Алкохол по празниците - защо не?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- shumkar_44
- Мнения: 1009
- Регистриран на: 23 юли 2012 10:27
- Местоположение: Рожен
- Контакти:
Re: Алкохол по празниците - защо не?
Нека в празничните нощи Дядо Мраз да се смили над нас и да превърне всяка бъчва вино в каца с мас.
Толстолоб, на теб съм роб.
Re: Алкохол по празниците - защо не?
shumkar_44 написа:Нека в празничните нощи Дядо Мраз да се смили над нас и да превърне всяка бъчва вино в каца с мас.
Може ли да е поне мед? Предпочитам мед пред мас

"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
- shumkar_44
- Мнения: 1009
- Регистриран на: 23 юли 2012 10:27
- Местоположение: Рожен
- Контакти:
Re: Алкохол по празниците - защо не?
Не, господине, меда е символ на сладострастието, което пък е алената порта към алкохола и разврата. Това не го казвам само аз, а науката като цяло.
Толстолоб, на теб съм роб.
Re: Алкохол по празниците - защо не?
Другарю Шумкар, живеем в свят на разврат. Вероятно ви е трудно да го проумеете, но дори и дядо Мраз не може да ни спаси. По-скоро ще опъне Снежанка за пореден път и ще изпие една греяна грозданка преди да е яхнал шейната.
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."
Re: Алкохол по празниците - защо не?
shumkar_44 написа:Не, господине, меда е символ на сладострастието, което пък е алената порта към алкохола и разврата. Това не го казвам само аз, а науката като цяло.
Благодаря за изяснението. Тогава мас да бъде. И без това имам честа нужда от лечебните ѝ свойства по това време на годината.
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
Re: Алкохол по празниците - защо не?
Аз за себе си съм решил - тая година повече от кило ракия и пет кила вино на ден - не! Освен ако предния ден не съм бил зает с нещо трезвено и да имам аванс! А бирата тотално я бойкотирам, щото не е никаква бира вече - може и да изпия 3-4 на ден за разнообразие, но дотам!
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
Re: Алкохол по празниците - защо не?
Това с магданоза звучи малко като лечението с праз


Един катаджия от доста време го боляла главата. Не минава и не минава. Вместо да вземе някакво хапче за глава, решил да иде на лекар, за да мине по-евтино и да не дава пари за хапчета. Отишъл при лекаря, човека го прегледал видял, че му няма нищо и решил да изкара пари от катаджията. Казал му:
- Иди и купи един стрък праз и ела, ще решим проблема, но не става от един път!
Взел катаджията праза и идва. Лекарят му казал да си свали гащите и да се наведе. Сложил му праза на "едното" място и му казал да постои така малко. Накрая му казал:
-Дай сега 10 лева и утре ела пак! Така 5 дни и си готов!
Отива си катаджията вкъщи, но си мисли:
-А бе тоя на глупак ли ще ме прави, да му давам аз всеки ден по 10 лева, докъде ще стигнем така? Я да взема да кажа на жената да ми сложи праза, че да не давам пари?
Прибрал се и казал на жената:
-Жена, сега застани зад мен, ето ти праза, хвани ме с едната ръка през кръста, с другата ми дръж челото и слагай праза отзад!!!
Жена му се позамислила и казала:
- А с коя точно "ръка" да слагам праза.........?
Леевски, оле



Re: Алкохол по празниците - защо не?
СТАНКО пак се е развихрил
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
Re: Алкохол по празниците - защо не?
Празници идват и ако на тях не "зацапам свещите" не виждам друг удобен случай.Весели празници и Наздраве!
Re: Алкохол по празниците - защо не?
Безалкохолните крият повече вреди от алкохола
Въведените през миналата година данъци върху безалкохолните напитки във Франция и Унгария, целящи борба с наднорменото тегло, предизвикаха донякъде справедливия гняв на производителите. Всички знаем, че от безалкохолните напитки се пълнее. Но факт: съществуването на връзка между „содите“ и наднорменото тегло е нещо, за което има основания да се предполага, но и досега не e научно доказано. И все пак, ако се колебаете между чаша вино или 50 гр твърд алкохол и някаква безалкохолна напитка, по-добре изберете алкохола, съветва Pampa Presse. Защото: - Пиенето на безалкохолни напитки води до отлагане на мазнините не толкова около талията ви, колкото около вътрешните ви органи (което няма как да видите) и най-вече около черния дроб. Това предизвиква повишаване на нивото на холестерол. - По ирония напитките « light » повишават риска от диабет повече, отколкото обикновените. -Някои от безалкохолните напитки съдържат редица субстанции, които в дългосрочен план вредят на вашето здраве. Фосфорната киселина, която регулира нивото на pH в напитките, ви заплашва с проблеми с бъбреците и загуба на калций. Високото съдържане на захар вреди на зъбите ви и води до кариес. Лимонената киселина (цитрат) е невротоксична. -Безалкохолните са силно киселинни, затова пиенето им на гладно никак не е препоръчително- последствията са различни възпаления и заболявания на стомаха. - Фруктозният сироп, с който някои марки замениха захарта в напитките си, за да ги направят по-малко калорични, се произвежда от генномодифицирана царевица. Без да се изпада в истерия по въпроса, все пак е добре да се знае, че това е сравнително нов метод на производство, който тепърва чака своята медицинска оценка. - Производството на 1 л безалкохолна на напитка разхищава на 5 л вода, а водата на планетата не е неизчерпаема.
http://profit.bg/news/Bezalkoholnite-kr ... 88045.html
Алкохолът е полезен за здравето? Вижте кой и колко!
Първо добре е да се уточни, че „полезен“ може да бъде само качественият алкохол. И малкото алкохол. Иначе със сигурност бавно или бързо се отдалечавате от здравето.
Червеното сухо вино е добър антиоксидант.
То забавя процеса на стареене, както и образуването на холестеролови плаки. Освен това прочиства кръвоносните съдове и изхвърля свободните радикали. А сега за количеството. Допустимият здравословен максимум е 150 грама. Най-добре е да пиете вино през обедните часове, но не заедно с яденето.
Идеалният вариант е чаша вино между първото и второто ястие, а не на празен стомах. За разлика от червеното, бялото вино е приятно на вкус, но не притежава изразени полезни свойства.
Производителите на бира убеждават потребителите, че тази напитка е богата на витамини, защото съдържа дрожди и защото хмелът подобрява перисталтиката на червата и понижава риска от сърдечни заболявания. Но това си е чиста реклама.
Специалистите не смятат, че е здравословно да се пие бира. Те препоръчват нейното използване като средство за изплакване на косата, за маски, за изчистване на кожата и за изхвърляне на токсините от организма. Ето как става това. Вземете си в банята бутилка бира. Първо, Навлажнете тялото си с нея и след това разтрийте със сол. Веднага ще започне процес на детоксикация, порите ще се отворят и ще излезе всичката излишна влага.
Независимо, че бирата не е с висока калоричност, тя много бързо се усвоява от лигавицата на стомаха, прониква в черния дроб и потиска процесите на храносмилане. В резултат на това храната се преработва и усвоява по-бавно. Това е причина и за „биреното коремче“.
http://www.lekar.bg/2008/03/26/%D0%BA%D ... %80%D0%B0/
БГ учени: Бирата е полезна почти колкото плодовете
Освен свежест в летните горещини, благодарение на натуралните си съставки, бирата е полезна и за здравето при умерена консумация. Нискоалкохолните естествени напитки като бирата съдържат голямо количество витамини и антиоксиданти. Нивото на тези полезни вещества в пивото дори надвиша това в някои от най-разпространените плодове и зеленчуци (диня, пъпеш, ябълки, моркови).
Това бе потвърдено от български учени по време на 7-ата Национална конференция на Българското дружество по хранене и диететика. Проведено неотдавна изследване доказва, че произведеното у нас пиво е отличен източник на важни нискомолекулярни антиоксиданти като пролин и глутатион.
Пролинът е една от 20-те аминокиселини, изграждащи структурата на белтъчните молекули, незаменима при синтеза на колаген – протеин, отговорен за поддържането на костите и съединителната тъкан. Веществото се синтезира естествено в организма, но може да бъде усвоено и от храна.
Глутатионът пък е протеин, който се намира в плодовете и зеленчуците и се синтезира и от човешкото тяло. Заедно с витамин C, глутатионът е основен антиоксидант, унищожаващ вредните вещества, поети от външната среда.
vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/bg-ucheni-birata-e-polezna-pochti-kolkoto-plodovete-6018697
ФАКТ!
Въведените през миналата година данъци върху безалкохолните напитки във Франция и Унгария, целящи борба с наднорменото тегло, предизвикаха донякъде справедливия гняв на производителите. Всички знаем, че от безалкохолните напитки се пълнее. Но факт: съществуването на връзка между „содите“ и наднорменото тегло е нещо, за което има основания да се предполага, но и досега не e научно доказано. И все пак, ако се колебаете между чаша вино или 50 гр твърд алкохол и някаква безалкохолна напитка, по-добре изберете алкохола, съветва Pampa Presse. Защото: - Пиенето на безалкохолни напитки води до отлагане на мазнините не толкова около талията ви, колкото около вътрешните ви органи (което няма как да видите) и най-вече около черния дроб. Това предизвиква повишаване на нивото на холестерол. - По ирония напитките « light » повишават риска от диабет повече, отколкото обикновените. -Някои от безалкохолните напитки съдържат редица субстанции, които в дългосрочен план вредят на вашето здраве. Фосфорната киселина, която регулира нивото на pH в напитките, ви заплашва с проблеми с бъбреците и загуба на калций. Високото съдържане на захар вреди на зъбите ви и води до кариес. Лимонената киселина (цитрат) е невротоксична. -Безалкохолните са силно киселинни, затова пиенето им на гладно никак не е препоръчително- последствията са различни възпаления и заболявания на стомаха. - Фруктозният сироп, с който някои марки замениха захарта в напитките си, за да ги направят по-малко калорични, се произвежда от генномодифицирана царевица. Без да се изпада в истерия по въпроса, все пак е добре да се знае, че това е сравнително нов метод на производство, който тепърва чака своята медицинска оценка. - Производството на 1 л безалкохолна на напитка разхищава на 5 л вода, а водата на планетата не е неизчерпаема.
http://profit.bg/news/Bezalkoholnite-kr ... 88045.html
Алкохолът е полезен за здравето? Вижте кой и колко!
Първо добре е да се уточни, че „полезен“ може да бъде само качественият алкохол. И малкото алкохол. Иначе със сигурност бавно или бързо се отдалечавате от здравето.
Червеното сухо вино е добър антиоксидант.
То забавя процеса на стареене, както и образуването на холестеролови плаки. Освен това прочиства кръвоносните съдове и изхвърля свободните радикали. А сега за количеството. Допустимият здравословен максимум е 150 грама. Най-добре е да пиете вино през обедните часове, но не заедно с яденето.
Идеалният вариант е чаша вино между първото и второто ястие, а не на празен стомах. За разлика от червеното, бялото вино е приятно на вкус, но не притежава изразени полезни свойства.
Производителите на бира убеждават потребителите, че тази напитка е богата на витамини, защото съдържа дрожди и защото хмелът подобрява перисталтиката на червата и понижава риска от сърдечни заболявания. Но това си е чиста реклама.
Специалистите не смятат, че е здравословно да се пие бира. Те препоръчват нейното използване като средство за изплакване на косата, за маски, за изчистване на кожата и за изхвърляне на токсините от организма. Ето как става това. Вземете си в банята бутилка бира. Първо, Навлажнете тялото си с нея и след това разтрийте със сол. Веднага ще започне процес на детоксикация, порите ще се отворят и ще излезе всичката излишна влага.
Независимо, че бирата не е с висока калоричност, тя много бързо се усвоява от лигавицата на стомаха, прониква в черния дроб и потиска процесите на храносмилане. В резултат на това храната се преработва и усвоява по-бавно. Това е причина и за „биреното коремче“.
http://www.lekar.bg/2008/03/26/%D0%BA%D ... %80%D0%B0/
БГ учени: Бирата е полезна почти колкото плодовете
Освен свежест в летните горещини, благодарение на натуралните си съставки, бирата е полезна и за здравето при умерена консумация. Нискоалкохолните естествени напитки като бирата съдържат голямо количество витамини и антиоксиданти. Нивото на тези полезни вещества в пивото дори надвиша това в някои от най-разпространените плодове и зеленчуци (диня, пъпеш, ябълки, моркови).
Това бе потвърдено от български учени по време на 7-ата Национална конференция на Българското дружество по хранене и диететика. Проведено неотдавна изследване доказва, че произведеното у нас пиво е отличен източник на важни нискомолекулярни антиоксиданти като пролин и глутатион.
Пролинът е една от 20-те аминокиселини, изграждащи структурата на белтъчните молекули, незаменима при синтеза на колаген – протеин, отговорен за поддържането на костите и съединителната тъкан. Веществото се синтезира естествено в организма, но може да бъде усвоено и от храна.
Глутатионът пък е протеин, който се намира в плодовете и зеленчуците и се синтезира и от човешкото тяло. Заедно с витамин C, глутатионът е основен антиоксидант, унищожаващ вредните вещества, поети от външната среда.
vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/bg-ucheni-birata-e-polezna-pochti-kolkoto-plodovete-6018697
ФАКТ!
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot], tmanolov и 13 госта