bobo_13 написа:ivan56 написа:Абе да питам,по-старите потребители,по времето на Цола и Балев имало ли е такава омраза към Левски и ЦСКА от страна на другите запалянковци

За Цола и Балев не знам, но аз си спомням от годините, когато играеха Гибона, Кокала, Стоичкво, Лъчо Танев, Велинов....в провинцията навсякъде ги мразеха, защото по партийна линия събираха всички добри футболисти и въпреки, че резултата от мача се знаеше предварително, хората пълнеха стадионите да видят на живо най-добрите бг футболисти, защото тогава по телевизията се даваха само Левски и ЦСКА + националния отбор. Нямаше информация за другите първенства. Винаги стадионите бяха пълни, защото хората тайно се надяваха техния отбор да победи и това да е една малка революция по това време. Ст6игало е след такъв мач, който не се е развил по първоначалните планове на полувремето да се уволняват директори или градски партийни секретари....тогава Партията и Армията уволняваха. Дори след мач на Левски в Стара Загора , съдията жестоко реже Берое и се стига до бунт по време на мача от домакините, който е прикрит от медиите. На едно от следващите гостувания на Левски във Велиоо Търново се изсипват около 1500 заралии и опъват голям трансперант "Вси беройци сме за Етър. Стара Загора мрази Левски".
По това време ЦСКА и Левски бяха двата инструмента на държавата да се бори на футболния терен с европейските капиталисти. По подобие на другите соц държави, трябваше да има 1-2 силни отбора с идеята да се спечели някоя купа....но май само ние не успяхме да се уредим. НАй близо бяха чорбарите.
Можеш ли да кажеш по онова време, Левски кои футболисти беше събрал от цяла България? Тези двамата, които си написал - Гибона и Кокъла са си юноши на Левски, аз ще ти изброя и останалите, макар и не всички - Боби Михайлов, Ники Илиев, Краси Коев, Петър Петров, Емо Спасов..., все юноши на Левски, благодарение на които Левски беше най-силния отбор тогава в България, но след като стана 2 пъти подред шампион, отстрани 2 пъти Щутгарт и направи 7 поредни победи над ЦСКА, беше разформирован през 1985 година от М. Балев, за да може през 86-та Берое ДА СТАНЕ ШАМПИОН! Освен това, тези футболисти, бяха и гръбнака на националния отбор, който се класира за СП в Мексико

!