ИТАЛИАНСКИ СОБСТВЕНИЦИ И ТРЕНЬОР В БОТЕВ...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vivacanary
Контакти:

Тема за размисъл

Мнениеот vivacanary » 09 дек 2009 18:22

Днес се замислих върху нещо.Преди около 1 месец бях твърдо против евнтуалните италиански собственици на отбора ни, тъй като смятах че ще си загубим идентичноста на български отбор.Но каква точно е тази идентичност в момента?
Нима няма да се превърнем в отбор като Левски или ЦСКА?Този вариант не ми харесва защото сме си Ботев Пловдив, но няма как сред 15 други отбора да не сме като тях с български собственик като Ирена например.Нима и Левски и ЦСКА не бяха на високо европейско ниво преди?
Просто българският футбол е на ужасно ниво в момента и няма как да сме си старият Ботев за който всички до един милеем, каквато ни е държавата, такъв ще ни е и футбола.
С български собственик виждам Ботев на нивото на двата софийски отбора, но с огромната разлика при публиките, която за жалост е на път да се стопи поради ужасния ни футбол.

А сега за италианците:
Първо, ще има огромна разлика в развитието на отбора, било то база, било футболисти, било ДЮШ.(разбира се италианците да са тези за които ни се представят) С италианско управление, със спортно-технически директор като Малу Мпасинкату, който определено има едната идея как да развива отбор, просто Ботев няма да е на гореспоменатото ниво, но ще си загуби българската самоличност.

Въпросът ми е следния:
Кое е по-добре, да си загубим българското в отбора, или да си останем с него независимо на какво ниво ни е футбола в държавата, но с надеждата, че той ще се оправи?

ПС: Разбира се, и двата варианта са еднакво далече от реалноста в отбора, дай Боже скоро да се радваме на по-добрият.

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Re: Тема за размисъл

Мнениеот MoNteSo » 09 дек 2009 18:30

Бате не ти прочетох цялото есе, ама от началото разбирам, че едва ли не искаш втори Митко Събев на Колежа.Е не виждам как ще стане, а и в момента ситуациата с футболистите ни е такава, че един Морини дошъл от аматьорския футбол е с класи над половината ни А група... или иначе казано, ако търсиш качество няма да го намериш в бг футболистите.

Потребителски аватар
vivacanary
Контакти:

Мнениеот vivacanary » 09 дек 2009 18:35

MoNteSo написа:Бате не ти прочетох цялото есе, ама от началото разбирам, че едва ли не искаш втори Митко Събев на Колежа.Е не виждам как ще стане, а и в момента ситуациата с футболистите ни е такава, че един Морини дошъл от аматьорския футбол е с класи над половината ни А група... или иначе казано, ако търсиш качество няма да го намериш в бг футболистите.

Не знам кой-кой не разбра, мисълта ми е че има очевидна разлика с българско и италианско управление (разбира се, като се има напредвид условието което поставих по-горе) Иначе да, прав си.Събев само дава пари в Черноморец, там е ясно по чия идея се ръководи отбора и се виждат ясни резултати.Много лесно може да се направи съпоставка с управлението на Събев над Нафтекс и над Черноморец.

Потребителски аватар
djordano
Контакти:

Мнениеот djordano » 09 дек 2009 18:42

цел номер едно в момента е сельо да го няма :!: тези италианци може и да не са много качествени но все пак е по-добре от нищо :!: един път да се махне селския и все ми се струва че нещата ще тръгнат на добре :!:

Потребителски аватар
gogova4o
Контакти:

Мнениеот gogova4o » 09 дек 2009 18:47

Пичони:заварих една аматьорска организация в отбора! Според мен вече си личи разликата от италианците
Teo написа:
Вие по селата и паланките нямате ли си отбори, че сте фенове на софийските... баси селянията!

Станко
Че то и ти си селянин,ама неосъзнат

damageplan
Софийските агитки на Левски и ЦСКА са не по-големи от тези на Локо Сф и Славия .

Потребителски аватар
Doctora
Контакти:

Мнениеот Doctora » 09 дек 2009 20:16

Mи аз искам втори Митко Събев, де :)

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 09 дек 2009 20:55

vivacanary написа:
MoNteSo написа:Бате не ти прочетох цялото есе, ама от началото разбирам, че едва ли не искаш втори Митко Събев на Колежа.Е не виждам как ще стане, а и в момента ситуациата с футболистите ни е такава, че един Морини дошъл от аматьорския футбол е с класи над половината ни А група... или иначе казано, ако търсиш качество няма да го намериш в бг футболистите.

Не знам кой-кой не разбра, мисълта ми е че има очевидна разлика с българско и италианско управление (разбира се, като се има напредвид условието което поставих по-горе) Иначе да, прав си.Събев само дава пари в Черноморец, там е ясно по чия идея се ръководи отбора и се виждат ясни резултати.Много лесно може да се направи съпоставка с управлението на Събев над Нафтекс и над Черноморец.

Макар на Митко Събев много вяра да нямам, ще го изкоментирам. Спортно-технически /или там какъвто се води/ Фреди Бобич :!: Треньор - Краси Балъков /българин само по родина, по манталитет по-скоро немец/ :!: Отбор пълен с чужденци :!: ....
Мда! Всъщност Черноморец или Челноборец също е извън клишето - БГ клуб.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 09 дек 2009 21:18

:lol:
тук гледам двама доктори и двамата май зъболекари :lol:
Наздраве!
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Потребителски аватар
Fridtjof Nansen
Контакти:

Мнениеот Fridtjof Nansen » 09 дек 2009 21:20

А бе приятели, вие луди ли сте, или тепърва ще полудявате? Корабът ви гори, вие пътувате със страшна сила към "Б" група, доскоро нямаше пари за хотела на италианците, за горивото на автобуса (платено в крайна сметка от пом.треньора) за мача в Граф Игнатиево .... вие пишете есета и разсъждавате, кое било по-добро - българин или чужденец да бъде собственик на "Ботев". Запомнете от мен, аз съм със сигурност по-възрастен от всички от вас, роден съм в Пловдив, не ми са чужди И ДВАТА пловдивски отбора, които в момента са в "А" група, но догодина може и да не бъдат :( Иначе съм левскар, при нас имаше криза, но слава Богу, тя никога не е била в такъв размер, както при вас. Друг е и въпросът, че вие може само да мечтаете за публика като нашата в цяла България, но това е друга работа. Просто, опомнете се, на вас ви трябват не писания по медиите, не да се перчите, как ще съберете 40000 на "Колежа", а пари, за да оцелеете. Организирайте някаква акция, с SMS-и ли, с какво, не знам и аз точно, помогнете реално на любимия си отбор! И запомнете, когато император Веспасиан обложил с данък римските обществени тоалетни, а синът му го укорил, императорът отговорил: Парите не миришат! :mrgreen: Лека нощ! :)
Отборът ЦСКА е толкова Централен Спортен Клуб на Армията, колкото Банка ДСК е Държавна Спестовна Каса - две кухи, лишени от съдържание абревиатури от миналото.

Върни се в “Ботев”