Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 28 ное 2014 09:43

THE G.A.M.E написа:
CTAHKO написа:Изнасялми сме вино за Австралия :lol: Австралия са сред основните износители на вино в света, ама тръгнали от нас да купуват :lol: Месото за арабите, беше по татово време и хич не се опитвай да приписваш заслуите за това на ЕС. И да, беше, в минало време 8-) Сега Австралия и Нова Зеландия са нашето място на този пазар и нямат мърдане. Та и месото дето изнасяме за Австралия отиде по дяволите. Ами то от тоя пост не остана нищо вярно :)

Това ли е официалната позиция на Кремъл ?

Чувал ли си за квоти, и какво означават те ?
Всъщност, излишен въпрос... Едвали си чувал, то в Русия такива неща са непонятни.
CTAHKO написа:Прехваленият от теб ЕС ни отпуска толкова пари, колкото да не умре съвсем селското ни стопанство.

Говори от твоя гледна точка, от моя, виждам с очите си как свестните хора, дето са се захванали със земеделие, си прйкат кинти.
Много интересно... Според про-руски настроените списвачи в България, земеделието ни крета, а преди 2 години софиянци цъкаха с език на земеделската техника, дето беше окупирала центъра на Столицата... Аз помня тогава, че заради лъскавите и ултра-модерни трактори и комбайни, някои нарекоха хората, даващи хляб на България - мафиоти.

Ама пишете си... За щастие сте малцинство в България, и както посочи "Смуут", когато фактите говорят ...

Тази цялата техника е точно на 3-ма човека ;) Казвам ти го като първоизточник. Работил съм при единият от тях 8-) Усещаш ли как цялото ни земеделие (зърнопроизводство) е зависимо само от 3-ма човека 8-) Протеститращите също са техни работници. Да, точно заради тези трима човека, Дянков тегли кредита през зимата на 2012-та година от не знам си колко стотин милиона. До тук добре, ами останалите земеделци, какво правят, освен че пляскат с ръце???Аз за квоти съм чувал, ама ти така и не ми обясняваш каква е разликата с татовата планова икономика ;) А ще ми отговориш ли и на въпроса, кой решава къде, какви и колко да са квотите 8-) Пак ти казвам, в момента е по-голям тоталитаризъм, отколкото при соца! По-голям

П.П. Земеделието не е само зърнопроизводство :!: Десет човека ти казаха вече че олекваш, ама ти не слушаш :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 ное 2014 10:08

THE G.A.M.E написа:Като стана въпрос за Деникен ...

Той е прекалено краен... Един вид, като дарвинистите, но в контрапункт.
Преписва и най-маловажните неща на извънземни раси, сякаш са ни дундуркали и за това, кога да ядем, серем, еВем и т.н.
Но не може да му се отрече обаче, че при някои неща уцелва право в десятката.

Има прекалено много сведения за извънземни в древноста, за да бъдат пренебрегнати ...

Има сериозни подозрения, да сме точни. Подозрение != Факт, това е то.

Деникен не приписва всичко на извънземните само заради едната мания. В един момент това носи солидни.. печалби на господина.

Я сме живи я не докато се разплете това кълбо, ако се разплете изцяло де.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 ное 2014 10:12

sin4ec написа:Между впрочем кои са тарикатите, възползващи се от войната на санкции и контрасанкции:
-Турция. Въпреки натиска от Вашингтон, не се включи в санкциите. Огромното й производство на храни, зеленчуци, зехтин, рибни продукти се пласира на руския пазар.
-Бразилия. Като страна от Брикс въобще и не пожела да изслуша Обама. Огромно производство на пилета и пилешки продукти( номер 1 в света), свинско и телешко месо, както и плодове и зеленчуци. Замести евродоставчиците на руския пазар и дори ембаргото да падне, ще си остане там с благословията на руското правителство.
-Швейцария. Шоколади, бонбонки, сирена, млечни продукти, деликатеси...за сметка на французи и нидерландци изнася почти всичко за руския пазар. Което пълни касичката им, естествено.
-Сърбия и Черна гора. Плодове, зеленчуци, мляко и месо. С влакове и камиони-на Изток...
-Израел. Може ли далавера без чадата авраамови ? Продават на Русия и каквото се сетите, и каквото не се сещате-от храни до чипове. Може и да са партия с американците, но пред благия звон на жълтиците никакви партии при тях не виреят.
- Аржентина. Покрай Бразилия е радушно приета на руския пазар, където има какво да предложи-месо, млечни продукти, плодове и зеленчуци.
- Страните от Брикс. Категорично заявиха, че санкциите срещу Русия са незаконни и отказаха да коментират повече. За Бразилия вече споменахме, Китай си доставя на руснаците каквото му поискат. Останалите две помагат с каквото могат.
Така ембаргото на ЕС беше елиминирано. Нещо повече-производителите от ЕС много трудно ще се завърнат обратно на този пазар, на който гореизброените ще се ползват с привилегии и симпатии. Загубите са си за тяхна сметка. Колкото до Русия-санкциите ще й нанасят около 20 млрд загуби на година според изчисленията. От друга страна, цената на Крим и Донбас , доколкото се измерва с пари, е много, много трилиони.
Но Русия да си се оправя. Има опит в това. Въпросът е защо не сме в горния списък, а сме пак при лузърите и глупендрите?

Крим чисто финансово ще може да донесе споменатите трилиони ама за много голям период от време, за сравнително кратки срокове думата трилион е неуместна.
Загубите на Русия ще спаднат. Местните производители ще живнат, а това значи раздвижване на икономиката.
Колкото до нещата, които Русия не може да си набави в момента (ако има такива) - или сама ще си ги направи или ще се намери кой да свърши тая работа вместо тях и да им ги даде. Най-малкото Китай би се справил.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 ное 2014 10:25

THE G.A.M.E написа:Само ще спомена, че брат ми е във винената промишленост и за споменатите пазари, гарантирам. ;)

Всъщност България винаги е намирала начини да продава вино, при това повече от отчитаното в разни регистри.

И да ти кажа гледаш въпроса от грешната страна:
Ок, изнасяме за тоя и оня еди какво си, няма проблем.
Да, но същевременно сума предприятия едва кретат, сума земи пустеят, животновъдството горе-долу умря.
Ако се разчита само на износ за ЕС така и ще си остане: пазара там хич няма да е неограничен за нашенците и продукцията просто няма да се пласира изцяло в ЕС.

А варианти има.. без да е задължително да се отказваме от пазарите на Европа:
България не задоволява нуждите дори на вътрешния си пазар. Ходи разгледай колко продукция е внос от нейде си.
Дори вътрешния пазар е пазар.. и парите остават тук.
Може да се потърсят и други пазари, дори и малки да са - парите са си пари.

Извода е, че каквото и производство, какъвто и износ да имаме определено не се използват всички възможности. В противен случай нямаше да има умиращи предприятия или закрити такива, нямаше да ядем храни от майната си.

В края на краищата всеки търговец гледа да няма нищо, което седи ей така. Гледа да използва всичко налично, за да направи някой лев. И би продавал на всеки, склонен да плати исканата сума, без значение кои точно са му приятелите.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 ное 2014 10:29

Tommi написа:
sin4ec написа:
Tommi написа:Износът на храни и животни е 11-12% от общия ни износ за 2013г., което е приличен дял. Но ако си мислите, че с чушки и домати ще развиваме икономика, няма да стане. ;)

Никой не е казал това, но нали трябва да се тръгне отнякъде? Италианците със сушени домати баси парата направиха. И с мазни сосове-песто, место. Що да не е бизнес, ние лютеница нямаме ли? Въпрос на реклама и пласмент!

И като имаме лютеница какво? Ще се развиваме с лютеница. :)

Ами поне може да се прибират парите от всичко, за което се плаща. Ако има кой и ла*на да купи - нека, щом го желае.. Пък да го плаща който иска: Германия ли ще е, Зимбабве ли.. там пари да дават.

Разбира се, аз отдавна съм на мнение, че България трябва да се пробва и с електрониката, машиностроене..въобше други варианти, различни от селско стопанство; това, че сме малка държава не пречи, а приходите при намирането на пазар може да са добри. Разбира се, тук ще се наложи или държавата да инвестира пари.. или да се намери инвеститор, който да не изнесе цялата печалба, оставяйки за България жълти стотинки, което вече ще е въпрос на договаряне и следене за изпълнението на условията.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 ное 2014 10:50

CTAHKO написа:Тази цялата техника е точно на 3-ма човека ;) Казвам ти го като първоизточник. Работил съм при единият от тях 8-) Усещаш ли как цялото ни земеделие (зърнопроизводство) е зависимо само от 3-ма човека 8-) Протеститращите също са техни работници. Да, точно заради тези трима човека, Дянков тегли кредита през зимата на 2012-та година от не знам си колко стотин милиона. До тук добре, ами останалите земеделци, какво правят, освен че пляскат с ръце???Аз за квоти съм чувал, ама ти така и не ми обясняваш каква е разликата с татовата планова икономика ;) А ще ми отговориш ли и на въпроса, кой решава къде, какви и колко да са квотите 8-) Пак ти казвам, в момента е по-голям тоталитаризъм, отколкото при соца! По-голям

Знам, че 80 % от земеделието се държи от няколко човека ...

Но знам също така, че единият плаща заплати от по 800 до към 1 200 лв. ;)
За другите едри играчи не знам... Можеби, също.

Но моите познати не са от едрите, и си се справят хората.
Но то не става само с разчитане на субсидии ...
Те са по 28 лв. на декар така че, ако нямаш над 1 000 декара, просто с много голям шанс и късмет може да излезеш на печалба в края на годината.
Който си гледа сериозно работата, изкарва кинти.
Дори не говоря за зърно-производителите ...
И овошните насъждения може да донесат печалба... Както писах по-назад, за съжаление у нас много лаици се захванаха с тоя бранш, разчитайки само на субсидиите... И после като им дойде нанагорнище - "ЕС виновни". :lol:
Ако слушаме некадърни производители, да, от тяхна гледна точка, ЕС "съсипва" земеделието.

Аз не съм казал, че квотите са нещо демократично... Но за момента, преди да сме си стъпили стабилно на краката, са ни полезни.
Не можем да си позволим лукса да ги изгубим, защото от тях се хранят цели браншове ...
Ако руснаците ни кажат - "Пичове, к'вото било-било ! Заповядайте сега да си договорим някои неща по-начин, по-който ще спечелим заедно" ... Кой нормален би бил против ? :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 ное 2014 10:54

Ако руснаците ни кажат...

Нали знаеш онзи виц:
"Група съветски учени..
:)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 ное 2014 10:56

Betchualeng Arnaikem написа:аз отдавна съм на мнение, че България трябва да се пробва и с електрониката

Нашите IT специалисти са едни, от най-реномираните и способни в световен мащаб.

И аз се питам, как така все още няма основана родна компания в тоя бранш... Дори и Държавата да я направи, в смисъл, да е държавна, пак ще капят яко кинти.
А и след време можем да я продадем на чужд инвеститор... Подобни компании гонят цени между 3 и 10 млрд.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 28 ное 2014 11:05

Игра,ако обичаш..."Чукча не читатель, Чукча — писатель" :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 28 ное 2014 11:29

smoothc написа:

Игра,ако обичаш..."Чукча не читатель, Чукча — писатель" :)

Игра, ако обичаш..."Пази боже сляпо да прогледа" :)

П.П. Интрига ли търсиш, моето швейцарско сиренце :)
Последна промяна от CTAHKO на 28 ное 2014 11:32, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”