора (основани през 19 век)

Ти добре ли си бре?
Поинтнересувай се на какъв принцип се водят с тези имена тук.
Както Уникредит, Райфайзен, пиреос.... :lol:
Имаше едно време Кооп Кола. :mrgreen:
Изображение

Изображение

biso62
Контакти:

Мнениеот biso62 » 19 дек 2014 21:44

fcb_bg написа:Бостанови фирми са хвърлили око на частните пенсионни фондове, а? Бая пара е, ей, как се оставя.

Не е проблемът в парите на фондовете. Не,че са малко де.Проблемът е същият,както в КТБ. Всъщност инвестициите на ЧПФ тата са дългосрочни. Те имат кеш не повече от около 800 млн лева.Това,което знаят,че трябва да плащат. Другото са инвестиции. Като ги съсипят икономически-чрез изтегляне на капитали,инсинуации и прочие-ще се обезценят активите,в които са инвестирали заради доходност и същите ще бъдат прилапани от приближени на ГЕРБ,а според мен и на ДПС,фирми за жълти стотинки. И от Юридически лица!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 19 дек 2014 21:45

Tommi написа:
GOLEADOR написа:
Tommi написа:
GOLEADOR написа:Някой замисля ли се защо шефа на КНСБ иска да се хване на бас,че след 10 години тези които прехвърлят партидите си НОИ ще взимат по-големи пенсии от другите пенсионери (Референдум по БНТ)?Явно има проблеми с фондовете.

Аз мога да ти кажа защо, но хайде да не казвам, защото ще го обидя. :) Иначе аз съм готов да се хвана на бас, защото при сегашната водеща роля на първия стълб на пенсионното осигуряване (задължителното осигуряване в НОИ), разходно-покривният принцип на действие и влошената демографска ситуация в държавата просто ще доведат до спукване на балона.
Изходът е постепенно да се промени съотношението между първия и втория стълб (задължителното осигуряване в НОИ и задължителното допълнително осигуряване във фонд по избор) в полза на втория, като това ще осигури водеща роля в пенсионната система на капиталопокривния принцип.

За мен реформата трябва да включва лична партида на всеки и в НОИ.Така всеки ще получи това което си е заработил.

Ако се премахне солидарната система, напълно се губи смисълът от съществуването на Държавно обществено осигуряване (ДОО) и по-добре да останем с частни дружества, действащи на конкурентен пазар. Но нека да остане, само че с по-малка тежест.Не ДОО да е 12%, а задължителното допълнително осигуряване 5%, а примерно в обратно съотношение.

Защо трябва да е частно?Там 20 процента от вноските отиват за оперативни разходи. Вярно,печели се много,но се и губи (както стана през 2008).Аз съм против солидарната система , но не е нужно парите ми да се управляват от частен фонд.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 19 дек 2014 21:49

GOLEADOR написа:Айде лайнаря да ми обясни как ГЕРБ ще откраднат парите като всеки посочи частния фонд където те да се внасят?И говнаря да бъде така добър да отговори на въпроса защо днес има хора които искат да се прехвърлят към НОИ!

Нали ти обясних вече или пак не си разбрал?
Няма фонд на света да устои (без огромни загуби) ако 15-20% от вложителите се преместят (заблудените + държавните служители), просто защото нямат толкова пари в наличност (в моя фонд кеша е около 4%). Фондовете са инвестирали в активи и предвид факта, че се очакваше да започнат да изплащат пенсии след 2023 г. инвестициите им са дългосрочни. При масова и бърза продажба (както ще се случи) на активите фондовете ще реализират огромни загуби, а това ще се отрази върху стойността на дяловете - тоест останалите вложители във фонда ще поемат всичко. Естествено като получат годишния отчет и видят загубата на парите си голяма част от хората също ще се преместят в НОИ.

biso62
Контакти:

Мнениеот biso62 » 19 дек 2014 21:52

Levskifan1914 написа:
GOLEADOR написа:

Доган е зает в момента, понеже Борисов му се е надупил :) и то от много, много време... Сега поне Ахмед Доган и ББ официално се сгодиха! Вече могат да консумират любовта си и на светло!

Пич,благодаря ти! Аз съм армеец,но ценя интелигентиния подход по въпроса! Обясних на Голия двор,че не съм фен на Доган.Бях на мисия в Мали. Дори и там със закон са забранени партиите на етнически ,религиозен или верски принцип. Но това добиче,дето не може да вкара мисъл в главата си,камо ли гол,е за съжаление. Защото точно заради такива безпросветни и гладки мозъци БГ е на подобно дередже!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 19 дек 2014 21:53

biso62 написа:
fcb_bg написа:Бостанови фирми са хвърлили око на частните пенсионни фондове, а? Бая пара е, ей, как се оставя.

Не е проблемът в парите на фондовете. Не,че са малко де.Проблемът е същият,както в КТБ. Всъщност инвестициите на ЧПФ тата са дългосрочни. Те имат кеш не повече от около 800 млн лева.Това,което знаят,че трябва да плащат. Другото са инвестиции. Като ги съсипят икономически-чрез изтегляне на капитали,инсинуации и прочие-ще се обезценят активите,в които са инвестирали заради доходност и същите ще бъдат прилапани от приближени на ГЕРБ,а според мен и на ДПС,фирми за жълти стотинки. И от Юридически лица!

Точно!
Не знам защо това не се разбира, а е очевадно. За няма и седмица ГЕРБ го измислиха, натиснаха да се приеме въпреки всички опасения, и си го приеха.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

meteorit
Контакти:

Мнениеот meteorit » 19 дек 2014 21:53

GOLEADOR написа:

Ти си смешен, щом мислиш, че всеки против герберската чума е за бсп и дпс. Точно дпс днес спаси мутренския ход на бай ти боко буда борисов.

Върни се в “Свободна зона”