Защо А група трябва още да се намали?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Защо А група трябва още да се намали?

Мнениеот Кашчей » 15 дек 2014 21:16

HekakaB написа:Ми нали точно това ти говорим бре!Не бройката на отборите е важна, а да са финансово обезпечени.И това трябва да е изискване не само за А група.И да, парите ще гарантират качество.Клуб с бюджет например 4 милиона със сигурност ще има по-качествен отбор от клуб с бюджет 1 милион.

В бюджета за сезона влизат ли и трансферите, или те са в отделен бюджет? Ако имаш калпави играчи, защото нямаш пари да си купиш по-добри, а от рулетката на свободните агенти не всяко завъртане ти носи джакпот. Имаш някакви пари, но избираш-или участваш в групата, или купуваш играчи, ама тогава пък не играеш-омагьосан кръг некакво ми се чини. Дължиш пари на държава, мениджъри, играчи, треньори, но в същото време показваш банкова гаранция....ми малко много ми идва на мен това.

Ако само 3-4 отбора покрият изискванията, ще има ли шампионат и на какво ще прилича, според теб?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 15 дек 2014 21:51

Това как ще се изразходват парите в един клуб, е работа на мениджърите му, независимо колко пари има.А минималния капитал естествено трябва да е съобразен с моментната действителност у нас.Никой не казва, че трябва всички да са богати.Може да се почне с някакво ниско ниво, и да се повишава всеки сезон.Но поне да е такова, че да се гарантира завършване на сезона, а не като стане декември и да почнат да се чудят дали ще имат пари до края на сезона.Сега харесва ли ти "качествената" игра на свободните агенти, невзимали заплати по няколко месеца?
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 15 дек 2014 22:36

За да се увеличат българчетата в родното първенство, трябва да се увеличи бройката на отборите до историческото 16. Другото е израждане до зоологическа градина. Резултатът е ясен - слаб национален отбор.

Потребителски аватар
atanas7510
Контакти:

Мнениеот atanas7510 » 16 дек 2014 09:18

Предлагам четирите софийски плюс Лудогорец да се отделят и да си играят без да изпадат.Тогава мисля, че разни форумци и сайтове ще останат доволни и щастливи. 6 пъти дерби Цска Левски мечта за гонг спортал те и без това само за тях пишат.А останалите ще си спретнем една алтернативна група.

Потребителски аватар
rere

Мнениеот rere » 16 дек 2014 09:50

HekakaB написа:
Captain Stottlemeyer написа:Кашчей, в стремежа си да бъдеш оригинален и на всяка манджа мерудия, понякога наистина ръсиш големи простотии (макар, че много добре разбираш какво имам предвид - не си глупав)... 8-)

Това е силно съмнително.

Иначе по темата, точно финнансовата стабилност на клубовете гарантира качеството на футбола при Австрия и Швейцария.Не съм ровил за Австрия, но ето ви изискванията за лицензиране в швейцарската лига.http://www.sfl.ch/uploads/media/Reglement_licences_SFL__2014-11-24__01.pdf
На страница 5-та ясно пише, че клуба трябва да убеди с документи комисията, че ще може да обезпечи клуба до следващото първенство, иначе не получава лиценз.Такава практика има доколкото знам и в Испания.Имаше новина в началото на сезона за испански клуб, който е продавал акции на феновете си, за да осигури минималния капитал който се изисква за лицензиране.Така, че доказването на активи, като изискване за лицензиране гарантира качество.Факт.

Спорта и в частност футбола е за хората. За да съществува трябва да бъде достъпен. Изискванията трябва да са съобразени с възможностите в страната. Както и часовете и дните на мачовете за да има публика ,която да си оставя парите . Изискванията трябва да се съобразят със състоянието на средните и големите фирми , които са реалните бъдещи спонсори на отборите. А група с по-малко от 16 отбора е пагубно за Българския футбол , буквално оставя цели региони без развитие .

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 16 дек 2014 18:05

Региони остават без развитие, заради некадърни управници.Което няма нищо общо с участието на един частен клуб в А или която и да е група.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 17 дек 2014 23:38

Mirolio написа:
Foreigner написа:Ако А група беше с 10 отбора, като премахнем мачовете на последните два - Марек и Хасково, класирането ще изглежда по следния начин:
Реални точки; минус точки спечелени срещу Марек; минус точки спечелени срещу Хасково; точки при десет отбора; ново класиране
1. ЦСКА 44 -4 -6 = 34 (1)
2. Лудогорец 41 -6 -3 =32 (2)
3. Литекс 32 -3 -6 =23 (4)
4. Локомотив (София) 32 -6 -4 =22 (5)
5. Берое 31 -6 -3 =22 (6)
6. Левски 28 -1 -3 =24 (3)
7. Ботев 27 -1 -6 = 20 (7)
8. Черно море 25 -3 -3 =19 (8)
9. Славия 20 -6 -3 =11 (9)
10. Локомотив (Пловдив) 20 -4 -6 = 10 (10)

Най-губещ е Литекс, който има 9 точки от 3 мача. Цска, Локо Сф и Локо Пд имат 10 точки но от 4 мача.
Най-печеливш е Левски, който има само 4 точки, но от 2 мача и Черно Море с 6 точки от 3 мача.
Разликата между първия (Цска) и втория (Лудогорец) се намалява и е вече 2, с третият (вече Левски) е 10, а не сегашните 12 (Литекс).
На дъното обратно - разликата се увеличава. Осмият (Черно море) от 5 точки с деветия Славия вече се увеличава на 8, а с десетия (Локо Пд) на 9.
Излиза, че дори при 10 отбора последните 2 пак ще са като "боксови круши".

п.с. С извинение към привържениците на някои от отборите, но сухата статистика това показва.

Алоооо....сухия статистик??? А направи ли сметка, че като си махнал мачовете и точките срещу Марек и Хасково някои отбори остават с по мач-два по малко!!! Аман от дървени философи!

Алооо... (как те нарека, да не ми дадат бан)? Някъде да видя броя на мачовете? Остават още 3 кръга, в който някои ще изиграят 3 мача, други 2 мача, а Левски само един. Ако знаеш как ще завършат последните 3 кръга, Нострадамус, ми кажи за да направя крайно класиране. Това е към момента!
Освен това Славия и ЧМоре са с мач повече (В ТОВА КЛАСИРАНЕ) така че разликата при тях няма да се промени, останалите отбори играят ПОМЕЖДУ си, а не срещу някакви марсиански отбори, така че разликата няма да се разминава кой знае колко с временната.
Аман от разбирачи готовани. То ако много разбирахте и не чакахте на готово щеше да знаеш по колко мача остават.
...

Върни се в “Футбол - България”