Заседание

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, delqnski47, гарфилд, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Заседание !

Мнениеот delqnski47 » 23 ное 2014 19:59

Modor-e,на Станко му сложих бан само за ден. ;) Не знам ти колко му даде на втория ник,но да знаеш,че ако е повече от ден...няма смисъл. :lol:
Иначе,колеги,искам да ви питам нещо:
Ако банна потребител по Айпи и той отново намери начин да пише във форума,това е напълно логично ''Заобикаляне на бан''.
Ако потребителят е наказан по потребителско име и намери начин да пише пак със същото потребителско име,отново,напълно логично - ''Заобикаляне на бан''.
Но ако потребителят е наказан по потребителско име и пише с друго потребителско име ,това отново ли е ''Заобикаляне на бан''? Мое лично мнение е,че не е,но искам да ви чуя вас,за да знам как да процедирам. ;)
За мен ''бан по потребителско име'' си е общо взето лека форма на наказание с цел потребителят да се прости за известно(или завинаги) време от ''любимия си ник'' и е длъжен да пише за определеното време с друг.Но искам да чуя вашето мнение.Благодаря. ;)
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 23 ное 2014 20:24

delqnski47 написа:Modor-e,на Станко му сложих бан само за ден. ;) Не знам ти колко му даде на втория ник,но да знаеш,че ако е повече от ден...няма смисъл. :lol:
Ако банна потребител по Айпи и той отново намери начин да пише във форума,това е напълно логично ''Заобикаляне на бан''.
Ако потребителят е наказан по потребителско име и намери начин да пише пак със същото потребителско име,отново,напълно логично - ''Заобикаляне на бан''.
Но ако потребителят е наказан по потребителско име и пише с друго потребителско име ,това отново ли е ''Заобикаляне на бан''? Мое лично мнение е,че не е,но искам да ви чуя вас,за да знам как да процедирам. ;)
За мен ''бан по потребителско име'' си е общо взето лека форма на наказание с цел потребителят да се прости за известно(или завинаги) време от ''любимия си ник'' и е длъжен да пише за определеното време с друг.Но искам да чуя вашето мнение.Благодаря. ;)

Извинявам се спама Ама не се сдържах :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 23 ное 2014 20:26

Делянски, заобикаляне на бан си е. Още повече, че често наказаният си прави нов ник, за да може да влезе и да провокира отново или да продължи да се псува в темата т.е. да нарушава правилата. А в този случай по твоя преценка можеш да удължиш наказанието на титулярния ник и дори завинаги да баннеш "резервния" ;)
Последна промяна от TodorT на 23 ное 2014 20:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 23 ное 2014 20:27

Аз лично избягвам да слагам банове по ИП.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 23 ное 2014 20:34

modor написа:
delqnski47 написа:Modor-e,на Станко му сложих бан само за ден. ;) Не знам ти колко му даде на втория ник,но да знаеш,че ако е повече от ден...няма смисъл. :lol:

Извинявам се спама Ама не се сдържах :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ако се хилиш на първото изречение,ок,но питам съвсем сериозно за останалото,защото не виждам смисъл да слагам бан по потребителско име в случая.По логично е да слагам бан директно на ИП,за да избегна възможността ''затворникът'' да си пише от друг ник или да си направи нов. ;)
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 23 ное 2014 20:47

Внимавай с бана по ИП, че понякога стават гафове и го отнася повече от един потребител. Ползвай го като крайна мярка. Има потребители, които осъзнават грешката си, приемат наказанието си и след него отново са във форума със същия ник. Случвало ми се е да накажа потребител за седмица, а той да си направи нов ник след ден и да пише отново в темите. Мненията му обаче не нарушават правилата на форума и тогава го оставям да пише. Такива случай са по-скоро изключения, но ми се е случвало. ;) Общо взето всичко е по твоя преценка, но често потребител си прави нов ник само за да продължи да дразни, а не по други причини. ;)

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 24 ное 2014 00:47

TodorT написа:Внимавай с бана по ИП, че понякога стават гафове и го отнася повече от един потребител. Ползвай го като крайна мярка. Има потребители, които осъзнават грешката си, приемат наказанието си и след него отново са във форума със същия ник. Случвало ми се е да накажа потребител за седмица, а той да си направи нов ник след ден и да пише отново в темите. Мненията му обаче не нарушават правилата на форума и тогава го оставям да пише.Такива случай са по-скоро изключения, но ми се е случвало. ;) Общо взето всичко е по твоя преценка, но често потребител си прави нов ник само за да продължи да дразни, а не по други причини. ;)

Тоест потребителят заобикаля бан,но се държи културно и се прави изключение за него. :lol: Ясно.
Провокира ме да ви попитам това заради СТАНКО.Него го наказах ''символично'' за един ден,защото беше написал една провокация срещу цесекарите.Окей,човечецът си влезе с другото потребителско име Rafa(ако не бъркам) и попита в модераторската помощ коя точка от правилата е нарушил.Даже си беше цитирал причината,която му бях постнал лично ( Цесекарите са вредни за футбола.Нещо такова беше изтаралянкал).Логично ''молбата'' му беше изтрита(защото провокацията е повече от ясна) от модераторската помощ.Но веднага след това Модор го довърши и го наказа с причина ''Заобикаляне на бан''. :lol:
Та тази история ме провокира да ви попитам за заобикалянето как стоят нещата и какво ви е виждането. ;)
Sofia.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 24 ное 2014 08:40

Както казаха колегите избягвай да слагаш банове на ip адреси, защото така може да замине цяла мрежа, цяла зала и т.н. и сам се сещаш после какво става. Няма смисъл заради един да страдат повече хора.
Бан по адреси слагай само на проксита и то в краен случай както с този невидимия или онзи другият спамер, който се кротна напоследък.

Всеки потребител, който е наказан за каквото и да време дори за 1 час или 30 минути влезе ли с друг ник през времето, което е наказан се счита за заобикаляне. Слага се Бан и на вторият ник за 24 часа да речем, но ако влезе с трети ник се слага много дълъг Бан или завинаги. Няма как даден потребител ако е с Бан на ника си да влезе пак с него било то през прокси, друг адрес и т.н., защото системата не го позволява докато не му изтече наказанието.

За оставането на втори ник да пише във форума е до твоя преценка и ще свикнеш с времето. Сега ако е някой ръб, който редовно провокира и е изял бана на основният си ник и влезе след това с нов и се прави на мила душичка няма какво да го оставяш ми си го наказвай и него. Случаи за оставяне има не малко пъти например, когато си останал с впечатление от даден потребител, че си се държи нормално, може да се води дискусия с него, но в един даден момент заради нещо му е щъкнало в главата и се е наложи да бъде наказан и ако влезе след това с нов ник и се държи нормално може да го оставиш.

С времето ще свикнеш и ще може да си решаваш сам подобни дребни дилеми, но както ти казахме сега не си играй с банове на адреси, че ще пропищят много народ така. Бан на потребителското име е достатъчно като мярка за нарушение, но за спамерите като онзи със сайтчето няма оправия. Аз съм започнал да слагам банове адреси, защото знам че влиза през проксита, но дори и тях не слагам завинаги и давам по-малък срок и в този случай като се вижда края на годината слагам до 31 декември 2014.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 24 ное 2014 10:19

БАН по IP наистина е много коварно нещо. Аз преди година ползвах бисквитка на Виваком, като пътувам ми вършеше идеална работа. И една сутрин имах бан по IP. Писах на някой колега на фейсбука и така ми свалиха банана. :mrgreen:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 24 ное 2014 18:11

Рагерчето много им разбира на БАН-овете по IP ))))))).............. :mrgreen:

Върни се в “Модератори”