Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Re: Тома Томов: Управляващите в Украйна са фашисти и олигарси

Мнениеот radoslav_rashkov » 29 ное 2014 18:31

CTAHKO написа:
radoslav_rashkov написа:СТАНКО, пак ли бе бате? Целия си живот досега все с информация за тях съм запълнил. И пак ме караш да чета. Не можеш да ме убедиш, че комунистите са хора пълни с морал. Те измряха тези, избиха ги техните "съпартийци". Даже някои се отрекоха от идеалите си като видяха накъде отива работата. Айде, не ме учи. Повече паметници на Илия Минев, горяните и загиналите по лагерите трябва да има. Че там остана качеството на нацията, по "затворите и лагерите". Такива "селяни" като тебе ги стъпкаха и избиха. Загниването на България и ценностите на хората не е от вера или от оня ден, а от 1944г.

И какво общо има Путин с комунизма :?: Та те самите САЩ са по-комунистическа държава от Русия ;) И като сме имали толкова много дисиденти, стъпкани и потърпевши, защо сме чакали толкова време за да падне режима ;)

Ти наистина ли това написа? На тези въпроси и децата ще ти отговорят.
Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 29 ное 2014 18:32

ronnie написа:
Кашчей написа:
ronnie написа:Фашизмът е италиянска идеология, в която основната идея е възстановяването на Римската империя. Между другото тази идеология не е расистка за разлика от нацизма, който да не повярваш е съвсем различно нещо :idea: Тоест въпроснят г-н Томов ни казва, че управляващите в Украйна са си поставили за цел да възстановят Римската империя... интересна теория :roll:

Уау... и фашистите са приети добре от нацистите, въпреки че са искали да завладеят техни територии :roll:

Какво е фашо?

Светни ме какви точно нацистки територии са искани от италиянците при Мусолини че нещо не се сещам. Всеки честен истоеик ще ти каже, че Мусолини е искал да възстанови Римската империя и да превърне Средиземно море в нейно езеро (точният израз е "наше море"). А колкото до значението на фашо интересно какво расистко има в думата сноп.

[offtopic]Това, че една държава иска в даден бъдещ етап от своето съществуване да завладее територии на друга държава не е пречка за военен съюз между двете. Ето например през 1912 г. Сърбия вече се стреми да обедини всички славяни под своята власт, в това число и нас българите. Това обаче не е никаква пречка за военният съюз между нашите държави в Балканската война, която започва същата година.[/offtopic]

Фашизмът (италиански: fascismo) е радикална, авторитарна, и националистическа политическа идеология. Фашистите изповядват идеята за еднопартийна държава и вярват, че нациите и расите са в постоянен конфликт, поради което само силните от тях могат да оцелеят, бидейки здрави, витални и чрез отстояване на себе си в борбата срещу слабите. Фашистките правителства забраняват и потискат критиката и опозицията към себе си и към фашисткото движение. Те са противници на класовия конфликт и обвиняват капиталистическите либерални демокрации в създаването на такива конфликти, а комунистите — в експлоатирането им. Фашистите отхвърлят индивидуализма и личния интерес в ненамесата в частни инициативи от страна на капиталистическите правителства. Много фашистки лидери са твърдели, че подкрепят „Третия път“ в икономическата политика, който, вярвали те, е по-добър както от буйния индивидуализъм на неограничения капитализъм, така и от суровия контрол на държавния социализъм. Това можело да се постигне с форма на правителствен контрол над браншовете и работническата класа (наричана „корпоративна държава“ от Мусолини). Някои наричат това корпоратизъм, докато други не използват този термин за описание на фашистката икономическа система.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... 1%8A%D0%BC

Влизаш и четеш. Какво има толкова ;) Има си и сравнение м/у двете идеологии.
Последна промяна от CTAHKO на 29 ное 2014 18:34, променено общо 2 пъти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 29 ное 2014 18:33

radoslav_rashkov написа:
CTAHKO написа:
radoslav_rashkov написа:СТАНКО, пак ли бе бате? Целия си живот досега все с информация за тях съм запълнил. И пак ме караш да чета. Не можеш да ме убедиш, че комунистите са хора пълни с морал. Те измряха тези, избиха ги техните "съпартийци". Даже някои се отрекоха от идеалите си като видяха накъде отива работата. Айде, не ме учи. Повече паметници на Илия Минев, горяните и загиналите по лагерите трябва да има. Че там остана качеството на нацията, по "затворите и лагерите". Такива "селяни" като тебе ги стъпкаха и избиха. Загниването на България и ценностите на хората не е от вера или от оня ден, а от 1944г.

И какво общо има Путин с комунизма :?: Та те самите САЩ са по-комунистическа държава от Русия ;) И като сме имали толкова много дисиденти, стъпкани и потърпевши, защо сме чакали толкова време за да падне режима ;)

Ти наистина ли това написа? На тези въпроси и децата ще ти отговорят.

Ами чакам 8-) Отговори ми, ако обичаш :)

ronnie
Контакти:

Мнениеот ronnie » 29 ное 2014 18:36

CTAHKO написа:
ronnie написа:
Кашчей написа:
ronnie написа:Фашизмът е италиянска идеология, в която основната идея е възстановяването на Римската империя. Между другото тази идеология не е расистка за разлика от нацизма, който да не повярваш е съвсем различно нещо :idea: Тоест въпроснят г-н Томов ни казва, че управляващите в Украйна са си поставили за цел да възстановят Римската империя... интересна теория :roll:

Уау... и фашистите са приети добре от нацистите, въпреки че са искали да завладеят техни територии :roll:

Какво е фашо?

Светни ме какви точно нацистки територии са искани от италиянците при Мусолини че нещо не се сещам. Всеки честен истоеик ще ти каже, че Мусолини е искал да възстанови Римската империя и да превърне Средиземно море в нейно езеро (точният израз е "наше море"). А колкото до значението на фашо интересно какво расистко има в думата сноп.

[offtopic]Това, че една държава иска в даден бъдещ етап от своето съществуване да завладее територии на друга държава не е пречка за военен съюз между двете. Ето например през 1912 г. Сърбия вече се стреми да обедини всички славяни под своята власт, в това число и нас българите. Това обаче не е никаква пречка за военният съюз между нашите държави в Балканската война, която започва същата година.[/offtopic]

Фашизмът (италиански: fascismo) е радикална, авторитарна, и националистическа политическа идеология. Фашистите изповядват идеята за еднопартийна държава и вярват, че нациите и расите са в постоянен конфликт, поради което само силните от тях могат да оцелеят, бидейки здрави, витални и чрез отстояване на себе си в борбата срещу слабите. Фашистките правителства забраняват и потискат критиката и опозицията към себе си и към фашисткото движение. Те са противници на класовия конфликт и обвиняват капиталистическите либерални демокрации в създаването на такива конфликти, а комунистите — в експлоатирането им. Фашистите отхвърлят индивидуализма и личния интерес в ненамесата в частни инициативи от страна на капиталистическите правителства. Много фашистки лидери са твърдели, че подкрепят „Третия път“ в икономическата политика, който, вярвали те, е по-добър както от буйния индивидуализъм на неограничения капитализъм, така и от суровия контрол на държавния социализъм. Това можело да се постигне с форма на правителствен контрол над браншовете и работническата класа (наричана „корпоративна държава“ от Мусолини). Някои наричат това корпоратизъм, докато други не използват този термин за описание на фашистката икономическа система.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... 1%8A%D0%BC

Влизаш и четеш. Какво има толкова ;) Има си и сравнение м/у двете идеологии.

След победата над Страните от Оста през Втората световна война и публичността около зверствата, извършени през време управлението на фашистките правителства, терминът фашист започва да се използва като пейоративна дума.[15]

Благодаря за предоставените неуспорими факти от 1000% достоверния исторически източник уикипедия.

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот Кашчей » 29 ное 2014 18:41

Рони, какво е фашо? За трети път те питам, знаток такой!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 29 ное 2014 19:05

ronnie написа:Благодаря за предоставените неуспорими факти от 1000% достоверния исторически източник уикипедия.

Що, твоите приказки ли трябва да се приемат за достоверен източник ;) Пък и ти какви факти си дал всъщност, че не се сещам :roll: Само празни приказки ;) Ако твърдиш, че във фашистката идеология няма расизъм, иди да се прегледаш.

П.П. Енциклопедия "Британика" става ли за достоверен източник ;) Щото и там го пише същото 8-)

http://www.britannica.com/EBchecked/top ... #toc219362

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 29 ное 2014 19:23

Сводка за ситуацията към 29.11 вечерта: артилерийски престрелки по цялата фронтова линия. Прави впечатление масираният контрабатареен огън на ВСН по Песок и Авдеевка( там са украинските оръдия, които стрелят по Донецк). Както и продължаващата операция около Счастье.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 29 ное 2014 19:37

Някои хубаво тук заемат страната на новите управници в Киев в този конфликт.
Я да видя как ще си изменят разбиранията относно българите в Молдова, които насила там искат да ги порумънчат.
Значи Румъния тихичко си работи по обединяването с Молдова, което ще си бъде "анексиране" едно към едно с онова на Крим и няма проблем, а?
Я да видя по коя тв казаха за българския бунт в Молдова в началото на годината? А коя тв излъчи новината за неколкократното спиране на микрофона на румънски представител в ЕП, който говореше за румънското малцинство в Украйна и техните интереси? И понеже темата "Украйна, права, малцинства" е много специфична в Европа, та на човека му спряха микрофона и накрая го отстраниха от заседанието.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 ное 2014 20:03

radoslav_rashkov написа:СТАНКО, пак ли бе бате? Целия си живот досега все с информация за тях съм запълнил. И пак ме караш да чета. Не можеш да ме убедиш, че комунистите са хора пълни с морал. Те измряха тези, избиха ги техните "съпартийци".

Или ги отказаха (част от тях)?! През 1945 ли та 1946 ли дядо ми, убеден комунист, бягал през половин Европа заради убежденията си .. изхвърля документите, с които трябва да му се уредят разни привилегии като заслужил комунист с думите: аз съм се борил не да има за мен, борил съм се да има за всички. Той не спира да е комунист, не се отрича от идеалите си. Просто не смята, че на власт са дошли хора, верни на тези идеали, на комунизма. Така и си умира - безпартиен. И предполагам донякъде под негово влияние баща ми никога не става партиец въпреки симпатиите към времената на Тато.

Друг пример е втория ми дядо. Той дълги години е виден партиец.. и съветва всички и всеки: далече от Партията, там хората ходят да градят кариера, всичко е изродено, всичко е връзки, идеали, комунизъм НЯ МА! Самия той е партиец от преди 1944 година, но остава такъв единствено заради някаква смътна вярност към идеята.. но не и към ръководителите на Партията.

Познавам още много хора споделящи идеалите им и огорчили се от това какво е представлявала БКП. След като подобни искрени комунисти, рискували в миналото живота си заради своите убеждения са на мнение, че БКП не е била партия на истинските комунисти.. за какво говорим?

СТАНКО, огледай се. В страната все още има много живи хора, преживяли това разочарование. Да, те може би симпатизират на времената на Тато, но категорично няма да са на мнение, че Партията е направила каквото и да е за да осъществи колкото е възможно идеалите, които уж нейната идеология проповядва.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 29 ное 2014 22:09

radoslav_rashkov написа:
CTAHKO написа:

Ти наистина ? На тези въпроси и децата ще ти отговорят.

Кажи още веднъж "БАТЕ".Сигурно вече и на роднините си казвате БАТЕ :shock:
После да го напишем 8-) : Малин Орачев -Бате ли е?!!!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Върни се в “Архив”