гражданин от село написа:demy27 написа:Аз винаги се изумявам от поведението на българите в чужбина. Стриктни, дисциплинирани и спазват реда. Направо не мога да повярвам, когато видя какво правят тук същите тези българи. А на всеки един българин, едно от нещата които прави най-силно впечатление и харесва най-много в Европа е точно реда и как всеки го спазва.
За всички тези комплексари там спазването на законите е ред,а тук тоталитаризъм и комунизъм.

Няма такова нещо.
Всеки като замине в чужбина в началото е стриктен, понеже не е запознат със законите, но колкото по-дълго пребива в чужбина, толкова повече се връща към старите си навици - неспазване на закони, кражби, далавери и т.н.
Проблемът им е, че нямат "връзки" и ако (като) ги хванат - гърмят! Може би заради това не рискуват прекалено много.
Най-лицемерното е, че много българи се оправдават с бедността си в България, а след време в чужбина, след като вече не са бедни, започват да търсят други обяснение за неспазването на законите. (най-честото оправдание е, че ВСИЧКИ правили така).
Вълкът козината си мени, но нравът - не!
Относно чужденците, които съм срещал в чужбина - имал съм разговори с хора от поне 50 други държави. Хора всякакви, но като цяло колкото е по-малка държавата, толкова е по-добро отношението.
Имах един интересен разговор, в който един турчин (от Турция) ми каза: "Направо не знам как сте ни търпели толкова много време и не се сетихте да ни изритате по-рано".
...