Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Тема за политика - България

Мнениеот GOLEADOR » 10 ное 2014 22:19

@diplomat
Това,че искам да има ред в тази държава ли те накара да мислиш,че съм за тоталитарния режим?Ако е така (цитирам)"...направо да се връщаме в пещерите, щото не сме дорасли да живеем като интелигентни хора, най-добре да си останем първобитни полумаймуни."!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 ное 2014 22:23

GOLEADOR написа:@diplomat
Това,че искам да има ред в тази държава ли те накара да мислиш,че съм за тоталитарния режим?Ако е така (цитирам)"...направо да се връщаме в пещерите, щото не сме дорасли да живеем като интелигентни хора, най-добре да си останем първобитни полумаймуни."!

По-скоро заради това:
GOLEADOR написа:За това и повечето хора са съгласни да ядат банани веднъж годишно,но да могат свободно и без страх да пуснат детето си на училища или да е спокоен за роднините си които живеят по селата. ;)

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 ное 2014 22:29

diplomat написа:И двамата твърдите това, по един или друг начин, всъщност ние сме на това дередже точно защото се запази милиционерския строй и връзкарничеството. 8-)

Е как преди 1989 "милиционерския строй и връзкарничеството" не пречеше като се хване даден престъпник,да го видиш чак след 2-3 години (или там колкото му е присъдата).Най-лесно е за всичко да се обвинява комунизма,но това просто няма да е вярно.Погледни прозорците и терасите на блоковете!През комунизма престъпниците гледаха света през решетките,а сега всеки си е сложил решетки на апартамента и гледа през тях как престъпниците се разхождат свободно навън.За това не ни е виновен Тодор Живков или ЦК на БКП.Ние сме си виновни и няма защо да обвиняваме комунизма за нашите грешки.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 ное 2014 22:33

diplomat написа:
doktora25 написа:Аз признавам една единица в която да се измерват и приравняват доходите - и тя не е нито долар, нито евро, нито БВП/глава от населението, нито дори лев, ами е хляб. Колко хляба си можел да купиш със средната заплата през 1989 или предходните години и колко хляба може да купиш през 2014. Всичко останало е вятър работа. Такава статистика ми изведете.

Ами ако годината е лоша и метеорологичните условия са били лоши, в следствие на което производството е спаднало и хлябът е поскъпнал, тогава какво? :?

Ами ако удари някъде банкова криза и съответно курсът на долара или еврото се променят тогава какво? Хлябът и да варира, варира в рамките на 20-30 ст. или до 35-40% максимум. Заплатите се променят с по-малък процент, но идеята ми е че като цяло цените на хранителните продукти и стоките от първа необходимост са се вдигнали в пъти повече, отколкото е повишението на заплатите.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 ное 2014 22:38

diplomat написа:

По-скоро заради това:
GOLEADOR написа:За това и повечето хора са съгласни да ядат банани веднъж годишно,но да могат свободно и без страх да пуснат детето си на училища или да е спокоен за роднините си които живеят по селата. ;)

Това е моето обяснение защо е толкова силна носталгията по комунизма.За повечето хора сигурността на децата и родителите им е по-важна от това да ядеш банани по всяко време на годинатаТи може и да предпочиташ бананите пред това баба Мавруда и дядо Боню да спят спокойно,но повечето хора са готови да откажат бананите пред сигурността на живота в България.
Линк:http://vchas.net/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D1%80/87374/

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 ное 2014 22:42

GOLEADOR написа:
diplomat написа:

По-скоро заради това:

Това е моето обяснение защо е толкова силна носталгията по комунизма.За повечето хора сигурността на децата и родителите им е по-важна от това да ядеш банани по всяко време на годинатаТи може и да предпочиташ бананите пред това баба Мавруда и дядо Боню да спят спокойно,но повечето хора са готови да откажат бананите пред сигурността на живота в България.
Линк:http://vchas.net/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D1%80/87374/

Значи наистина надеждата е безсмислена, вместо да се мисли за бъдещето, ние ревем по миналото... :shock: :oops:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 ное 2014 23:20

@diplomat
Това което иска българския народ са най-обикновени човешки ценности.И ако за теб да има ред в една държава е връщане назад,то това си е твое мнение което аз не споделям. ;)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 ное 2014 23:39

Това което иска българския народ са най-обикновени човешки ценности.И ако за теб да има ред в една държава е връщане назад,то това си е твое мнение което аз не споделям. ;)

Нека да има ред, как мога да бъда против това, но не по старите, нечовешки начини!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 ное 2014 23:59

diplomat написа:

Нека да има ред, как мога да бъда против това, но не по старите, нечовешки начини!

Ако знаеш някакъв начин за въдворяване на ред без полиция и съд в една държава , направо го кажи.Аз не знам и за това искам силна полиция и справедлив съд.Ако имахме справедлив съд,сега нямаше да се говори за проваления преход и лошите политици.За това ще завърша както завършва американската конституция "And Justice for All"! ;)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 11 ное 2014 00:23

GOLEADOR написа:
diplomat написа:

Ако знаеш някакъв начин за въдворяване на ред без полиция и съд в една държава , направо го кажи.Аз не знам и за това искам силна полиция и справедлив съд.Ако имахме справедлив съд,сега нямаше да се говори за проваления преход и лошите политици.За това ще завърша както завършва американската конституция "And Justice for All"! ;)

Явно мислиш, че всичко от преврата до 89-та е било честно и справедливо? :shock:

Върни се в “Свободна зона”