Странджата написа:Не съм го казал аз- историята са както факти (даже и тогава не може да бъде обективна, защото има и подбор на факти), така и истории, разказвани от разни за разни случаи и потребности. Претенциите някоя история от всичките да бъде истинската е само израз на желанието от всички разкази да остане само този.
Колкото до историята на Левски и на ЦСКА, има няколко неоспорими факти -
1. Левски е е създаден преди "народната власт" , ЦСКА - от нея.
2. По време на народната власт не е могло да не си с нея.
3. По времето на другите власти нито Левски, нито ЦСКА - след "промените", не са тръгвали срещу тях, а са били с тях, защото не са опозиционни центрове, а футболни клубове.
4. ЦСКА и Левски по време на народната власт са били най-облагодетелствувани в сравнение с останалите футболни дружества.
5. След народната власт повече български олигарси са били собственици на ЦСКА, отколкото на Левски.
6.Левски има за собственик човек, който е с агентурно минало, ЦСКА има за собственик бивш вицепремиер от "експертното правителство" на Димитър Попов,останал в историята с класическата реплика "За бога, братя, не купувайте", когато за хартийки се изкупуваше Българи; бивш вицепредседател на БСП; бивш председател на Управителния съвет на "Кремиковци", осъден за резултатите от управлението му с присъда, която обжалва. До колко има бивши агенти и бивши политици - оставям на вас.
Интерпретациите на тези и на други факти раждат разни истории. КОя е вашата - изберете си, но не я натрапвайте на другите, защото и другите си имат своя.
До четвърта точка съм съгласен с теб,относно пета точка,Левски е с един олигарс собственик,но той е Майкал Чорни и нашите така наречени олигарси могат само да му мият краката.Отделен въпрос е кой го докара в България,кой му подари Мтел,как бяха подарени базите на Левски ,а нали и Илия Павлов и Божков избягаха от ЦСКА защото ги принуждаваха да плащат непосилен наем за стадиона и Панчарево.А Батков някой беше ли го чувал преди да стане собственик на Левски .Колкото до Лупи ,не знам защо изгониха Митал от България,първо продадоха на Захариев май се казваше комбината за 1лев,после той го продаде на Митал мисля за 300 мил.,после изгониха индиеца и сега вече да се чува за Кремиковци нещо.А като гледам другите собственици на футболни клубове,като че ли Лупи е най-читав,не обижда никой,запалянко е,гледа мачове с феновете,не се меси на треньорите,ако даваше и пари грешка нямаше да има