Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?

Мнениеот metodito » 31 окт 2014 20:37

THE G.A.M.E написа:
В заключение конкретно по-този въпрос, бих казал, че българите сме умерени расисти, но с оглед на това, което ни се е случило в исторически план, мисля че до голяма степен трябва да бъдем оправдани.

P.S.

Абсолютна глупост е, че белите превъзхождат черните.
Писах и в друга тема... Кой е строил пирамидите в Египет ?
Белите ли ??
Не е само това ...
Развитието на различните континенти се е обуславяло от условията на същите.
Жълтите, не са бели ( естествено :lol: ) ... Ако действително българите бяхме расисти, щяхме да мразим и дръпнатите.

Между другото, да, автора не прави разлика между расизъм и ксенофобия. Доста по-болезнена щеше да е темата, ако беше озаглавена "Ксенофоб ли е българина днес или не е?", защото днешния млад българин, който се изявява в Мрежата - а не всички млади българи сипят "ум" онлайн - е непросветен, неграмотен, и сори ма почти имбецил. Офлайн не са такива младите българи. Онлайн обаче всеки с връзка към нета иска да докаже колко е тъп.
Последна промяна от metodito на 31 окт 2014 20:43, променено общо 2 пъти.

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 31 окт 2014 20:39

Разговарял съм със хиляди туристи от западна и централна Европа. Тая работа с расизма я има само на балканите. Тия хора си мерят всяка дума, когато разговарят на тема расизъм. Ние сме абсолютни аборигени
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 31 окт 2014 20:55

AnalBreaker написа:Разговарял съм със хиляди туристи от западна и централна Европа. Тая работа с расизма я има само на балканите. Тия хора си мерят всяка дума, когато разговарят на тема расизъм. Ние сме абсолютни аборигени

Ама, какво по-точно е расизъм ?
На Запад, това е просто да кажеш на някой различен от теб, че е различен.
Което е меко казано - несериозно.

Расизъм е това, да кажеш, че някой ( примерно черен ) ... Е по-лош от теб, защото е черен.

Аз не намирам за расистко да се каже на някой чернокож - "ей, черен".
Ако някой черен ми каже - "Ей, белчо"... К'во сега, трябва да се засегна ли ?
Ми бял съм, да не съм пембян.

То всъщност расизъм е и това, да кажеш, че превъзхождаш някой, само защото си по-висок от него.
Но на Запад имат вина ( основателна ) ... Към чернокожите, и за това считат за неприемливо да кажеш на някой, какъв цвят е.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 31 окт 2014 21:05

При нас хората с тъмен цвят на кожата не са от друга раса. На запад - са. Та ние имаме бълагари със смугла кожа и дръпнати очи, дето са си българи. Те са запазили жилка от старрите българи. И въобще ксенофобията и расизма са външни влияния от т.нар. "чисти народи", като немци, франсета и ингилизи, които се напълниха с пакита и афроси. Само че те са ги мачкали с десетки години наред, така че сега няма кво да се оплакват, щото ако Британската империя не е владяла Индия, а Франция - почти цяла Африка, нямаше да са това, което са днес.

На нас много ни завиждат западняците, че в България християни и мюсюлмани живеят в разбирателство. Мислите, че конфликта в бивша Югославия не беше провокиран отвън.... Айде пак помислете. Имало е поне два сценария за провокирането на такъв конфликт и у нас, и двата са спирани от ДПС. Точно така! Може би не заради друго, ами просто нямало е да може да са във властта, а кой знае?! Може би защото са разумни хора.... Лошото е, че днес има по-могъщи играчи от ДПС и има желание нещата да излязат извън контрол. В Парламента влязоха партии, на които САЩ и Русия им плащат точно за това.
Последна промяна от metodito на 31 окт 2014 21:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 31 окт 2014 21:11

Снаха ми е туркиня, но не ме е гнус от нея.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
Футболен Фен
Контакти:

Мнениеот Футболен Фен » 31 окт 2014 21:12

wolf написа:Като са били във 3-4ти век като развитие как по-точно да ги ползват белите? Или африканците не са били страшно назад в развитието си, а днес чия инфраструктура ползват от кого изградена и как не могат да си я поддържат? Нямам никакъв проблем да се нарека расист защото ми писна разни хора от всички краища на света да се изсипват в Европа, да товарят и без това на предела на възможностите и социална система и като не вземат помощи да правят метежи, бунтове и размирици. Не съм съгласен 75-80% от турците из Европа да смучат помощи и да реват за права на човека. Не съм съгласен с масовото ислямизиране на континента и не на последно място не съм съгласен с абсолютната дискриминация към белите в Европа за сметка на пришълците. Те идват в нашите страни, не ние в техните и като пришълци те трябва да се научат да живеят според законите на тези страни а не да ми реват за шериат насред Европа.

Напълно съм съгласен с теб :|
[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 31 окт 2014 21:17

shumkar_44 написа:Снаха ми е туркиня, но не ме е гнус от нея.

Много ясно. По какво определяш човек. По вярата му, цвета на кожата, дрехите му, или по това което е. Умствено ограничените хора не гледат ума или сърцето, защото те нито сърце имат, нито ум.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 31 окт 2014 21:33

Темата за расизма е като една своеобразна черна дупка...Какво сравнение направих само :)
Колкото повече "навлизаш",толкова повече те "засмуква".През 21-век понятието "расизъм"...буквално придоби формата на едно изкуствено криво огледало,което деформира образа,превръщайки го в контра-копие на първоначалната идеология на расизма.
Умишленото раздуване на това контра-копие,служи като инструмент,чрез който се контролират(манипулират) социално-обществените отношения,с което се получава т.нар. страничен ефект,който всъщност създава и косвени жертви в лицето на..."расистите".
На практика,тук говорим за контра-расизъм,който умело се крие под маската на "изкривеното огледало",...които в своето единство(едновременно) интегрират и генерират огромни финансови потоци.
Или накратко:Расизмът в 21-век,е чисто и просто,една мултинационална печатница за пари!

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 31 окт 2014 21:43

THE G.A.M.E написа:
AnalBreaker написа:Разговарял съм със хиляди туристи от западна и централна Европа. Тая работа с расизма я има само на балканите. Тия хора си мерят всяка дума, когато разговарят на тема расизъм. Ние сме абсолютни аборигени

Ама, какво по-точно е расизъм ?
На Запад, това е просто да кажеш на някой различен от теб, че е различен.
Което е меко казано - несериозно.

Расизъм е това, да кажеш, че някой ( примерно черен ) ... Е по-лош от теб, защото е черен.

Аз не намирам за расистко да се каже на някой чернокож - "ей, черен".
Ако някой черен ми каже - "Ей, белчо"... К'во сега, трябва да се засегна ли ?
Ми бял съм, да не съм пембян.

То всъщност расизъм е и това, да кажеш, че превъзхождаш някой, само защото си по-висок от него.
Но на Запад имат вина ( основателна ) ... Към чернокожите, и за това считат за неприемливо да кажеш на някой, какъв цвят е.

Ние сме едва 7 млн. души и от нас не зависи нищо в тоя свят. Всичко се диктува от западните страни и там думата негър е обидна. Щом тази дума носи негативизъм то ние трябва да я махнем от речника си.

Все едно на теб някой англичанин или французин да ти каже турчин или циганин. Надали ще се почувстваш добре.
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
zlato1234
Контакти:

Мнениеот zlato1234 » 31 окт 2014 23:30

AnalBreaker написа:
Все едно на теб някой англичанин или французин да ти каже турчин или циганин. Надали ще се почувстваш добре.

Аз няма да се почувствам добре защото нито съм турчин, циганин или негър... И за мен това ще е обида. Не виждам обаче защо циганите, турците или негрите се обиждат като им кажат какви са. Резаци ли са? Резаци са! Черни ли са? Черни са... Не е лъжа, а истина която не могат да понесат.
Мен, ако негър ме нарече белчо или пък циганин ме нарече българин няма да се обидя защото съм си такъв.
Нека да се обиждат когато е лъжа... Това е моето мнение по темата с расизма.

Върни се в “Свободна зона”