dafquezz написа:Der Führer написа:Прекалено опростяваш нещата ... нито хърватите са престанали да бъдат хървати докато са били под сръбски ботуш , нито словенците ... та дори и едната шепа черногорци са оцелели . Сигурно сърбите са набивали в главите на въпросните "българи" ,че са потомци на Александър Велики ... а не на крал Стефан примерно . Та дори и българите в Западните покрайнини все още са си Българи . А и 50 години са нищожно време . На турците 500 не са им стигнали
Асан от Кърджали може и да не иска да коли българи ... ама имама може да го накара да размисли . Това имам предвид . Не е необходимо да го мразим , но една здравословна доза подозрителност няма да навреди .
За мангалите съм съгласен ... но към тях аз лично добавям евреите . Не ги харесвам просто защото са евреи .
Именно, хървати и черногорци са си ОК, и тук идва ръководната роля на Великия СССР. Османската държава не е целяла пълно унищожение на който и да било етнос, кланетата са на друга основа.
Хърватите, сърбите и черногорците, дори заедно, не са достатъчна конкуренция или дразнител, както искаш, на руснаците. Една обединена и независима България, обаче.... не забравяй всички изброени народи кой ги е направил хора и им е дал културата, най-вече на руснаците!
Здравословна доза подозрителност е напълно ОК и трябва да я има. Абсолютно всичко и всеки трябва да бъде подлагано на съмнение и преценка, иначе сме овце.
По темата с евреите не ми се започва, кое защо и как, че там трябва да се връщаме в средновековието.
Приятелю , не знам откъде черпиш информация ... но тя доста невярна и понякога е противоречива . СССР няма нищо общо с македонския въпрос . Както виждаш те не се разбират с никой от съседите си . Самото наименование в границите на Югославия е чисто по географски принцип . Всъщност ако зависеше от СССР ( Русия ) , нямаше да има държава Македония , а територия щеше да бъде поделена между България , Сърбия и Албания . Едни други световни лидери искаха да няма силна държава на Балканите . Всъщност два месеца преди България да се присъедини към Оста , Сталин предлага договор на Борис Трети в който на България се предлага статута на пълноправен съюазник на СССР , в това число признаване и помощ при реализирането на всички териториални амбиции на България .
Всъщност на по-късен етап Сталин спира създаването на Балканска Федерация оглавявана от Тито . Ако толкова бяхме трън в очите на СССР , то тогава като нищо ставахме република на Югославия . Защото идеята е не на кой да е , а на вожда Георги Димитров . Негова е и идеята в тази Балканска федерация , Македония да влезе със статута на самостоятелна република , а България да получи Западните покрайнини . Ма по-късен етап имаше и предложение да станем република в състава на СССР . Както виждаш , възможности пред руснаците е имало не малко , да ни затрият като държава .
Иначе си прав ... Османската империя не е унищожавала етноси и народи . Процеса се е наричал - "хомогенизиране на населението в империята " посредством налагането на еднакви културни и религиозни порядки . В първите 2 века , това се е прилагало с пълна сила . След това поради воюването на няколко фронта и най-вече заради сепаратизма в вътре в империята , на не мюсюлманите са дадени повече автономни права .