Мен лично страшно ме дразни и ме тормози наличието на стотици некролози по улиците - спирки, дървета, стълбове и т.н.
Не намирам никаква логика в лепенето на снимки на мъртъвци. Винаги отгоре има кръст - значи традицията е християнска. В други държави, където съм бил (Холандия, Чехия и Австрия) такова нещо няма.В Англия и Щатите некролозите са запазени за пресата и се набляга на творческата биография на починалия.Като дойде чужденец тука, е много трудно да му се обясни тия грозни неща какво са и защо се лепят.Освен, че са грозни, според мен са източник на негативна енергия и адски затормозяват съзнанието. Искам мнението на съфорумците, както и ако може някой който е по в час да обясни тая традиция откъде идва и защо през 21 век продължава да се спазва.Мерси.
За или против некролозите
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- ndrangheta
- Контакти:
За или против некролозите
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."
- Lord_VOODOO
Re: За или против некролозите
Твърдо против по безброй много причини, които не ми се пишат!
Само да кажа, че ако ми попадне някой от тия кретени дето пълнят вестниците със шибаните некролози на мъртвите им близки... бих го убил на момента!!! Пука ми, че ми дреме, че някакъв си там е хвърлил топа, че да трябва да му гледам и скапаната мутра във вестника!!! Това е супер досадно и много ме отвращава!!! И какво като си пуснал "обява" във вестника, че еди кой си идиот е умрял??? Нищо!!! Нито ще се върне от оня свят, нито нищо, само се досажда на читателите... на мястото на скапаните некролози може да се сложи нещо много по-полезно!!!
П.П. Не, не се извинявам за острия си тон! И ако някой от тук пишещите е пускал некролозите на своите близки по вестниците... да върви по дяволите!

Само да кажа, че ако ми попадне някой от тия кретени дето пълнят вестниците със шибаните некролози на мъртвите им близки... бих го убил на момента!!! Пука ми, че ми дреме, че някакъв си там е хвърлил топа, че да трябва да му гледам и скапаната мутра във вестника!!! Това е супер досадно и много ме отвращава!!! И какво като си пуснал "обява" във вестника, че еди кой си идиот е умрял??? Нищо!!! Нито ще се върне от оня свят, нито нищо, само се досажда на читателите... на мястото на скапаните некролози може да се сложи нещо много по-полезно!!!
П.П. Не, не се извинявам за острия си тон! И ако някой от тук пишещите е пускал некролозите на своите близки по вестниците... да върви по дяволите!

- child in time
- Контакти:
За , паметта на мъртвите е свято нещо! Не съм сигурен законово къде се предвижда място за такива съобщения ! Някъде все пак трябва да се слагат!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 

- Lord_VOODOO
child in time написа:За , паметта на мъртвите е свято нещо! Не съм сигурен законово къде се предвижда място за такива съобщения ! Някъде все пак трябва да се слагат!
И защо да трябва? Това ще го върне ли починалият? Слагаш некролога на гробището и на вратата си и не ангажираш другите хора с твоята печал!!! Все пак скръбта е нещо лично и не мисля, че трябва да се занимават околните с нея!!!
- Ticha
- Контакти:
За какво сте пуснали такава тема, бе? Честно ви казвам, не сте добре така да говорите за паметта на мъртвите. Вземете се в ръце! 

- child in time
- Контакти:
Колко близки хора си загубил през живота си? Наскоро научих от един стълб че мой съученик е починал седяхме на един чин! Ако го нямаше това съобщение сигурно нямаше да разбера с години!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 

- ndrangheta
- Контакти:
Аз се сещам за поне 5 по-добри начина да бъде почетен някой покойник от това да му разнасяме снимката и да слагаме под нея клиширани стихчета.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."
Lord_VOODOO написа:Твърдо против по безброй много причини, които не ми се пишат!
П.П. Не, не се извинявам за острия си тон! И ако някой от тук пишещите е пускал некролозите на своите близки по вестниците... да върви по дяволите!![]()
![]()
![]()
![]()
чупиш тъпомера!получих едно-месечен бан за нещо,което дори не беше мое!ако бех мод немаше да го помиришеш тоя форум повече
- Lord_VOODOO
child in time написа:Колко близки хора си загубил през живота си? Наскоро научих от един стълб че мой съученик е починал седяхме на един чин! Ако го нямаше това съобщение сигурно нямаше да разбера с години!
Загубил съм двамата ми дядовци и... брат ми, когато бях 6-ти клас!!! Мисля, че е достатъчно!
А колкото до съученика ти... е ако ти е бил близък приятел си щял да разбереш не от стълба! Ако някой мой близък приятел или роднина почине... определено няма да се надявам да науча от вестника или от някой стълб!
ndrangheta написа:Аз се сещам за поне 5 по-добри начина да бъде почетен някой покойник от това да му разнасяме снимката и да слагаме под нея клиширани стихчета.
Много точно казано!
- ndrangheta
- Контакти:
child in time написа:Колко близки хора си загубил през живота си? Наскоро научих от един стълб че мой съученик е починал седяхме на един чин! Ако го нямаше това съобщение сигурно нямаше да разбера с години!
Не ми влиза в работата, но защо допусна да изгубиш всякаква връзка с него, че даже да не разбереш за смъртта му?
Спомням си когато умряха родителите на баща ми (съответно 2002 и 2005) залепихме "Скръбна вест" на вратата на къщата и това беше. След известно време ги махнахме и други не сме слагали (40 дни, 9 месеца и т.н.)Това не значи, че баба ми и дядо ми никой не ги помни!