Вьрнете чара на купата-30.10.2014-Веско Вьлчев

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Вьрнете чара на купата-30.10.2014-Веско Вьлчев

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 ное 2014 13:03

Кашчей написа:
HekakaB написа:"комплекситеж" :lol: :lol: :lol: Това ще да е някоя градска дума.

Това е допустима грешка от бързане, но поДтисничество е принос в градските думи 8-)

Преди време подтисничество беше дублетна форма (лично за мен по-правилна) на потисничество, в новия правописен речник е останал само вторият вариант, но не всичко ново е по-добро. ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 ное 2014 13:16

bobo_13 написа:... Във всички големи първенства мачовете за купата са в 1 мач. Затова в Англия отбор от Конферънс(5-то ниво на фитбола) може да стигне до осминафинал или да отстрани отбор от ВЛ, в Германия нон стоп отборите от Бундеслигата отпадат от отбори от 2-ра и 3-та дивизия за купата, даже има и втородивизионни отбори стигали финал....а тук е ясно, че колкото повече се доближава финала трябва да се дава на "грандовете" и втори шанс, защото само със съдиите е малко рисковано и се набива на очи..

1. Това първото, което съм болдвал, не е съвсем вярно, защото турнирът за Купата на краля в Испания се провежда при разменено гостуване, а доколкото знам Примера е най-силното първенство в Европа (поне така показва ранглистата на УЕФА) и съответно в света.
2. Второто е определено заяждане, породено очевидно от някакви провинциални комплекси. Пак един пример от Купата на краля: Само преди 5 години най-славният европейски клуб "Реал" - Мадрид отпадна на 1/16 финалите в същия турнир от полуаматьорите от "Алкоркон" след загуба с 4:0 в първия мач и победа на реванша на "Бернабеу" с 1:0 . У нас в настоящия турнир (например) не виждам някакъв проблем и за бойкия тим на "Монтана" да продължи след реванша на "Георги Аспарухов" - 2:0 е прекрасен турнирен резултат. ;)
Иначе казано, нека по-добрият за момента тим да продължи, но след два мача - така е по-справедливо. Другото е, да си го кажем честно, разчитане на късмета - да проработи в един конкретен мач, по-силният (или по-титулуваният) отбор да те подцени, да му извъртиш някой и друг номер от селски вечеринки на и около терена (в 2 мача няма как да мине), и т.н., и т.н... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

samatoranaga
Контакти:

Мнениеот samatoranaga » 01 ное 2014 13:39

Малии двата граТски отбора с изкуствените титли и 1000та човека градска публика дето имат щели да хегемонстват :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 ное 2014 13:41

Капитане, колко пъти беше сменян досега форматът на турнира..и то основно след отпадане на някой от "грандовете", както стана и след отпадането на ЦСКА от Симитли преди две години. Какво му е лошото на английския модел, който е с преиграване при равен резултат, с разменено гостуване?

ПП-Относно поДтискам и потискам: Преди 100 години се е пишело въЗстание, но сега не е така. Преди 150 се е пишело фтичка, но сега не е така. Колегата, който го написа, има претенции за гражданин и би трябвало да е наясно с тези неща.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 01 ное 2014 13:42

Винаги трябва да се гледа Англия.Като не можеш да биеш Монтана в Михайловград или в Симитли,какви турнири ще ми играеш?Две години Левски им се падаше да играят на Тича и резонно отпадаха от по-стария отбор Черно море и зареваха дайте да променим формата и да върнем пак робовладелския строй,че иначе се нарушава статуковото.
Черно море-първият шампион по футбол в България

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 01 ное 2014 13:43

Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:
HekakaB написа:"комплекситеж" :lol: :lol: :lol: Това ще да е някоя градска дума.

Това е допустима грешка от бързане, но поДтисничество е принос в градските думи 8-)

Преди време подтисничество беше дублетна форма (лично за мен по-правилна) на потисничество, в новия правописен речник е останал само вторият вариант, но не всичко ново е по-добро. ;)

Де да знам. Наистина съм го учил "подтискам". Сега проверих, че по новия правопис е "потискам". Извинявам се на всички кренвирши за грешката! :mrgreen:
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 ное 2014 14:07

bastuna2003 написа:
Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:

Де да знам. Наистина съм го учил "подтискам". Сега проверих, че по новия правопис е "потискам". Извинявам се на всички кренвирши за грешката! :mrgreen:

Особено на свинските, нали "градски" !

Нещо друго, освен кренвирши, мина ли ти през главата, "градски"?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 01 ное 2014 15:20

Вижте, смешно е като се направи някаква промяна във формата или стане някой изненадващ резултат веднага това да започне да се дискутира и журналистите да се активизират по въпроса. Ясно е, че има привърженици и противници на двата варианта. Ясно е, че оптималният вариант трябва да се определи не въз основа само на лобита, да има или да няма изненади, а на базата на редица фактори, като например да бъде излъчен достоен евробоец и отборите да играят достатъчен брой мачове през годината. И нещо важно: решението да има дългосрочен ефект и да е част от цялостна стратегия за развитието на футбола. Минималният период на планиране трябва да е 5-годишен и да се престане с тази позорна практика да се мисли и работи на парче - година за година.
Колкото до ситуацията в момента считам че промените пуснати от УЕФА, финалистът да не се класира за ЕКТ е аргумент в повече за преминаването към сблъсъци за купата в 1 мач. Но от друга страна при формат на А група от 12 отбора с плейофи (който считам, че е оптимален за идните 5 години (яростен противник съм на вариант с 10 отбора)) 32+5+1=38 мача максимално и 33 минимално на сезон считам че са твърде малко. Така че или трябва да си остане в този формат с размененото гостуване, или да се мисли за по-кардинални промени (групова фаза в Купата, 3-ти турнир, повече мачове за Суперкупата), или да се премине на сблъсъци за купата в 1 мач, но да бъдат увеличени мачовете за първенство, без да се намалява броят на отборите в А група.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 01 ное 2014 15:46

Аз също съм за!
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 01 ное 2014 16:09

Аз предлагам за да няма сърдити да се мята ези и тура. Падат се Локо Пловдив и Октомври (Северно Нанадолнище), след което в рамките на 90 се мята ези и тура 11 пъти, който познае 6 пъти печели. Мятането на ези и тура се извършва в чужбина, за да няма капризи относно домакинството и се излъчва по телевизията. За да няма спорове монетата, с която ще се играе се определя чрез жребий.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Футбол - България”