Висша лига - Сезон 2014/2015

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Re: Висша лига - Сезон 2014/2015

Мнениеот JackPackage » 30 ное 2014 15:08

Paralel написа:
JackPackage написа:Цел - неплащане на данъци. Метод - Испанската федерация и "собствеността от феновете"

Цел - незаконни приходи. Метод - Присвояване на пари от ЕС, пак заради "собствеността от феновете" :lol:

Голяма серия на Реал М... добре е за тях че нямат скоро мач с Атлети (1т от 3 мача) или някой с организирана игра в дефанзивен план че да продължават да си трупат поредните :lol:

Не съм сигурен дали ти или друг фен на Атлетико постна статия по този въпрос, в която пишеше как сме разследвани за определени финансови нередности от ЕС. Статията беше от 2013 година, като лично аз не съм чул за тази една година пратениците на Европейската комисия да са намерили нещо. Дайте да правим разлика между спекулация, разследване и факт. А относно данъците - четирите клуба в Испания, които са собственост на феновете са юридически лица с нестопанска цел и заради това те не плащат корпоративни данъци и данъци върху недвижимите имоти. При юридическото лице с нестопанска цел бюджетният излишък не отива при собствениците или акционерите, а се запазва. Реал Мадрид напълно попада в дефиницията на този термин, който е част от правната доктрина на целия цивилизован свят.

А това не е предимство пред другите ли?! :?
Много други клубове в Испания бяха ЗАДЪЛЖЕНИ от федерацията да станат АД-та, странно защо тези 4 отбора не са :roll:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 ное 2014 15:24

Кое е по-стабилното и по-постоянното на Челси от Реал Мадрид в ШЛ? Лондончани преди 2004-та година имат едно участие в ШЛ. Единственият период от историята на клуба, в който той се е представял по-добре от Реал е 2005-2010 година, това е.

Как може настоящият европейски шампион, който е в серия от 16 поредни победи и в момента е най-добрият отбор в света да лежи на стари лаври? Това противоречи на всякаква логика.

1.Както казах и по-рано,ако обичате...Когато говорим за Шампионската лига,мисля че е най-добре да следваме модела от сезон 2003-2004 година,който случайно пък съвпадна с големите реформи и новото начало за Челси.
2.Когато правим паралел между определени отбори,е редно да се съобразяваме с някои специфики.
Примерно:За този Манчестър Сити е правилно да се говори от 2008-2009,когато ги сравняваме с част от топ отборите.
Разбира се,понякога детайлите зависят и от естеството на темата,но основната ми идея,е най-вече да се отделя внимание на т.нар.еднозначна база за сравнение/обстоятелства!
В този ред на мили,когато сравняваме Реал Мадрид и Челси...е правилно да започваме от сезон 2003-2004.
Да,знам,че това би се разтълкувало като "по-удобно" за някои,но...просто така е правилно,за да се изведат и по-категорични изводи.
10-годишен период за анализ-перфектна периодизация,която обхваща доста събития и важни акценти,чрез които ще може да се извлече и по-обективна/дългосрочна информация,която и окончателно да даде отговор на някои ключови въпроси.

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 30 ное 2014 15:32

Аз не съм отрекъл, че е предимство, както е предимство феновете да могат да избират сами президента и модела на управление на клуба. Именно това прави Реал и Барса уникални. Лично аз за първо път в чувам държава, камо ли демократична членка на Европейския съюз като Испания, да може федерация да задължи собственици на дадена фирма да променят същността на юридическото лице, което управляват. Почти съм сигурен, че нямат механизмите да го направят, но в името на спора, да приемем, че се е случило(невъзможни неща няма). Акционерното дружество(АД) по мое скромно мнение е най-подходящият вид дружествена форма за управляване на големи юридически лица. Няма да навлизам юридически и икономически защо е така, просто приемете, че е залегнало в практиката.

Реал Мадрид и другите 3 клуба са създадени като юридически лица с нестопанска цел и именно заради това имат определени плюсове и минуси - собствениците не могат да извличат финансови дивиденти от тях, но самите клубове имат съответните данъчни и други привилегии. Така е устроена европейската континентална правна система( и не само) и това се приема за справедливо от законодателите и обществото.

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 30 ное 2014 15:41

smoothc написа:
Кое е по-стабилното и по-постоянното на Челси от Реал Мадрид в ШЛ? Лондончани преди 2004-та година имат едно участие в ШЛ. Единственият период от историята на клуба, в който той се е представял по-добре от Реал е 2005-2010 година, това е.

Как може настоящият европейски шампион, който е в серия от 16 поредни победи и в момента е най-добрият отбор в света да лежи на стари лаври? Това противоречи на всякаква логика.

1.Както казах и по-рано,ако обичате...Когато говорим за Шампионската лига,мисля че е най-добре да следваме модела от сезон 2003-2004 година,който случайно пък съвпадна с големите реформи и новото начало за Челси.
2.Когато правим паралел между определени отбори,е редно да се съобразяваме с някои специфики.
Примерно:За този Манчестър Сити е правилно да се говори от 2008-2009,когато ги сравняваме с част от топ отборите.
Разбира се,понякога детайлите зависят и от естеството на темата,но основната ми идея,е най-вече да се отделя внимание на т.нар.еднозначна база за сравнение/обстоятелства!
В този ред на мили,когато сравняваме Реал Мадрид и Челси...е правилно да започваме от сезон 2003-2004.
Да,знам,че това би се разтълкувало като "по-удобно" за някои,но...просто така е правилно,за да се изведат и по-категорични изводи.
10-годишен период за анализ-перфектна периодизация,която обхваща доста събития и важни акценти,чрез които ще може да се извлече и по-обективна/дългосрочна информация,която и окончателно да даде отговор на някои ключови въпроси.

Добре, сравни Реал Мадрид и Челси от 2004-та година насам. Намери ми прилики, които да са уникални за тези два отбора. Нещо не си отговорил на критиката на фантастичната комедия "Стари лаври" :? :?:

А относно симулирането, не виждам къде оправдавам играчите в Примера за симулациите или го отричам. Това е една от малкото теми, на които сме на горе-долу близко мнение. Единственото, за което не мога да се съглася е, че във Висшата лига културата е да не се симулира. Такава е била културата преди 15-20 години, но от доста време всеки отбор в Англия има по няколко редови симуланта, взели 6-месечни курсове в Ла Масия :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 ное 2014 16:02

Добре, сравни Реал Мадрид и Челси от 2004-та година насам. Намери ми прилики, които да са уникални за тези два отбора.

Реал Мадрид
Примера:3 титли
КуК:2
Шампионска лига:1 трофей

Челси
Висша лига:3 титли
ФА къп:4 пъти

Реал Мадрид постижения Шампионска лига
1/8 финали:6
1/4 финали:1
1/2 финали:3
Финал:1

Челси постижения Шампионска лига
Групова фаза:1
1/8 финали:2
1/2 финали:5
Финали:2

1.Агресивната трансферна политика.2.Липсата на интеграция на детско-юношески кадри.3.Честа смяна на треньорите.
Но като цяло(моето мнение) е,че Челси е в доста по-добра позиция от Реал Мадрид!
Стабилността на Челси в дългосрочен период не зависи толкова пряко от трансферната политика,докато за Реал Мадрид...на практика те зависят от звездните си трансфери.
Челси е доста по-устойчив отбор от Реал Мадрид(на този етап).Не искам дори и да коментирам какво ще се случи с Реал Мадрид,когато приключи ерата на Кристиано Роналдо.
Някои вероятно ще контрира:"Ами какво ще се стане с Барселона,когато ерата на Лео Меси приключи"?
Ще ви отговоря:Не се притеснявайте за Барселона! Спортно-техническите структури и детско-юношеските кадри,със сигурност ще стабилизират положението в определен етап,но има и едно друго нещо,което аз забелязвам:Барселона вече е започнала т.нар.процес на "каляване" без Лео Меси,докато при Реал Мадрид...както винаги,когато са на върха всичко е отличен 6,мислим само за момента,но...Кристиано Роналдо не е вечен,не забравяйте това.

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 30 ное 2014 17:19

smoothc написа:
Добре, сравни Реал Мадрид и Челси от 2004-та година насам. Намери ми прилики, които да са уникални за тези два отбора.

Реал Мадрид
Примера:3 титли
КуК:2

Челси
Висша лига:3 титли
ФА къп:4 пъти

Реал Мадрид постижения Шампионска лига
1/8 финали:6
1/2 финали:3
Финал:1

Челси постижения Шампионска лига
Групова фаза:1
1/8 финали:2
1/2 финали:5
Финали:2

1.Агресивната трансферна политика.2.Липсата на интеграция на детско-юношески кадри.3.Честа смяна на треньорите.
Но като цяло(моето мнение) е,че Челси е в доста по-добра позиция от Реал Мадрид!
Стабилността на Челси в дългосрочен период не зависи толкова пряко от трансферната политика,докато за Реал Мадрид...на практика те зависят от звездните си трансфери.
Челси е доста по-устойчив отбор от Реал Мадрид(на този етап).Не искам дори и да коментирам какво ще се случи с Реал Мадрид,когато приключи ерата на Кристиано Роналдо.
Някои вероятно ще контрира:"Ами какво ще се стане с Барселона,когато ерата на Лео Меси приключи"?
Ще ви отговоря:Не се притеснявайте за Барселона! Спортно-техническите структури и детско-юношеските кадри,със сигурност ще стабилизират положението в определен етап,но има и едно друго нещо,което аз забелязвам:Барселона вече е започнала т.нар.процес на "каляване" без Лео Меси,докато при Реал Мадрид...както винаги,когато са на върха всичко е отличен 6,мислим само за момента,но...Кристиано Роналдо не е вечен,не забравяйте това.

Това че Реал Мадрид и Челси имат близки успехи за последните 10 години не е уникален белег за двата клуба, а просто стечение на обстоятелствата. Още повече, какво разбираш под агресивна трансферна политика? Реал е в много добри отношения с горе-долу всички клубове в света, не мога да се сетя да сме извивали ръце, за да вземем някой играч. Всичко се случва по правилата на УЕФА и в рамките на феърплея. Не знам дали осъзнаваш, че от доста години всички клубове, които имат пари, правят големи трансфери. Стабилността на Челси в дългосрочен план не зависи от трансферната политика? Единствено Барселона и то за кратък период от време благодарение на невероятно стечение на обстоятелствата, което надали ще се случи пак в историята на футбола, разчиташе почти изцяло на собствени кадри и клубът беше успешен.

Не мога да разбера дали осъзнаваш какво пишеш... Погледни състава на Челси, а пък и не само. Вземи който и да е отбор и махни всички футболисти, които не са юноши на отбора и виж какво остава :!: :lol: В модерния футбол няма клуб, който да не зависи до огромна степен от трансферната си политика.

В Реал няма липса на интеграция на хора от детско-юношеската школа, ако имаме достатъчно добри кадри, каквито са Касияс, Карвахал, Арбелоа, Хесе и други, ние ги вкарваме в първия отбор. Ако в школата имаме човек, който е добър колкото Бейл, няма да даваме 100 милиона за уелсеца, а ще вземем човека от школата, но просто играчи от този калибър се раждат по един-двама на година!

Не знам какво разбираш под по-устойчив отбор. Лично аз бих използвал израза "отбор с бъдеще". Мисля си, че с оглед на възрастта на играчите си и Реал Мадрид и Челси са отбори, които имат още на къде да се развиват и определено са с добра перспектива. Кой е с по-добра? Не знам, нямам кристална топка, нито предаване по Евроком.

Кристиано Роналдо, да се свети неговото име, жив и здрав да е, Ирина Шейк много мъжки деца да му народи, играе по начина, по който играе, до голяма степен благодарение на играчите около него и треньорския щаб. Дали ще играе силно, ако е в Милан, например. Да, най-вероятно ще е най-добрият играч в Калчото. Дали ще подобрява рекордите, които подобрява с Реал - никакъв шанс.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 30 ное 2014 17:54

Реал Мадрид нямал бъдеще без Ронaлдо ?Иско,Хамес,Бейл,Варан,Карвахал,Хесе,Ияраменди,Бензема,Марсело,Кроос,Коентрао,Начо са между 20-26 годишни...Рамос е само на 28..отбора е толкова млад...а и едва ли ще е проблем Реал да купи новият Роналдо/Меси след 2/3 години 8-)
Челси били стабилни,ами логично след като имат шугър деди 8-) който да ги издържа 8-) Реал прави звездни трансфери,но ги прави със собственните си пари АНАЛИЗАТОРЕ 8-) Бейл 100 милиона-за толкова се продават Йозил и Игуаин,Иско 30 милиона-за толкова се продават Кайехон и Албиол,80 милиона за Хамес-за толкова се продава Ди Мария,30 милиона за Кроос-за толкова се продават Мората и Алонсо ...Взимат се КР,КАКА,Бензема и Алонсо,продават се Робен,Снайдер,Хунтелаар,Баптища и за 40 милиона на Сити Робиньо 8-) ...Реал харчи собственните си пари,няма шугър деди като в Челси 8-)
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 30 ное 2014 17:58

Челси в последните години взима доста пари от трансфери и тези на Коста и Фабрегас са от парите от Давид Луиз и Лукаку, ама говорете си наизуст за шугъри :lol:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 30 ное 2014 18:03

JackPackage написа:Челси в последните години взима доста пари от трансфери и тези на Коста и Фабрегас са от парите от Давид Луиз и Лукаку, ама говорете си наизуст за шугъри :lol:

нормално финансовият феърплей го изискваше 8-) иначе преди това ..... 8-) виж и Боговете от Сити ....и ПСЖ ..по едно попълнение и толкова ..вече шугър дедитата трябва да се съобразяват и да действат като нормален футболен клуб....продаваш и купуваш 8-)
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 30 ное 2014 18:24

Давам 500 лв, 100 кила сливова, едно прасе и 10 билета за градския транспорт за шугърмамата на Челси :arrow:

Изображение

Върни се в “Архив”