smoothc написа:Добре, сравни Реал Мадрид и Челси от 2004-та година насам. Намери ми прилики, които да са уникални за тези два отбора.
Реал МадридПримера:3 титли
КуК:2
Шампионска лига:1 трофейЧелсиВисша лига:3 титли
ФА къп:4 пъти
Шампионска лига:1 трофейРеал Мадрид постижения Шампионска лига1/8 финали:6
1/4 финали:1
1/2 финали:3
Финал:1Челси постижения Шампионска лигаГрупова фаза:1
1/8 финали:2
1/4 финали:1
1/2 финали:5
Финали:21.Агресивната трансферна политика.2.Липсата на интеграция на детско-юношески кадри.3.Честа смяна на треньорите.Но като цяло(моето мнение) е,че Челси е в доста по-добра позиция от Реал Мадрид!
Стабилността на Челси в дългосрочен период не зависи толкова пряко от трансферната политика,докато за Реал Мадрид...на практика те зависят от звездните си трансфери.
Челси
е доста по-устойчив отбор от Реал Мадрид(на този етап).Не искам дори и да коментирам какво ще се случи с Реал Мадрид,когато приключи
ерата на Кристиано Роналдо.Някои вероятно ще контрира:"Ами какво ще се стане с Барселона,когато ерата на Лео Меси приключи"?
Ще ви отговоря:Не се притеснявайте за Барселона! Спортно-техническите структури и детско-юношеските кадри,със сигурност ще стабилизират положението в определен етап,но има и едно друго нещо,което аз забелязвам:Барселона вече е започнала т.нар.процес на "каляване" без Лео Меси,докато при Реал Мадрид...както винаги,когато са на върха всичко е отличен 6,мислим само за момента,но...Кристиано Роналдо не е вечен,не забравяйте това.
Това че Реал Мадрид и Челси имат близки успехи за последните 10 години не е уникален белег за двата клуба, а просто стечение на обстоятелствата. Още повече, какво разбираш под агресивна трансферна политика? Реал е в много добри отношения с горе-долу всички клубове в света, не мога да се сетя да сме извивали ръце, за да вземем някой играч. Всичко се случва по правилата на УЕФА и в рамките на феърплея. Не знам дали осъзнаваш, че от доста години всички клубове, които имат пари, правят големи трансфери. Стабилността на Челси в дългосрочен план не зависи от трансферната политика? Единствено Барселона и то за кратък период от време благодарение на невероятно стечение на обстоятелствата, което надали ще се случи пак в историята на футбола, разчиташе почти изцяло на собствени кадри и клубът беше успешен.
Не мога да разбера дали осъзнаваш какво пишеш... Погледни състава на Челси, а пък и не само. Вземи който и да е отбор и махни всички футболисти, които не са юноши на отбора и виж какво остава

В модерния футбол няма клуб, който да не зависи до огромна степен от трансферната си политика.
В Реал няма липса на интеграция на хора от детско-юношеската школа, ако имаме достатъчно добри кадри, каквито са Касияс, Карвахал, Арбелоа, Хесе и други, ние ги вкарваме в първия отбор. Ако в школата имаме човек, който е добър колкото Бейл, няма да даваме 100 милиона за уелсеца, а ще вземем човека от школата, но просто играчи от този калибър се раждат по един-двама на година!
Не знам какво разбираш под по-устойчив отбор. Лично аз бих използвал израза "отбор с бъдеще". Мисля си, че с оглед на възрастта на играчите си и Реал Мадрид и Челси са отбори, които имат още на къде да се развиват и определено са с добра перспектива. Кой е с по-добра? Не знам, нямам кристална топка, нито предаване по Евроком.
Кристиано Роналдо, да се свети неговото име, жив и здрав да е, Ирина Шейк много мъжки деца да му народи, играе по начина, по който играе, до голяма степен благодарение на играчите около него и треньорския щаб. Дали ще играе силно, ако е в Милан, например. Да, най-вероятно ще е най-добрият играч в Калчото. Дали ще подобрява рекордите, които подобрява с Реал - никакъв шанс.