Мнениеот Alexandrov93 » 15 дек 2014 19:03
Зимата дойде и с нея, свърши и сезона в А група, което подсказва че идва време за трансфери. Без да изпадам в подробности, ще напиша как според мен трябва да изглежда състава на Черно море за сезон 2014/2015, ако имаме напредвид, че треньор ни е Никола Спасов и играем със схемата, която играхме досега.
Вратари:
Тук, бих освободил Илия Николов, а заедно с него и Илко Пиргов. И двамата са напълно ненужни, ако Георги Китанов се оправи до началото на мачовете. Резервния ни вратар Християн Христов е повече от талант, а смятам че в днешно време да имаш 3-ма добри вратари е прекалено, дори Лудогорец имат двама добри. Затова бих оставил Георги Китанов и Християн Христов.
Защитници:
Тук, бих освободил Сашо Александров, Стефан Станчев и Живко Атанасов. На практика, бих оставил само Кирил Котев, Слави Сталев и Михаил Венков. Сашо бих го освободил, защото е рисков играч и с тази наша тактика с 3-ма защитници, става още по-рисков, въпреки че се раздава на 200%. Станчев и Живко, имат качества, но съм забелязал една такава симулативна игра в мачовете ни с Левски, която не ми харесва изобщо. За справка, последните два мача на Герена, Левски ни повеждат, първо (в първия мач) след напълно ненужна дузпа причинена от Стефан Станчев и второ (във втория мач) след отново напълно ненужна дузпа, станала след фаул в пеналта на Живко Атанасов в 94 минута. Такива играчи, не искам на Тича. Аз съм на мнение, че в един отбор на всеки пост трябва да има поне по двама играчи и тъй като засега съм оставил само трима, ни трябват и три трансфера в защита. Един от тях би бил Росен Колев, смятам че Роската е стабилен отзад и играеше с много желание за нас, това че имаше проблем с Гонзо е друга тема. Втория ми трансфер би бил Танко Дяков. Кольо знае, как да иска максимума от Танка, който също е бил основна фигура в нашата защита. И третия, който бих взел е Александър Александров от Лудогорец. Отново наш бивш играч, който Лудогорец иска да освобождава, което е добре дошло за нас. С тези шестимата защитници няма да имаме никакви проблеми, даже напротив бих казал че събираме 6-ма равностойни защитника, при които дори при тази тактика на игра, отново ще бъдем на ниво.
Халфове:
Първо бих се лишил от услугите на Георги Божилов, защото отбора в тази си постройка трябва да играе с бързи пасове, а Жоро много я бави. Тези които остават (за вътрешни халфове говорим) са Тодор Паланков, Стенио, Марчин Буркхардт, Марк Клок, Даниел Георгиев и Бекир Расим, като бих взел само Митчел Бургзорг от Славия. При крилата, бих оставил Симеон Райков и Иван Коконов. Матиас и Димо бих ги освободил, а на тяхно място да взема Иван Стоянов и Луис Педро (играчи които ще бъдат освободени от отборите си).
Нападатели:
Тук бих оставил само Бакари. Миро Манолов и Живко Петков - освободени. И бих взел само Мартин Камбуров, който според мен няма да остане в отбора си.
Напуснали:
Илия Николов
Илко Пиргов
Сашо Александров
Живко Атанасов
Стефан Станчев
Георги Божилов
Димо Атанасов
Матиас Курьор
Живко Петков
Мирослав Манолов
Привлечени:
Росен Колев
Танко Дяков
Александър Александров
Мичел Бургзорг
Иван Стоянов
Луис Педро
Мартин Камбуров
Състава би бил следния:
----------------------------------Китанов(Христов)--------------------------
-----Александров(Т.Дяков)---Котев(Р.Колев)---Венков(Сталев)-----
------------------Стенио(Д.Георгиев)---Клок(Паланков)----------------
И.Стоянов(Райков)---Марчин(Расим)---Бургзорг---Педро(Коконов)
----------------------------------Бакари(Камбуров)-------------------------
Не смятам, че нито един от трансферите е невъзможен. Най-труден изглежда Камбуров, но не е невъзможен. А с този отбор, може да гоним далеч по-големи цели от влизане в шестицата.