Крисия на второ място на Евровизия!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Да подкрепим Крисия и нейната песен на Евровизия

Мнениеот fcb_bg » 12 ное 2014 12:44

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:хайде стига с обобщаването на нещата. Къде бяха изчезнали предразсъдъците когато България прати и най-видния травестит в страната на Евровизия? Къде бяха изчезнали предразсъдъците когато прати Софито?

Е, искаш да кажеш, че нямаше вопли за тези ли ? :roll:

Има основна разлика между "Евровизия" и детското издание.
Оригиналният конкурс, действително не цели да покаже добри изпълнители ( всякакви ентусисасти са се пробвали... Даже и ние имахме веднъж, подобен ) ... Оригиналният конкурс, наистина по-скоро е политически, бизнес-проект.
Там се гледа по-скоро кичозноста, визията, хореото, от колкото самото изпълнение на песента.

Детският вариант, си е конкурс, за търсене на млади таланти.
Ако Хасан и Ибрахим не струваха, не бяха реално толкова добри, колкото са, аз първи щях да наддам вой.
И всеки, който щеше да го направи, щеше да е прав.

P.S.

Ама критиците се радвате, когато играч с мюсюлманско име вкара гол за отбора, на който сте фен, а ? :lol:
Бъдете принципни, и ги псувайте. ;)

Искам да кажа, че толеранс към различния си има достатъчно в страната. Също така не е редно да не се зачита мнението на останалите, когато се обади нотката национална гордост в тях и да се осъждат като някакви изроди и едва ли не заради тях е на такова морално деградирало ниво обществото.
Никъде не съм оплюл децата, нека да се представят достойно. Но някак си не приемам турските корени, разбери. И Иванков стана герой в Бурсаспор, но дотам с българското в Турция.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 12 ное 2014 12:51

fcb_bg написа:Искам да кажа, че толеранс към различния си има достатъчно в страната. Също така не е редно да не се зачита мнението на останалите, когато се обади нотката национална гордост в тях и да се осъждат като някакви изроди и едва ли не заради тях е на такова морално деградирало ниво обществото.
Никъде не съм оплюл децата, нека да се представят достойно. Но някак си не приемам турските корени, разбери. И Иванков стана герой в Бурсаспор, но дотам с българското в Турция.

Ако питаш мен над 90% от тези с турските имена са си етнически българи, които са потурчени някъде през вековете. Кой възприел език, кой религия, но самите те се чувстват много по-привързани към родните си земи, искат да работят и да се развиват тук, с векове са живяли в мир и разбирателство със съседите си, та не виждам никакъв проблем. Колко съм клел един колега в университета, който е възпитаван от малък да мрази турците, да се влюби в туркиня. Просто подобни предразсъдъци в 21-ви век не трябва да има.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 ное 2014 12:54

На 2-те момчета фамилията им е Игнатови.
Няма как да са турци. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 12 ное 2014 13:10

Факт е, че ако Левски беше жив щеше да се радва, защото той винаги е насърчавал за толерантност без значение от вярата и етноса, стига хората да се чувстват българи и да спазват законите и обичаите на България, но на мен ми дойде малко в повече след една циганка да ни представляват и турчета.

organzata
Контакти:

Мнениеот organzata » 12 ное 2014 13:16

THE G.A.M.E написа:На 2-те момчета фамилията им е Игнатови.
Няма как да са турци. ;)

Още по-лошо помаци са!
Писах и по-назад,че основно работя с турци (или българомохамедани) и ги намирам като точни,коректни и много работливи хора.
Имал съм си работа и с помаци,тия не мога да ги понасям,продажни интриганти мислещи само интриги и как да те оплюят пред останалите хора.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 ное 2014 13:22

doktora25 написа:
fcb_bg написа:Искам да кажа, че толеранс към различния си има достатъчно в страната. Също така не е редно да не се зачита мнението на останалите, когато се обади нотката национална гордост в тях и да се осъждат като някакви изроди и едва ли не заради тях е на такова морално деградирало ниво обществото.

Ако питаш мен над 90% от тези с турските имена са си етнически българи, които са потурчени някъде през вековете. Кой възприел език, кой религия, но самите те се чувстват много по-привързани към родните си земи, искат да работят и да се развиват тук, с векове са живяли в мир и разбирателство със съседите си, та не виждам никакъв проблем. Колко съм клел един колега в университета, който е възпитаван от малък да мрази турците, да се влюби в туркиня. Просто подобни предразсъдъци в 21-ви век не трябва да има.

И колко от тези над 90% се пишат българи при преброяването на населението? И манго е българин, ама си е горд циганин. Да, циганин, не ром, защото те се определят гордо като цигански етнос. Защо предразсъдъците в 21-и век са привилегия само за малцинствата?
Ами не искам някой да ми налага например да приемам Кончита за нормално, колко по-просто да го кажа. Горд съм с този предразсъдък, ако трябва да съм честен.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 ное 2014 13:25

Само като видях, че тази тема е събрала 125 мнения ми беше ясно, че сте се захапали за нещо съвсем различно от същността на темата. :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 12 ное 2014 13:26

Проблема в цялата работа е много дълбок и тези две деца с имената си го доказват, че той все още си тлее. Проблемът е там, че хора тука които се имат за българи кръщават децата си с имена различни от общоприетите в България или за европейската цивилизация към която принадлежим от векове. При положение, че сме били роби на турците 5 века и че пак афишират намерение за нова Османска империя по бившите си територии и да кръщаваш децата си с ориенталски имена си е проблем. Като добавим и тихата културна война която води Турция с нас и всичко от което някои хора се притесняват става много явно. Знаете какво става с българските имена на имигрантите ни по света, как се изменят според страната и след няма и две поколения няма и помен от българското, в което не виждам нищо лошо след като са родени в даден страна и имат и такова самосъзнание. Защо обаче не става така с тези които са се турчеели тука след Освобождението и поколения след поколения уж са българи, а имената им да кажем общоприето са турски. Къде са българските имена в Турция? Защото там много българи по един или друг начин са се озовали за последните 6-7 века. Защо не виждаме например Димитър Иванов - чист турчин да представя Турция някъде? Ясно е защо и има сериозен културен и политически проблем и ставащото днес не може ни най-малко да се подценява. Мразя комунизма които беше у нас, но едно от малкото неща които подкрепям по негово време беше така наречения Възродителен процес. Защото беше много закъснял и не можеше така да продължаваме. И на княз Борис не му е било лесно да ни направи православни християни но в името на България е било наложително. Знам че това тогава е било преди всичко политически акт в интерес на държавата и за това се наричам православен християнин и така винаги ще се записвам, въпреки че вярвам, че истината не е тази написана в Библията.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 ное 2014 13:30

Българинът в Европа( а и като цяло емигрантите) се възприемат с недоверие. Леко като по-долен вид хора се явяваме. Тези предразсъдъци защо не са преодоляти в ЕС през 21-ви век? Забравихме ли речите на английските лидери точно относно българите? Аз не съм забравил.
Последна промяна от fcb_bg на 12 ное 2014 14:03, променено общо 1 път.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 ное 2014 13:35

fcb_bg написа:Ами не искам някой да ми налага например да приемам Кончита за нормално, колко по-просто да го кажа. Горд съм с този предразсъдък, ако трябва да съм честен.

Аз не знам някой да налага ...

Поне при мен никой не е идвал и да ме е задължавал, да имам поносимост към педеругите.
Колкото и да разрешават гей-бракове, да ги толерират, законово, няма как да променят мнението на по-голяма част от хората на тая Планета, което е негативно към обратните.

Т'ва "налагане" го казвате така, сякаш са ви опряли пистолет в главата. :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Архив”