Betchualeng Arnaikem написа:radoslav_rashkov написа:СТАНКО, пак ли бе бате? Целия си живот досега все с информация за тях съм запълнил. И пак ме караш да чета. Не можеш да ме убедиш, че комунистите са хора пълни с морал. Те измряха тези, избиха ги техните "съпартийци".
Или ги отказаха (част от тях)?! През 1945 ли та 1946 ли дядо ми, убеден комунист, бягал през половин Европа заради убежденията си .. изхвърля документите, с които трябва да му се уредят разни привилегии като заслужил комунист с думите: аз съм се борил не да има за мен, борил съм се да има за всички. Той не спира да е комунист, не се отрича от идеалите си. Просто не смята, че на власт са дошли хора, верни на тези идеали, на комунизма. Така и си умира - безпартиен. И предполагам донякъде под негово влияние баща ми никога не става партиец въпреки симпатиите към времената на Тато.
Друг пример е втория ми дядо. Той дълги години е виден партиец.. и съветва всички и всеки: далече от Партията, там хората ходят да градят кариера, всичко е изродено, всичко е връзки, идеали, комунизъм НЯ МА! Самия той е партиец от преди 1944 година, но остава такъв единствено заради някаква смътна вярност към идеята.. но не и към ръководителите на Партията.
Познавам още много хора споделящи идеалите им и огорчили се от това какво е представлявала БКП. След като подобни искрени комунисти, рискували в миналото живота си заради своите убеждения са на мнение, че БКП не е била партия на истинските комунисти.. за какво говорим?
СТАНКО, огледай се. В страната все още има много живи хора, преживяли това разочарование. Да, те може би симпатизират на времената на Тато, но категорично няма да са на мнение, че Партията е направила каквото и да е за да осъществи колкото е възможно идеалите, които уж нейната идеология проповядва.
За жалост тука си прав но светът и хората се промениха.Няма идеали няма морал.Властва бог $ и алчността.Социалните строеве приключиха.Води се битка за оцеляване-населението на Земята се редуцира изкуствено.Засега поне без голяма война и колосални жертви.