THE G.A.M.E написа:HoUs4oOL написа:Alexx написа:СТАНКО ще ме извиняваш ама това си е голяма глупост. Алах, Господ и т.н. се приемат,че са един и същи Бог. Защото всички монотеистични религии изповядват вярата в един Бог така,че е нормално христянски е Бог да е същия като Бога на другите религии, които са монотеистични. Имайки предвид,че според тях има само един Бог.
Иди някъде из арабския свят и го обясни това нещо там,да видим дали няма да те влачат като диво животно по улицата...
Точно заради тия обяснения,мюсюлманите ни смятат за неверници,защото нашия Бог не съществува,има го само техния...
Глупости ...
Различията между християнството и исляма са в светиите и пророците.
Мюсюлманите не приемат Христос за Божи син... Но го почитат много, като един от Божиите "пророци".
Христос донася ново течение в религията, която в интерес на истината, е била почти еднаква, както за християни, така и за мюсюлмани, преди Иисус.
Според мюсюлманите, ние, християните, сме неверници, защото смятаме обикновен човек ( според тях... Макар и Божи пратеник ) ... За Бог.
исляма не отрича божесвения произход на Исус :
Гавараил ( Джибрил ) към Дева Мария ( Мариам ) - “Аз съм само пратеник на твоя Господ, за да те даря с пречисто момче.” и още
Рече [ангелът]: Тъй каза твоят Господ: “Това за Мен е лесно. И за да го сторим знамение за хората, и милост от Нас. Това е предрешено дело.”
Отрича се обожествяването на Христос ( посредством връзка баща-син ) , разпването му на кръста и възкресението му . И в християнството и в исляма , Исус е Месията . За мюсюлманите всички останали са неверници . Това обаче важи и за християните и за евреите . А според евреите християнството е "юдаизъм за не юдеи" .
Пък знае ли човек - може и да са прави . Все пак - хронологично погледнато Йехова е бил първия от тримата