Очакванията на един народ - ретроспекция

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Очакванията на един народ - ретроспекция

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 17 ное 2014 17:59

malchev написа:Мен лично ме дразни това постоянно натякване как сме малка държава и трябва да се задоволяваме с малко..
Кое ни е малкото?? По население сме на 100-но място от 240+ държави в света, в Европа сме 23-ти от 59 държави. По-малки от нас са Сърбия, Дания, Словакия, Норвегия, Ирландия, Хърватия, Словения.. нито имат по-малки спортни успехи, нито са по-бедни. Къде тогава е проблемът??

В мат'ряла... :oops:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Емигрант 45

Мнениеот Емигрант 45 » 17 ное 2014 18:01

ivailo1403 написа:Браво на автора на статията, общо взето сме мързеливи и небрежни в работата си, но изискваме от другите да са ИЗРЯДНИ...

Напълно те подкрепям !В живота си имам стотици примери,потвърждаващи това мнение.Това е,едно от основните ни "качества" ,пречещи ни да вървим напред.

Емигрант 45

Мнениеот Емигрант 45 » 17 ное 2014 18:03

Captain Stottlemeyer написа:
malchev написа:Мен лично ме дразни това постоянно натякване как сме малка държава и трябва да се задоволяваме с малко..
Кое ни е малкото?? По население сме на 100-но място от 240+ държави в света, в Европа сме 23-ти от 59 държави. По-малки от нас са Сърбия, Дания, Словакия, Норвегия, Ирландия, Хърватия, Словения.. нито имат по-малки спортни успехи, нито са по-бедни. Къде тогава е проблемът??

ДА,точната дума :)

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 17 ное 2014 18:20

Проблемът е, че ние се навиваме , че трябва да сме номер 1 във всичко. Преди всеки форум на който се класираме, а те стават все по-малко, се настройваме как ще бием всчики и после падаме от високо. Има една приказка "Тръгват като аслани, връщат се насрани".
Ние сме гадна нация. Не стига, че имаме малко спортисти като бройка, бедни сме, а и 2-те ни най-големи звезди в спорта бойкотират националните отбори в златните си години, заради лични взаимоотношения. Е, това го няма никъде. Посочете ми една друга такава държава, където голяма звезда не иска да играе за национален отбор? Е с такива родиноотстъпници няма как да прокопсаме. След като основната им идея е да печелят пари, а не да играят за България няма как да стане. Ето и националите по футбол, още преди старта на квалификационният цикъл се пазаряха колко пари ще получат.....

Защо за да играеш за родината си, трябва да ти се плаща? Не е ли това изконната мечта на всеки спортист, да защитава честта на страната си?
Интериорни врати - Врати хармоника

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 17 ное 2014 18:28

bobo_13 написа:Проблемът е, че ние се навиваме , че трябва да сме номер 1 във всичко. Преди всеки форум на който се класираме, а те стават все по-малко, се настройваме как ще бием всчики и после падаме от високо. Има една приказка "Тръгват като аслани, връщат се ******и".
Ние сме гадна нация. Не стига, че имаме малко спортисти като бройка, бедни сме, а и 2-те ни най-големи звезди в спорта бойкотират националните отбори в златните си години, заради лични взаимоотношения. Е, това го няма никъде. Посочете ми една друга такава държава, където голяма звезда не иска да играе за национален отбор? Е с такива родиноотстъпници няма как да прокопсаме. След като основната им идея е да печелят пари, а не да играят за България няма как да стане. Ето и националите по футбол, още преди старта на квалификационният цикъл се пазаряха колко пари ще получат.....

Защо за да играеш за родината си, трябва да ти се плаща? Не е ли това изконната мечта на всеки спортист, да защитава честта на страната си?

Бербатов и Казийски ако визираш тях, пък последното нещо, което са искали пари от националните отбори, те искаха поне малко уважение за това което правят. Освен това, най-вероятно Бербатов е инвестирал повече пари в млади талантливи деца в България, отколкото самата ни държава.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 17 ное 2014 18:38

doktora25 написа:Прав си дотолкова, доколкото даваме акъл и очакваме от хората, без първо да погледнем първо в своята градинка, за това, че не оценяваме винаги труда и усилията на хората и че понякога не виждаме хубавото. Но до там. Не си прав, защото един човек, един народ е толкова голям, колкото са големи мечтите му, а ние мечтаем за надмощие, мечтаем за доминация, мечтаем за самоусъвършенстване и не виждам нищо лошо в това.
Важните неща обаче са 2:
-да се работи правилно, да се запазват и развиват традициите в спорта, да се изчистят из основи всички по-големи федерации, да се преборят корупцията, връзкарството и комерсиалността, спортистите да израснат като патриоти и да не водят "чалга живот".
-да се разбере, че преди всичко спортът е здравословен начин на живот и е по-важно ние самите да го практикуваме (и държавата да осигури условията за това), отколкото да очакваме от някого нещо.

За съжаление тук всеобщата злоба убива вичко в зародиш. Отвратителна нация сме. Кубрат Пулев изгуби от най-добрия боксьор в момента и може би живял някога и започна една голяма нихилистична агитация. Хубаво би било Дан Колов да е жив, но дори да беше и да переше всички наред съм сигурен, че нямаше да сме доволни, пак щяхме да му намерим кусури.

Отвратителна нация сме, която задушава всички с талант, която е еснафска и не рискува да мръдне от пътя, мързеливи сме освен това и искаме успехите да завалят от нищото, злобни сме... ужасни сме. Не случайно най-големите български умове и успехи са се развивали на чужда почва.

bobo_13 написа:Проблемът е, че ние се навиваме , че трябва да сме номер 1 във всичко. Преди всеки форум на който се класираме, а те стават все по-малко, се настройваме как ще бием всчики и после падаме от високо. Има една приказка "Тръгват като аслани, връщат се ******и".

Има го навсякъде това. Рибери например не иска да играе за Франция. Проблемът е, че ние възпитаваме поколения, които не им пука за България, които искат да емигрират и да не се борят за развитието на родината си. Без значение на какво ниво говорим, вкл. всичко извън спорта. Какво остава за разни спортисти? След като обикновените млади не искат да строят тук, а бягат навън и работят за чужд народ (най-малкото осигуровките, които внасят отиват за пенсии нечии чужди родители), какво остава за футболисти, волейболисти и т.н. Какво да им пука?

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 17 ное 2014 19:01

При Рибери е на религиозна основа нежеланието му да играе за Франция, както навремето Зизу искаше да играе за Алжир. Аз говоря за 2-ма българи, коиото в разцвета на силите си и най-силните години в кариерата си казаха, баста на милиони български фенове и предпочетоха да играят за турци, французи, араби и т.н. вместо да помагат на националния отбор.

Единият имаше любовта на всички футболни фенове, държава и БФС. Организираха му съмнителни контроли с/у всевъзможни джуджета и на всевъзможни места(за което ФИФА ни разследваше), само и само да мине рекорда на Зума. Мина го и каза "Довиждане"......представям си ако Феномена, Ибра или която и да е друга звезда откаже на 20+ години да играе за нацията си. Беше избиран всяка година за футболист на БГ, имаше фен-клубове навсякъде. Накрая няколко журналисти като му казаха нещо накриво се фръцна и обърна гръб на милиони бг фенове и надеждите им за още малко добри години за националния отбор по футбол.

Вторият се разсърди на....шефа на федерацията по волейбол и отиде да играе за араби и турци, тогава когато националния ни отбор се бореше в Световна лига или на ЕП или СП по волейбол.....без коментар.

Когато за нашите водещи спортисти България не е на 1-во място...нищо хубаво не ни чака. Отделно нашите деца се тренират от едни и същи треньори, които си знаят едни и същи неща и методиката по която тренират е морално остаряла. Младежите видяхме с/у Дания - 7:1
19-годишните преди 2 дни паднаха от Украйна с 5:)0; преди минути паднаха от Швеция с 5:1.....най-големият ни таланат(според медиите) в последните години, Тошко Неделев, е твърда резерва в...дубллиращия отбор на Майнц 05....
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 17 ное 2014 19:06

Емигрант 45 написа:
Captain Stottlemeyer написа:

ДА,точната дума :)

Не исках аз да го кажа, ама май така излиза :shock:

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 17 ное 2014 19:21

Малко рисковано е да се правят обобщения. Някои бяха изпадали в транс затова, че българин се боксира за световна титла, че момиченце с име Крисия щяло да представя България в конкурс на евровизия (слава Богу, че предварително нямаше въпрос как определя своята сексуалност) и други подобни. За тях поражението на Пулев е трагедия. За други, за които и други ценности са значими, не поражението, а поведението е трагедия. Така че да не слагаме всичко под един знаменател. Аз се присъединявам към тези, които не отъждествяват България с един боксьор, футболист, певец, а с това, доколко българинът е склонен да свързва България с това, което може да бъде основание за гордост - например цивилизационен напредък, интелектуални постижения, морални ценности. В този смисъл Пулев ме вълнува дотолкова, доколкото за другите той е проява на българското. Но никой не каза лоша дума за българското, неприятните квалификации бяха за личното му поведение, което никой не свърза с определение "българско". Виж, думите на Кличко, казани веднага след края на срещата, че българската публика би трябвало да се държи по-спортменски, които между другото останаха нецитирани, са нещо, което пряко ме засяга, защото има атрибутивното "българска".
Последна промяна от Странджата на 17 ное 2014 19:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 17 ное 2014 19:23

Странджата написа:Малко рисковано е да се правят обобщения. Някои бяха изпадали в транс затова, че българин се боксира за световна титла, че момиченце с име Крисия щяло да представя България в конкурс на евровизия (слава Богу, че предварително нямаше въпрос как определя своята сексуалност) и други подобни. За тях пражението на Пулев е трагедия. За други, за които и други ценности са значими, не поражението, а поведението е трагедия. Така че да не слагаме всичко под един знаменател. Аз се присъединявам към тези, които не отъждествяват България с един боксьор, футболист, певец, а с това, доколко българинът е склонен да свързва България с това, което може да бъде основание за гордост - например цивилизационен напредък, интелектуални постижения, морални ценности. В този смисъл Пулев ме вълнува дотолкова, до колкото за другите той е проява на българското. Но никой не каза лоша дума за българското, неприятните квалификации бяха за личното муповедение, което никой не свърза с определние "българско". Виж, думите на Кличко, казани веднага след края на срещата, че българската публика би трябвало да се държи по-спортменски, които между другото останаха нецитирани, са нещо, което пряко ме засяга, защото има атрибутивното "българска".

Напълно те подкрепям, винаги си давал адекватни и много точни мнения! :!: :)

Върни се в “Свободна зона”