Празни магазини, мръвка никаква...мъка, мъка

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
saract написа:Ресторанти - и там има какво да се каже.Най честите отговори от сервитьорите бяха "няма","не сме получавали" и "току що свърши".
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?
saract написа:Станко Станко така си беше..................А за почвиките на море по добре не отваряй приказка.Да не мислиш че имаше вариант просто да запалиш колата да отидеш до Албена и да се настаниш в който хотел си избереш.НЕ МОЖЕШЕ.Въобще нямаше да те пуснат да минеш бариерата на комплекса.90 процента от населението ходеше на море по почивни станции.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
CTAHKO написа:Tommi написа:CTAHKO написа:Последно? Не са социализъм от 70-те години на миналия век ли? Не можах да разбера отговорът ти на този въпрос, от който лекичко се опитваш да се измъкнешСоциализъм си е Томи
Всичко под една или друга форма си е обвързано с държавата
Държавен капитализъм можеш да кажеш, че е в Сингапур, разните им емирства и още няколко подобни монархии, не и в Китай
След десетилетия на развитие по пътя на плановия икономически модел, Китай прилага реформи за установяване на пазарни механизми от средата на 70-те години. Това е т.нар. "социализъм с Китайски характеристики", при който повечето предприятия и компании остават държавна собственост, но им се позволява да функционират чрез пазарни механизми. Колективното земеделие е отменено, а на заетите в тази област се отпускат заеми за стимулиране на производството и развитие. Тази политика, съчетана с огромния брой трудоспособни китайци, е в основата на т.нар. "китайско икономическо чудо", и челната позиция на страната в списъка на най-бързо развиващите се държави в света. Въпреки пазарните механизми, все още се счита, че в Китай е налице силно видоизменена разновидност на плановата икономика заради силния партиен контрол върху икономиката и следването на петгодишни планове за развитие
Последно, смесена система, която е по-близо до капитализма, отколкото до социализма.
Това с червените букви защо трябва да се нарича точно "социализъм с китайски характеристики", а не примерно "държавен капитализъм", както аз съм го написал?Държавата е главният капиталист в Китай.
Това не съм си го измислил аз, а експерти, които със сигурност разбират повече от теб и мен. За да го нарекат така, а не по друг начин, значи има защо.
CTAHKO написа:[rimg]http://2.bp.blogspot.com/-PbYjCxVoI8s/VFZ_GijQVuI/AAAAAAAAD80/dDIKJ9MiOmM/s1600/013.jpg[/rimg]
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?
CTAHKO написа:saract написа:Станко Станко така си беше..................А за почвиките на море по добре не отваряй приказка.Да не мислиш че имаше вариант просто да запалиш колата да отидеш до Албена и да се настаниш в който хотел си избереш.НЕ МОЖЕШЕ.Въобще нямаше да те пуснат да минеш бариерата на комплекса.90 процента от населението ходеше на море по почивни станции.
Да, по-добре да не отварям, че лев и нещо ти струваше на ден пълен пансионКартата за 14 дни ти сруваше м/у 20-30 лв. в зависимост от това къде си
El Commandante написа:diplomat написа:saract написа:Живота след 1989 г. е несравнимо по добър.Моля който твърди обратното да си напише рождената година.Моята е 1974 г.
Моята е 1995, но подкрепям мнението ти.
Е братле,ти реално погледнато няма как да имаш мнение по това кво е било "едно време" бе, то ти дори не си бил роден в соц време...
diplomat написа:Да, ако нямах никакво желание да разбера и карам само на какво съм чул от някой си на улицата, така е. Но аз винаги съм се интересувал, чел съм, гледал съм, говорил съм с хора живели и през двата периода, идеалисти и от двата фронта, и съм си изградил представа, доколкото мога.
CTAHKO написа:Neo M написа:svence написа:При средната заплата тогава 252 лв., нещата са еднакви както сега......
Тези средни заплати хладилника ти не пълнеха. Масовата заплата беше 120 лв. тогава по мои спомени. Това усредняване се получава с много стъкмистика и няколко хиляди, които са получавали големите пачки.
Пълнеха го и още какЧе ти и оставаха да спестяваш. За почивките на море и планина два пъти годишно, да не говорим
El Commandante написа:diplomat написа:Да, ако нямах никакво желание да разбера и карам само на какво съм чул от някой си на улицата, така е. Но аз винаги съм се интересувал, чел съм, гледал съм, говорил съм с хора живели и през двата периода, идеалисти и от двата фронта, и съм си изградил представа, доколкото мога.
Нищо интересно не си изпуснал,споко...
Всъщност може би с изключение на футбола,на клубно ниво тогава футбола беше мноооо по-интересен тогава и в нашто първенство през онези години играеха легенди,на които сегашните биададжийчета не са достойни дори да връзват връзките на обувките,камо ли да им носят саковете на тренировка...
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 15 госта