Археологическите покрития. Заговор за контрол над историята

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Археологическите покрития. Заговор за контрол над историята

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 дек 2014 06:10

sin4ec написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Така и не разбрах защо някои хора приемат за даденост, че ако въобще съществува еволюция тя е изкуствено предизвикан процес. Например би било интересно да ми отговорят как точно е възникнал този, който е създал процеса? Или направо първосъздателя на веригата... ако има верига. Вкопчването в подобна теория без отговор на този въпрос е също толкова смешно колкото и останалото.

Тя може да е подпомогната изкуствено, а може и да не е. В края на краищата това надали е ноу-хау или енергиен проблем на Някой, създал Вселената. Едва ли можем да приложим нашето мислене към Неговото. Всъщност има една хубава книга в Библията по темата-книгата на Йова. Там добре са описани нещата...

Всичко това ако приемем за факт, че Някой (конкретен създател) е сътворил Вселената. Което категорично не е доказано. И това няма как да го оспориш. Но както и да е: ти си вярваш в нещо конкретно дори да липсват доказателства, аз предпочитам да поизчакам барем открият нещо като доказателства по въпроса (какъвто и да е отговора). Въпрос на характер.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 дек 2014 11:19

Betchualeng Arnaikem написа:Така и не разбрах защо някои хора приемат за даденост, че ако въобще съществува еволюция тя е изкуствено предизвикан процес. Например би било интересно да ми отговорят как точно е възникнал този, който е създал процеса? Или направо първосъздателя на веригата... ако има верига. Вкопчването в подобна теория без отговор на този въпрос е също толкова смешно колкото и останалото.

Aми тук опираме до онзи въпрос, който зададох преди няколко страници - Защо се смята, че еволюцията може да възникне от нищото, а един Създател, да не може ?
Нали... Имам в предвид традиционната наука, за която еволюцията е "вся и всьо".

Проблема с еволюцията е, че се налага като единствената алтернатива, и в болшинството училища в цял свят, тематиката за Създател, въобще не е застъпена.
За мен би трябвало да се разглеждат и 2-те вероятности, поравно, и крайният "потребител" ( обучаващият се ) ... Да си извади сам изводите.
А сега имаме откровен монопол, както в училищата, така и в цялостната наука, на еволюцията.
Което не е сериозно, защото същата, все още си е теория.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 09 дек 2014 12:24

Една стена тема... глупости.
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 дек 2014 13:56

THE G.A.M.E написа:

Aми тук опираме до онзи въпрос, който зададох преди няколко страници - Защо се смята, че еволюцията може да възникне от нищото, а един Създател, да не може ?
Нали... Имам в предвид традиционната наука, за която еволюцията е "вся и всьо".

Проблема с еволюцията е, че се налага като единствената алтернатива, и в болшинството училища в цял свят, тематиката за Създател, въобще не е застъпена.
За мен би трябвало да се разглеждат и 2-те вероятности, поравно, и крайният "потребител" ( обучаващият се ) ... Да си извади сам изводите.
А сега имаме откровен монопол, както в училищата, така и в цялостната наука, на еволюцията.
Което не е сериозно, защото същата, все още си е теория.

Ако Създателя е възникнал от нищото (условно казано, ако въобще има "нищо") то идва въпроса дали е възникнал оформен какъвто е/е бил или и той е .. еволюирал :D Така де, пак по горе някъде стана дума за въртележката при този въпрос.

Колкото до налагането на теорията за еволюцията, тук си прав само частично. Тя се налага като единствен научен вариант, но за сметка на това адски много хора са с мозък, в който е набит факта, че единствения начин да съществуват не само хора, ами и света и всичко останало е намесата на Създател. Хора, на които може да им преподават за Дарвин и 30 години и те пак ще си повтарят: Той (съответния Бог) създаде всичко. И да ти кажа.. хората, защитаващи еволюцията опитват да изкарат някакви аргументи, макар не винаги да се справят. Огромна част от привържениците на идеята за божествен Създател или нещо такова смятат, че аргументи не са нужни и е направо нелепо дори да искаш такова нещо.

Между другото адски често са ми подмятали материали, имащи за цел да ме убедят "научно", че света е създаден от Бог. Само че в тия материали по-скоро се откриват несъответствия в съвременните данни на науката. Което доказва единствено, че науката поддържа много грешки, нищо повече. И там също опитват да минат с номера: без разум не може да възникне разум, без живот - живот.. с надеждата никой да не се замисли, че това би поставило любопитен въпрос дори за създателя :D

Така че и двете страни честичко прибягват до догматизъм, честичко споменават единствено удобните им факти и по-скоро се занимават с изтъкването на слабостите на "другата теория" отколкото с доказването на собствената.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 дек 2014 13:57

hajitsu написа:Една стена тема... глупости.

Ами кажи нещо умно, о пресветли ми Хокинг. Демонстрирай нечувания си интелект, останал скрит поради твоята скромност, лишила те от Нобелова награда.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 дек 2014 20:50

Betchualeng Arnaikem написа:Всичко това ако приемем за факт, че Някой (конкретен създател) е сътворил Вселената. Което категорично не е доказано. И това няма как да го оспориш. Но както и да е: ти си вярваш в нещо конкретно дори да липсват доказателства, аз предпочитам да поизчакам барем открият нещо като доказателства по въпроса (какъвто и да е отговора). Въпрос на характер.

Категорично нищо не е доказано, следователно теорията за Голям взрив има право на съществуване и изучаване наравно с теорията за Творец. Аз лично в случайности не вярвам-а те са твърде много за нашата планета. Вид на звездата ни, разстояние от нея, маса на Земята, магнитно поле, озонов слой, наклон на оста, пояс на Ван Алън, скорост на въртене, спътник, наличие на вода, кръговрат на тази вода и прочее...малки отклонения от тези параметри или липсата на нещо биха направили невъзможен живота! Айде бйгън с тези случайности...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 дек 2014 20:58

Betchualeng Arnaikem написа:
да ти кажа.. хората, защитаващи еволюцията опитват да изкарат някакви аргументи, макар не винаги да се справят. Огромна част от привържениците на идеята за божествен Създател или нещо такова смятат, че аргументи не са нужни и е направо нелепо дори да искаш такова нещо.
Между другото адски често са ми подмятали материали, имащи за цел да ме убедят "научно", че света е създаден от Бог. Само че в тия материали по-скоро се откриват несъответствия в съвременните данни на науката. Което доказва единствено, че науката поддържа много грешки, нищо повече. И там също опитват да минат с номера: без разум не може да възникне разум, без живот - живот.. с надеждата никой да не се замисли, че това би поставило любопитен въпрос дори за създателя :D

Повечето вярващи смятат наистина за нелепо, да се изискват доказателства за Бог.
И то не е задължително да са крайно вярващи.
Реално, и 2-те тези работят с косвени "доказателства".
Макар теорията за еволюцията да разчита на някои археологически артефакти, то те отново не доказват нищо на 100 %
Като цяло, наистина е крайно трудно да се предоставят доказателства за Създател, но тук говорим за научни такива.
Точно за това се дразня на ортодокс науката, защото, когато не могат да обеснят нещо, често направо го пренебрегват.
Знаем, че мнозинството учени действат на принципа - "Покажи ми нещо, за да ти кажа, какво е".
Или написано по-нашенски... "Око да види, ръка да пипне".

А един от най-висшите идеали в Християнството е, да повярваш, без да си видял Бог.
По-моему, най-голямото доказателство за Създател на абсолютно всичко е, че нещата са в уникална хармония.
Както във вселената, така и на нашата Планета.
А еволюцията ражда преди всичко - хаос, докато не се пренаредят така атомите, че да се получи нещо смислено. :lol:
Поне така казва теорията... Най-общото понятие за еволюцията е, че всичко е на случаен принцип.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 11 дек 2014 20:23

Така и така сте я започнали тази тема, кажете нещо за регресиите. Надежден метод ли е и какво точно представлява ? По тв7 някакъв гостува във въпрос на гледна точка и говореше за душите, отвъдното чрез регресии.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 дек 2014 21:28

Eminem написа:Така и така сте я започнали тази тема, кажете нещо за регресиите. Надежден метод ли е и какво точно представлява ? По тв7 някакъв гостува във въпрос на гледна точка и говореше за душите, отвъдното чрез регресии.

Ми не я знам тая работа каква ще да е...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 12 дек 2014 00:54

sin4ec написа:
Eminem написа:Така и така сте я започнали тази тема, кажете нещо за регресиите. Надежден метод ли е и какво точно представлява ? По тв7 някакъв гостува във въпрос на гледна точка и говореше за душите, отвъдното чрез регресии.

Ми не я знам тая работа каква ще да е...

Това намерих набързо:
[offtopic]
За регресията
Ако имате желание да разберете какви стe били в предишните си животи, сега се разкрива подходяща възможност да постигнете това. Регресията е лесен и приятен метод, по който осъществяваме заедно това пътуване в далечното ви минало.
Регресията е феномен - връщане в миналото. Дали си спомням нещо, което се е случило преди 2-3 години, или възстановяваш спомен от детството си или си спомняш минал живот - всичко това е форма на регресия. Tова изживяване е само един от методите, които може да се използва за достигане до предишните ви животи.
С това пътуване във времето може да разкрием корените на актуални за настоящия ви живот тревожни ситуации и стил на поведение, и да ги преодолеем в хода на нашите срещи. Често се случва човек да си припомни важни уроци от миналото, които са актуални за сегашния му живот. Регресивната хипноза помага на човек да разбере и призванието си в настоящето.

Регресията представлява навлизане във и изследване на минал живот чрез лека форма на хипноза и дълбока релаксация.
Използват се определени техники за връщане назад и навлизане в Алфа променено ниво на съзнание – аз работя с дълбока йогийска релаксация (Йога Нидра), визуализации, дихателни техники, връщане назад и изживяване на емоционално заредени спомени.
Работи се по заявка на клиента, което ще рече, че можем да навлезем в определен минал живот по спомен или откъс от сън, който човекът смята, че е свързан с миналото му; или да изследваме най-важния минал живот с оглед на сегашния момент от живота на човека. Това е най-честата заявка, с която идват хората на регресия.
Можем също да търсим корен на сегашни взаимоотношения, страхове, въпроси, повтарящи се модели на поведение или проблеми в сегашния живот.
По време на регресия човек може да вижда визуално картини или само да усеща информацията или просто да има силно вътрешно знание къде се намира и какво се случва. След като излезе от регресия си спомня всичко, нищо не е забравил, защото през цялото време е бил присъстващ – като изживяващ наново или като наблюдател – и е описвал на водещия какво се случва. Давал ми е обратна връзка и аз съм записвала.
[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”