Кашчей написа:Udoji90 написа:nov_potrebitel написа:Udoji90 написа:Като цяло доста нервен и не особено качествен мач, в който преобладаваха разправиите и нарушенията. Мисля, че резултатът е закономерен на фона на показаното. И двата отбора не създадоха много ситуации и някак си не направиха достатъчно, за да постигнат победата. Ако някой бе спечелил, щеше да има психологическо предимство - при този резултат е трудно да се прецени накъде ще клонят нещата по-нататък.
Гледам сега повторенията на червените картони - и двата според мен са правилни и не разбирам какъв е бил този рев в началото. Говори се, че Силва е трябвало да получи втори жълт за фаул срещу Минев, но точно същото нарушение се случи в обратната посока първото полувреме и Минев също не получи картон. Не мога да кажа дали Тасков се е справил, вероятно е пропуснал (или забавил) някои картони, но мисля, че критерият му беше горе-долу равен за двата отбора. Дузпи за нас може би по-скоро няма, като гледам сега репортажа.
Голяма глупост е това с хвърления камък - вероятно ще отнесем някакво наказание.
Анисе обаче получи жълт картон за същия удар като на Силва.
Да, и този жълт за Анисе в случая беше излишен на база на критерия, който Тасков възприе, като не даден картон на Минев. Както отсъди във въпросната ситуация, така трябваше да отсъди и във всички следващи подобни. Аз бих дал картон и в трите случая. Реферът днес прецени да не дава на Минев, съответно не трябваше да дава и в другите 2 ситуации. Може да се спори за показания картон за Анисе, а не за спестения за Силва.
В природата няма две абсолютно идентични ситуации. Няма как да има и в мач на живо.
Естествено, че няма как да са абсолютно идентични, но най-малкото може да са много подобни и в такива случаи реферът е нормално да следва критериите си. Тука разни хора мърморят защо Силва не бил изгонен за втори жълт. Аз пък мисля, че щеше да е тенденциозно да даде втори жълт за Силва за нещо, за което на Минев не даде дори първи жълт. Целият спор идва от това, че някои тука са свикнали да гледат спорните ситуации само в едната посока. Стига да поискам, и аз бих могъл да изкарам, че отсъжданията са били само в полза на другия отбор, само че това не отговаря на представите ми за градивна и зряла дискусия.
П.П. Иначе в дългия си коментар по-горе пропуснах да похваля двамата голмайстори за хубавите голове - 2 от много малкото красиви изпълнения в тази среща.