Преди 25 години: Кой какво правеше в петък, Десети ноември?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Re: Преди 25 години: Кой какво правеше в петък, Десети ноември?

Мнениеот grasiani » 10 ное 2014 22:32

Като сте почнали на тема телевизори от соца и аз да дам своя дан по темата ,не знам колко са тежали тези които сте ги изброили тука ,но знам колко тежеше ТЕМП -около 50 кг -мощна работа ,баща ми го купи за европейското по футбол 1988 ,работи около 2 години и почервеня яко,иначе имахме някакъв Велико Търново ,но той не можеше да се мери с ТЕМП-а.

nasko75

Мнениеот nasko75 » 10 ное 2014 22:59

бях на училище в 8 клас, научих го от съученици, на които родителите дойдоха не знам защо в междучасието. След това се събрахме целия клас и огромна част от моите съученици празнуваха. После голяма част от приятелите ми не спираха да повтарят как е изглеждал Тодор Живков и се кефеха как бил ******. Огромна част от Бургас мразеше Живков някак инстинктивно и много силно, може би защото градът винаги е бил мачкан и ощетяван. Много хора истински празнуваха и даже се питаха дали няма да има издевателства над Живков, за да има някакъв реванш---беше една спонтанно изстреляна злоба и търсене на жертва за неудачите ни до 1989

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 10 ное 2014 23:11

Тук само номенклатурчици ли пишат!Чакай и аз да се изхвърля,нашият телевизор тежеше 2 тона. :mrgreen:

Потребителски аватар
gacobacov
Контакти:

Мнениеот gacobacov » 11 ное 2014 04:59

bastuna203 написа:Помня и магазина на последната спирка на трамвай 1 в Иван Вазов с празните рафтове :|

Всъщност зимата на 90-91 това си беше типична гледка навсякъде ..

Изображение

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 11 ное 2014 06:56

Groucho написа:
Tatone написа:Не си ли имал София 81 направо не се хвали.

Точно!!! Нищо не е познал от живота онзи, който не е гледал 120-инчов София '81 :!:
Някои хора казват: едно момче е възмъжало тогава, когато успее да вдигне и носи баща си на гръб.
И тези люде бъркат! Младежът става Мъж, когато успее да вдигне и свали по стълбите (най-малко 3 етажа) София '81 без помощта на хаспел :!:

E, мислех да не се включвам в темата, на 10.11.1989 бях караул на портала на МНО 2, ама нищо особено не стана, нещо се чу късно следобед, а чак вечерта, като се прибрах в казармата, разбрах със сигурност. Ама как да не кажа, че съм носил София 81 до 5-тия етаж, и съм го свалял, и съм го качвал няколко пъти, когато асансьора не работеше. Имаше кристална картина и не можеше изобщо да се сравнява с другите телевизори от 80-те, че и от 90-те, въобще всичко, което е с кинескоп е далече от него.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 11 ное 2014 07:01

djd написа:Аз точно същата вечер застъпвах караул. Единственото ми притеснение беше първо, да не се забави смяната на караула и второ, да няма пак задържане на набора. Защото същата година лятото турците тръгнаха на екскурзия, турската армия беше на границата, нашата 3-та армия - също и уволнението закъсня.
Кой да знае, че в последствие ще се появят по-сериозни проблеми от закъсняло уволнение.

Тогава винаги империализмът се активизираше към датата на уволнението и се укротяваше точно три месеца по-късно. Причината беше, че за да бъде бай Добри армейски генерал, армията трябваше да е с малко по-голяма численост, та затова службата на тия, които не са студенти, се удължаваше с 3 месеца. :lol:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 ное 2014 10:51

Преди 25 години бях почти на 10, и е трудно да се сетя, какво-що беше точно на 10-ти Ноември. :?

Помня, че в последните години на "комунизма", Живков често беше даван по ТВ, та Дядо ми и Баща ми, винаги го гледаха с интерес - "Ко ще каже Бай Тошо".

Що се отнася до телевизорите... Докато живеехме с родителите на Баща ми, "зяпахме" на един огромен Топаз.
Също доста тежичък, та сигурно за това от как се помня, не беше местен от мястото си на един шкаф за дрехи, висок около 1.80. :lol:

Като се преместихме в собствен дом, си взехме един "Респром", тоя не беше тежък, щом още на 8-9 години можех да го местя сам. :lol:
Минаваше за "ултра-модерен" през втората половина на 80-те, макар и да беше черно-бял. :mrgreen:
Де-що мачове сме изгледали на него... Даже имаше букса за видео, такова си взехме 91-ва, беше от така-наречените - "Папагалчета".
Издържа до към 98-ма Респром-а, като чак до тогава беше в стаята на родителите ми, а на мен и брат ми още за Световното 94-та ни бяха взели цветен, но баща ми си държеше на Респром-а. :lol:
След това картината започна да му се свива, и въпреки няколко-кратните поправки, сдаде багажа. :|
Голема комунистическа гад беше. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 ное 2014 11:21

защо написа:
Groucho написа:
Tatone написа:Не си ли имал София 81 направо не се хвали.

Точно!!! Нищо не е познал от живота онзи, който не е гледал 120-инчов София '81 :!:
Някои хора казват: едно момче е възмъжало тогава, когато успее да вдигне и носи баща си на гръб.
И тези люде бъркат! Младежът става Мъж, когато успее да вдигне и свали по стълбите (най-малко 3 етажа) София '81 без помощта на хаспел :!:

E, мислех да не се включвам в темата, на 10.11.1989 бях караул на портала на МНО 2, ама нищо особено не стана, нещо се чу късно следобед, а чак вечерта, като се прибрах в казармата, разбрах със сигурност. Ама как да не кажа, че съм носил София 81 до 5-тия етаж, и съм го свалял, и съм го качвал няколко пъти, когато асансьора не работеше. Имаше кристална картина и не можеше изобщо да се сравнява с другите телевизори от 80-те, че и от 90-те, въобще всичко, което е с кинескоп е далече от него.

Ще си позволя да не се съглася с теб по отношение на телевизора. Ти виждал ли си "Велико Търново 84" с кинескопа на Тошиба? Купен още 1985г. и до тази година баща ми не иска да гледа на друг телевизор (кандиса за друг едва като му дадох това лято една Тошиба 82 см). Единственият му проблем беше, че екранът му е малък.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 11 ное 2014 15:32

E, София 81 си имаше и голям екран. Ама добре, няма да споря, още повече, че за тоя ВТ 84 не се сещам какво представлява, та сигурно вярно не съм го виждал.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 11 ное 2014 19:52

защо написа:Ама как да не кажа, че съм носил София 81 до 5-тия етаж, и съм го свалял, и съм го качвал няколко пъти, когато асансьора не работеше.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

За това :arrow:
Image
бижу говорим, нъл тъй :?:

Върни се в “Свободна зона”