ВЛ | 13-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 3:0 FT
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: ВЛ | 13-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Хъл Сити
Знаете ли,...вероятно може и да не прозвучи адекватно на фона на играта,но аз лично изобщо не съм доволен от тези безкрайни разигравания с по 20-30-40 паса(напред-назад),определено доста се изнервих в един момент.
Имахме възможности за изграждане на бърза атака и пас в коридор(поне 30 пъти),но НЕ...важното е да се правим на Барселона и да си цъкаме квадрати,ромбчета,триъгълници и всякакви геометрични фигурки из терена,без абсолютно никаква ефективност(още повече и срещу отбор,който нямаше абсолютно никакво намерение да атакува)...като на тренировка.
Определено тази повтаряемост ми развали настроението от победата,признавам си.
Арсенал са безспорните майстори в това отношение и при тях това нещо е превърнато буквално в изкуство,...цък-цък,пас в коридор,петичка,технично прехвърляне и гол...Но на тях това им е стила(не от вчера и не от днес),докато Юнайтед...Ех,как ми липсват тупалките на Скоулси,ударите на Карик(2006-2007),волетата на Рууни,сега всичко се стреми да се прави на Барселона и Реал,защо бе,майка? Какъв кеф ти е да влезеш с топката във вратата?
Ударът към вратата(от средна дистанция) ми е любимият приом във футболната игра.
С пасове гол не става,става с удари и серия от физични закони.Какви бяха ударите на Рууни в началото,какви станаха в последните години?
Все технично,все на вътрешен фалц...Днес стреля по-сериозно и в негов си стил,и толкова!

Имахме възможности за изграждане на бърза атака и пас в коридор(поне 30 пъти),но НЕ...важното е да се правим на Барселона и да си цъкаме квадрати,ромбчета,триъгълници и всякакви геометрични фигурки из терена,без абсолютно никаква ефективност(още повече и срещу отбор,който нямаше абсолютно никакво намерение да атакува)...като на тренировка.
Определено тази повтаряемост ми развали настроението от победата,признавам си.
Арсенал са безспорните майстори в това отношение и при тях това нещо е превърнато буквално в изкуство,...цък-цък,пас в коридор,петичка,технично прехвърляне и гол...Но на тях това им е стила(не от вчера и не от днес),докато Юнайтед...Ех,как ми липсват тупалките на Скоулси,ударите на Карик(2006-2007),волетата на Рууни,сега всичко се стреми да се прави на Барселона и Реал,защо бе,майка? Какъв кеф ти е да влезеш с топката във вратата?
Ударът към вратата(от средна дистанция) ми е любимият приом във футболната игра.
С пасове гол не става,става с удари и серия от физични закони.Какви бяха ударите на Рууни в началото,какви станаха в последните години?
Все технично,все на вътрешен фалц...Днес стреля по-сериозно и в негов си стил,и толкова!
smoothc написа:Знаете ли,...вероятно може и да не прозвучи адекватно на фона на играта,но аз лично изобщо не съм доволен от тези безкрайни разигравания с по 20-30-40 паса(напред-назад),определено доста се изнервих в един момент.
Имахме възможности за изграждане на бърза атака и пас в коридор(поне 30 пъти),но НЕ...важното е да се правим на Барселона и да си цъкаме квадрати,ромбчета и триъгълници из терена като на тренировк...,определено тази повтаряемост ми развали настроението от победата,признавам си.
Арсенал са безспорните майстори в това отношение и при тях това нещо е превърнато буквално в изкуство,...цък-цък,пас в коридор,петичка,технично прехвърляне и гол...Но на тях това им е стила(не от вчера и не от днес),докато Юнайтед...Ех,как ми липсват ми тупалките на Скоулси,ударите на Карик(2006-2007),волетата на Рууни,сега всичко се стреми да се прави на Барселона и Реал,защо бе,майка? Какъв кеф ти е да влезеш с топката във вратата?
Любопитно.. Знаеш ли какви бяха най-яростните критики към Ван Гаал при първия му престой начело на Барселона? (освен конфликта му с Ривалдо и с журналистите) Че изневерява на въведения от Кройф стил с многото подавания и налага по-директен стил на игра - с много центрирания и бързо изнасяне на топката
 Но всъщност като се замисля, още в Аякс Ван Гаал залагаше на продължителни разигравания (без това да е тики-така). Целта е много проста - контрол в средата на терена и доминиране над противника..Техника и интелигентност в отиграванията + строга тактическа дисциплина - това е стила на холандеца и щом сте го взели за мениджър, ще трябва да свиквате
 Но всъщност като се замисля, още в Аякс Ван Гаал залагаше на продължителни разигравания (без това да е тики-така). Целта е много проста - контрол в средата на терена и доминиране над противника..Техника и интелигентност в отиграванията + строга тактическа дисциплина - това е стила на холандеца и щом сте го взели за мениджър, ще трябва да свиквате 
''Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви след победата над Хъл Сити, че това е най-добрият мач на отбора за сезона.
„Това е най-добрият ни мач от началото на сезона“, сподели холандецът.
„Това, което най-много ми хареса в нашата игра бе, че доминирахме от първата до последната минута“, добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.
„Ние създадохме много голови възможности и не дадохме никакъв шанс на съперника. Успяхме да запазим суха мрежа“, каза още Луис ван Гаал.''

- MASTER_COOL
- Контакти:
Головете на Рууни и Перси са точно в стил Манчестър Юнайтед. Удар от далеч, без особена подготовка. И двата гола са висша форма майсторство   

Доволен съм от играта и паля свещи, Ди Мария да не е сериозно контузен.

Доволен съм от играта и паля свещи, Ди Мария да не е сериозно контузен.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Аржентинецът Анхел ди Мария ще пропусне двубоя със Сток Сити от следващия кръг на Прмеиър лийг. Офанзивният футболист на Манчестър Юнайтед получи разтежение по време на днешната победа с 3:0 над Хъл Сити и бе сменен още в 14-ата минута.
"Мисля, че Анхел би трябвало да бъде аут за мача във вторник. Трябва да изчакаме и да видим колко лоша е контузията му. Ще знаем повече утре. За Уейн Рууни все още не знам. Той каза, че ще бъде готов за Сток. Надявам се да бъде така, защото се намира в страхотна форма", заяви мениджърът на "червените дяволи" Луис ван Гаал.
MASTER_COOL написа:Трета поредна победа. ПОСЛЕДНО КОГА ?!
Задава се четвъртата.
За първи път през календарната 2014 година 3 поредни победи

„Това, което най-много ми хареса в нашата игра бе, че доминирахме от първата до последната минута“, добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.
Това е едно добро начало,но срещу отбори като КПР,Палас и Хъл Сити(акцентът най-вече върху техния подход)...някак си не мога да му се нарадвам.
Искам да показваме подобни неща при гостуванията и срещу по-класните противници,защото най-лесно е на умряло куче да се вади нож и след това да се хвалиш.
И не ме разбирайте погрешно,аз също съм на мнение,че трябва да контролираш събитията/да доминираш,но не за сметка на ефективността и по-благоприятната алтернатива.
Или по-просто казано:Искам да има баланс между владеенето на топката и ударите(ефективността) в атака.
Знаете ли,че...по мои сметки,съотношението на владеене на топката и краен резултат(3-0)...не говори особено добре за някои неща.
Ако резултатът беше 5-0...със сигурност щях да се зарадвам,но само три гола,още повече в съотношение 2:1(полувреме),някак си не ми изглежда както трябва.
Re: ВЛ | 13-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 3:0 FT
Това владеене на топката идва от Мата и Ерера, които използваха като стеничка Карик и Фела...цък, цък....така трябва. Да морим съперника! Тук се показа идеята за тотален футбол, на много играчи не им хванах спатиите какви са им задачите - всеки на различна позиция играеше. Искам това и при гостуванията  Доволен от Тони и Ашли в новото им амплоа.
 Доволен от Тони и Ашли в новото им амплоа.

Доволен от Тони и Ашли в новото им амплоа.
 Доволен от Тони и Ашли в новото им амплоа.Re: ВЛ | 13-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 3:0 FT
MuFc1878 написа:Това владеене на топката идва от Мата и Ерера, които използваха като стеничка Карик и Фела...цък, цък....така трябва. Да морим съперника! Тук се показа идеята за тотален футбол, на много играчи не им хванах спатиите какви са им задачите - всеки на различна позиция играеше. Искам това и при гостуваниятаДоволен от Тони и Ашли в новото им амплоа.
Само да не се налага толкова често да играят там...

Re: ВЛ | 13-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 3:0 FT
Това срещу по-слаби съперници разбира се. Не мисля, че ще им е лесно срещу тим като Сити