Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот FLANKER » 13 дек 2014 00:05

Neo M написа:
FLANKER написа:...П.П.Този въздух вече съм го гълтал и знам какво е. ;)

Съчувствам ти искрено за това. Явно обаче случката не ти е послужила да си направиш изводите кое как функционира или трябва да функционира в тази система и какви са правата и задълженията на държавата в същата тази система.

Благодаря!
Послужила ми е човече,повярвай.
П.П.Ти сериозно ли мислиш ,че има държава в момента?
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 13 дек 2014 00:12

FLANKER написа:
Neo M написа:
FLANKER написа:...П.П.Този въздух вече съм го гълтал и знам какво е. ;)

Съчувствам ти искрено за това. Явно обаче случката не ти е послужила да си направиш изводите кое как функционира или трябва да функционира в тази система и какви са правата и задълженията на държавата в същата тази система.

Благодаря!
Послужила ми е човече,повярвай.
Ти сериозно ли мислиш ,че има държава в момента?

:) Не е въпроса какво има в момента. Говорим за принципни положения и механизми, чрез които се управлява всяка една от сферите на икономиката на всяка една държава и в частност на нашата. Само дето темата е дълга и не е за това време на денонощието.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 13 дек 2014 11:09

fcb_bg написа:
dunavfc написа:
Ние , като държава. Това, което казваш са хубави, пожелателни приказки, реалността обаче е малко по-различна. За да покриеш гарантираният фонд, ти трябва да се "снабдиш" с някой и друг милиард, а ако го вземеш от бюджета ще ощетиш даден сектор, затова заема е най-добрият вариант.
И пак повтарям, това е в краткосрочен вариант.

Това, което казвам е нормалното нещо, което трябва да се случи. Или ти ще ме убедиш, че Борисов не знае кой е виновен за КТБ? В тая точка на картата с 5 часа път от граница до граница?
Но няма да се случи това да се намерят парите и държавата да си ги вземе. Пари в държавата има, но не ги прибира държавата. Там в играта е и твоят любимец, дето се пише радател на Народа.

Нито Борисов, нито който и да е премиер, няма как да вземе просто така парите от този, който е виновен за КТБ, дори и да се знае кой е. За това си има процедури, като съд, прокуратура, които трябва да докажат вината и да постановят конфискации на имущество и сметки. Как си представяш, че Борисов или който и да е, ще нареди примерно на Пеевски, му се конфискува всичко, защото той е виновен за КТБ. Все пак не сме държава от диктаторски тип, където всичко да зависи от този, който е начело на нея и всичко да се случва с едно нареждане.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 13 дек 2014 14:33

v.r.s. написа:
fcb_bg написа:
dunavfc написа:
Ние , като държава. Това, което казваш са хубави, пожелателни приказки, реалността обаче е малко по-различна. За да покриеш гарантираният фонд, ти трябва да се "снабдиш" с някой и друг милиард, а ако го вземеш от бюджета ще ощетиш даден сектор, затова заема е най-добрият вариант.

Това, което казвам е нормалното нещо, което трябва да се случи. Или ти ще ме убедиш, че Борисов не знае кой е виновен за КТБ? В тая точка на картата с 5 часа път от граница до граница?
Но няма да се случи това да се намерят парите и държавата да си ги вземе. Пари в държавата има, но не ги прибира държавата. Там в играта е и твоят любимец, дето се пише радател на Народа.

Нито Борисов, нито който и да е премиер, няма как да вземе просто така парите от този, който е виновен за КТБ, дори и да се знае кой е. За това си има процедури, като съд, прокуратура, които трябва да докажат вината и да постановят конфискации на имущество и сметки. Как си представяш, че Борисов или който и да е, ще нареди примерно на Пеевски, му се конфискува всичко, защото той е виновен за КТБ. Все пак не сме държава от диктаторски тип, където всичко да зависи от този, който е начело на нея и всичко да се случва с едно нареждане.

Естествено, че чрез съд, прокуратура, тоест законово. Обаче нема кой да оказва натиск работата да се свърши. Защото всички са набутани в корупционната яма. И не им се излиза, ама изобщо.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 13 дек 2014 15:19

fcb_bg написа:
v.r.s. написа:
fcb_bg написа:
dunavfc написа:

Естествено, че чрез съд, прокуратура, тоест законово. Обаче нема кой да оказва натиск работата да се свърши. Защото всички са набутани в корупционната яма. И не им се излиза, ама изобщо.

Нали виждаш какъв вой настава от страна на съдебната власт, когато някой се изкаже срещу нея, как се нарушава принципа на независимата съдебна система и т.н. Независимо, че точно тя е проблема в България и корупцията в нея, обвързаността и с престъпни групировки и политически лица, но когато се каже от някого, това вече е недопустим натиск. Заради това нямаме и осъден политик или друга знакова фигура. А да, Цветан Цветанов е осъден на първа инстанция, че не е разрешил подслушване, нищо, че също така е обвиняван и за неправомерно подслушване. Също така той е пример за това, за което говорим. Знаем какво се случи, когато отправи обвинения към съдия Тодорова и каква беше реакцията от страна на съдебната власт. Тези дни и един посланик отправи обвинения, което не приемам за допустимо, независимо, че най-вероятно са основателни.
Така, че натиск над прокурори и съдии няма как да упражини който и да е, а още повече ще е безсмислен, когато става за корумпирани и обвързани с политици и престъпни босове. Просто ще е глас в пустиня.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 13 дек 2014 15:47

Не ви ли писна да спорите с латерни, които хал-хабер си нямат от държавно устройство? :? :roll:

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 13 дек 2014 22:01

„България без цензура" и Росен Петров се разделиха няколко месеца след „шумното" му присъединяване към партията на Бареков. Това стана ясно от прессъобщение, изпратено до медиите от пресцентъра на ББЦ.

В него се посочва, че по взаимно съгласие ПП „България без цензура" освобождава Росен Петров от всички заемани от него постове в партията. В декларация, която е подадена до парламентарната група на Български демократичен център, Петров декларира, че остава лоялен към групата.

"Тръгвам си от партията, но оставам в групата на Българския демократичен център. Няма да съм независим депутат. В опозиция съм и ще гласувам с групата", обяви Росен Петров пред „24 часа".

Хапна, пийна, понапълни някой и друг джоб и кой от къде е :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 дек 2014 22:16

Red_Neck написа:„България без цензура" и Росен Петров се разделиха няколко месеца след „шумното" му присъединяване към партията на Бареков. Това стана ясно от прессъобщение, изпратено до медиите от пресцентъра на ББЦ.

В него се посочва, че по взаимно съгласие ПП „България без цензура" освобождава Росен Петров от всички заемани от него постове в партията. В декларация, която е подадена до парламентарната група на Български демократичен център, Петров декларира, че остава лоялен към групата.

"Тръгвам си от партията, но оставам в групата на Българския демократичен център. Няма да съм независим депутат. В опозиция съм и ще гласувам с групата", обяви Росен Петров пред „24 часа".

Хапна, пийна, понапълни някой и друг джоб и кой от къде е :)

Всяко начало си има край, само саламът има два края. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 14 дек 2014 01:12

Христо Христов: След 25 г. преход още нямаме отговори на два въпроса за комунизма

Българското общество има изключително ниска култура на памет. След 25 години преход все още няма отговори на два въпроса за епохата на комунизма – ако е бил толкова прекрасен, защо не е продължил да се строи и какво е завещал. Това коментира в предаването „Тази събота” разследващият журналист и основател на сайта desebg.com Христо Христов, който наскоро издаде книгата „Тайните фалити на комунизма”.

Скоро Европейският парламент го определи за европейски гражданин на годината. За книгите, филмите и статиите си, Христов използва съдебни архиви, до които други изследователи не са имали достъп.

„Аз имах достъп до най-голямото следствие – Дело номер 4, в което е събрана икономическата история от 50-те години до 1989 г. За да върне дълговете на кредитора СССР Тодор Живков с лично решение продава златния резерв на България – 25 тона. В мемоарите си той пише, че не е изнесъл от България и грам злато. Документите обаче показват друго”, посочи Христов.

„Комунизмът е България е завещал най-лош старт от свички комунистически страни – държавата е имала 25 млрд. лв. вътрешен дълг. Не се е отчитала и инфлация – държавата е била една икономическа яма, в която е потъвало всичко”, допълни разследващият журналист и подчерта, че в онази епоха е имало и, по думите му, смели хора – председателите на Българската народна банка. „Васил Коларов пише още 1987 г., че България е в състояние на фалит”, подчерта Христо Христов.

„Пенсионните фондове към 1989 г. са изпомпани и там няма нищо. По времето на комунизма има предприятия, които печелят, но печалбата се разпределя и в други, където има загуби, за да се поддържа изкуствено работна ръка”, разказа журналистът.

Христо Христов изрази възмущение от това, че темата за комунистическото наследство не е въведена в учебниците по история с документи. „Ако комунизмът се върне за една седмица, първи ще пропищят БСП, олигарсите и незаконно забогателите, защото първо ще бъде отнета частната собственост, ще бъдат събрани международните паспорти и хората ще бъдат арестувани за вицове”, коментира Христо Христов.

„Моят стремеж не е да раздавам правосъдие – на хора и съдби, давам си сметка какви интереси се засягат с досиетата, но ги разказвам отговорно”, каза още журналистът.

Той потвърди, че е получавал заплахи срещу семейството си. „Когато нямаш зад себе си редактор или издател, семейството е най-уязвимото, Не знам кой е срещу мен, дали е свързано с дейността ми като журналист. Бях ограбен три пъти, докато писах разследването за убийството на Георги Марков”, сподели още Христов.

Върни се в “Свободна зона”