Защо в България плащаме скъпо гориво?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Защо в България плащаме скъпо гориво?

Мнениеот CTAHKO » 01 дек 2014 18:44

Tatone написа:
CTAHKO написа:
Какво искаш да ми кажеш, че Лукойл определя какви ще са цените на бензиностанциите на Шел и на ОМВ ли ;) Дай малко по-сериозно, ако обичаш 8-)

... още нещо. Явно не познаваш сферата затова ще ти кажа някой неща да си знаеш.

Shell дава на франчайз марката но бензиностанциите са си изцяло български. Работят ги чичковци и лелички някой интелигентни други прости като Стойчо Младенов и Тодор Батков. Тези хора си плащат на Shell да им сложи жълтото лого на тотема, да им осигурява подобра цена на едро щото пазарува за всичики маймуни ( едно време бяха 14 но сега са май 7 фирми ). Другото за което Shell им помага са централните договорки с доставчиците за магазините. Тези желтичките бензинки които гледаш и си мислиш, че са хамерикански, от мен да знаеш са си чисто булгаришен.

Не всички са на Франчайз :) Проверил съм :)

днес под марката на Shell работят близо 100 бензиностанции в цяла България, по-голямата част от които са собствена мрежа на компанията, а останалите са франчайзингови обекти.

http://www.shell.bg/aboutshell/at-a-glance.html
Последна промяна от CTAHKO на 01 дек 2014 18:45, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 18:45

diplomat написа:Аз зареждам на 2 и 10, кой как се уреди. 8-)

Ти не си баровец, затова зареждаш толкова тънко.
Кой как се уреди...

Потребителски аватар
vg_vasilev
Контакти:

Мнениеот vg_vasilev » 01 дек 2014 18:46

Някой знае ли колко е цената на бензина в момента в Германия ? Или Гърция ?

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 01 дек 2014 18:46

CTAHKO написа:
Logical person написа:
CTAHKO написа:
Logical person написа:
icko65 написа:Нямам икономическо образование и въпреки това се чудя защо цените на горивата не се понижиха след срива на цените на петрола на межд.пазар.Десетки пъти увеличението на горивата са го свързвали я с курса на долара я с межд.цени или пък с големи разходи.Сега май ни правят на прости -не пипат цените щото трябва да го намалят.Или аз съм в грешка.

Защото братския руски Лукойл е човеколюбив. Не е като капиталистите в Германия и САЩ, които веднага смъкнаха цените по бензиностанциите.

Покажи ми добосъвестните ШЕЛ и ОМВ с колко са свалили цените ;) Ей така, по европейски модел ;)

Пазарният им дял е незначителен. Лукойл е монополист при вноса и преработката на горива.

И това по какъв начин оправдава поддържането на високи цени на техните обекти :? :roll: Що се отнася до пазарния дял, пак си написал един тон глупости ;) Лукойл държи около 45% пазарен дял при бензиностанциите с около 200 бензиностанции в страната. ОМВ и Шел са по около 100 бензиностанции всяка от тях ;)

Не са важни бензиностанциите а вноса на горива. Останалите бензиностанции пак зареждат от Лукойл. Лукойл определя цените в България. Еднолично.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 дек 2014 18:48

Иначе, един колега по-рано го каза, има картелно споразумение и най-силният играч определя правилата. ;)

chiphead
Контакти:

Мнениеот chiphead » 01 дек 2014 18:49

vg_vasilev написа:Някой знае ли колко е цената на бензина в момента в Германия ? Или Гърция ?

а сега де ... :roll: виж предната страница?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 дек 2014 18:49

Logical person написа:
CTAHKO написа:И това по какъв начин оправдава поддържането на високи цени на техните обекти :? :roll: Що се отнася до пазарния дял, пак си написал един тон глупости ;) Лукойл държи около 45% пазарен дял при бензиностанциите с около 200 бензиностанции в страната. ОМВ и Шел са по около 100 бензиностанции всяка от тях ;)

Не са важни бензиностанциите а вноса на горива. Останалите бензиностанции пак зареждат от Лукойл. Лукойл определя цените в България. Еднолично.

Абе я се спри да пишеш глупости бе :lol: Шел с над 40 000 бензиностанции в цял свят и не знам колко си рафинерии, ще са зависими от Лукойл :lol: Ти добре ли си :?: :?: :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 01 дек 2014 18:50

vg_vasilev написа:Някой знае ли колко е цената на бензина в момента в Германия ? Или Гърция ?

Да 1.45 евро за А95.

Ето тук ги има към днешна дата:
http://dvigateli.info/fuel_price/

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 01 дек 2014 18:50

diplomat написа:Иначе, един колега по-рано го каза, има картелно споразумение и най-силният играч определя правилата. ;)

Трифон Иванов и сие. :) Търговците вдигат стоките, не картелите или производителите. :)
Последна промяна от dreben23 на 01 дек 2014 18:52, променено общо 1 път.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 18:51

Logical person написа:

По-горе едно момче каза каква е схемата и ми прозвуча много достоверно. OMV-то внасяли от север а ЗЕЛ от Гързия. Газззззром от Србия. Аз знаех само за Румпетрол че си внасяха от Плоещ но ....

Иначе и аз цЕл един жЕвот съм си мислЕл, че Лукой е и майка и баща на безинджиите у нас.
Гледаш ли, форумът как може да те обогати със знания.

Върни се в “Свободна зона”