В близките 3 години Меси няма как да отиде в друг клуб, освен ако не се случат някакви огромни катаклизми в Барселона. Причината за това е финансовият фейрплей, заради който няма кой да плати сума, дори която да е близка до исканата от Барселона(250 млн. евро). След 3 години, когато Меси е на 30, Барселона няма как да поиска повече 60-70 млн. евро за него и като нищо да отиде в Байерн/ПСЖ/Челси. Не ми е ясно как може Меси да иска да прави повече пари, след като годишната му заплата в Барселона е 42 млн. долара(33.5 млн. евро), към която когато се добавят 23 млн. долара, които е направил само от реклами през миналия сезон, стигаме до сумата от 65 млн. долара за една година.
И да бях най-големия фен на Барса и Меси, а аз определено не съм, щях да бъда супер радостен, ако някой даде на отбора ми 250 млн. евро за един играч(не че има кой да даде тези пари). С оглед на това, че Меси е все пак на 27 години и ако трябва да бъдем честни, в последните 2 сезона не е най-добрият играч в света, всяка сума около 125 млн. евро(половината от освобождаващата клауза в договора му) трябва да бъде приета. Същото мога да кажа и за Кристиано Роналдо - ако аз бях на мястото на Флорентино Перес и Манчестър Юнайтед ми предложи 125 млн. евро за португалеца, бих ги приел. Всичко това е при условие, че Роналдо и Меси
искат да си тръгнат, защото да се гонят тези играчи е близко до лудост.
Ако трябва да се придържаме към реалността, шансовете Меси да бъде продаден през лятото, камо ли през този зимен трансферен прозорец, са около 5%. Имаше някакъв слух, че Адидас е готов да плати половината пари от освобождаващата клауза на Меси(125 млн. евро), а останалите да бъдат поети от Байерн или Челси, но пак казвам, с наличието на финансовия феърплей, това няма как да се случи. Да не говорим, че аржентинецът ще поиска повишение на заплатата, което означава още минимум 35 млн. евро на година само за заплатата на Лео. За Бога, това са 160 млн. евро за една година, та толкова е бюджетът на шампиона на Испания Атлетико Мадрид!
За 250 млн. евро Барселона спокойно може да купи Ройс, Азар, Хумелс, Куадрадо и Агуеро, което няма да е добре за Реал Мадрид