Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот fcb_bg » 30 окт 2014 09:12

dunavfc написа:Беларус и Армения не са ли в руско влияние ? При Молдова нещата са 50 / 50 % . Те заявиха, че искат да бъдат част от ЕС, но знаем, че там има една специфична територия , която ще създаде много проблеми. А разликата между Беларус и Украйна е, че първите клонят по всякакъв начин към Русия и няма никакъв смисъл да се стига до сценария в Украйна.

Айде, айде, тез политически локуми не на мен. Руснаците си бяха добри, докато някой не измисли ролята на Путин на лошия с мерак за завладяване на бивши територии и възстановяване на СССР. Много му трябват щото.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 30 окт 2014 09:36

Балкански Орел написа:
dunavfc написа:@Балкански Орел

Няма нищо лошо в това, че сме на коренно различно мнение, но за да се води наистина истинска и пълноценна комуникация, трябва ОБЕКТИВНОСТ . Не аз да гледам от моята гледна точка , нито ти да гледаш от твоята. Ти в момента не подлагаш на никакво съмнение, всяко едно действие на ПФ, а ти гарантирам, че има техни изказвания и предложения, които са напълно неприемливи. За теб, поставянето на ракетни бази в близост до Турция може да е държавническо и патриотично действие, но разума и рационалността със сигурност са на обратното мнение. Крайните прояви срещу малцинствата също. Аз съм сигурен, че ти , както и много други ще се радват, ако циганите се натикат в някакви лагери ( чисто хипотетично ) , но ОБЕКТИВНО, това не е правилно.

ГЕРБ имат много грешки, цели политики са били катастрофални, но в този случай, те нямат вина ! Предложиха ли взаимно управление с РБ и ПФ ? Предложиха ли постове на ПФ ? Е какво да направят повече не мога да разбера, да обявим война на Турция и да излезем от ЕС ли ? Вместо да е обрартното, най-голямата партия да поставя условията и тя да диктува неща, значително по-малките партии си играят на дребно и се опитват да печелят елементарни политически дивиденти.
Нормално ли е според теб ПФ да подкрепя ГЕРБ , но да не участва в управлението ? Пак ти казвам, страшно е лесно по тоя начин, стане ли някакъв гаф - "А не, ние не сме част от правителството, ние сме опозиция" .

Не знам, какво разбираш ти под победители и загубили....България е парламентарна република, има избори, явяваш се и народа ти показва, какво мисли за теб. ГЕРБ от 2006 год. са спечелили абсолютно всичко, е убий ме, както и да си въртим езиците, няма как да ме убеди, който и да е било , че видиш ли те били губили постоянно. Изобщо не ме интересува, колко % са излезли да гласуват, брои се гласът на гласуващите, не на търтеите.
И не става въпрос, кой на кого казвал, какво да прави, ако смяташ, че ПФ и РБ в момента държат ГЕРБ по някакъв начин жестоко се лъжеш, просто ГЕРБ не искат да направят най-лесното и елементарно действие, а именно нови избори. И бъди абсолютно сигурен, че ако има нови избори, партията , която ще спечели избори отново ще се казва ГЕРБ и ако случайно не влязат АТАКА и АБВ, като нищо може нещата да се променят в една друга посока...

Еми не знам, честно казано тука ме затапи. :lol:
Ракетите да ги оставим, че на мен ми е малко смешно с тези ракети вече. :lol: Казах каквото мисля за тях, а то е че не е лошо границата на Европа да е защитена по някакъв начин, все пак Ислямистите са на една граница от нас.
Няма да се радвам ! Не съм фашист нито нацист, понякога съм писал и казвал глупости, но не ги мисля.Вярвам, че всеки честен човек си заслужава дадения живот независимо от всичко.
Колкото до министрите, аз го казах в предните страници, че не съм съгласен да се дърпат за министерски места, но след разговори Симеонов каза, че би предложил експерти за които те да носят отговорност.Не виждам каква е разликата, дали ще е Каракачанов или човек, от ПФ, но експерт.
За другото окей, победители сте.И аз съм на мнение, че който гласувал, гласувал, който не няма право да се оплаква.
А какво имаш в предвид, ако не влязат Атака и АБВ, че не разбрах в каква посока ? Според мен Атака си е забила едни 5% здраво, ама при по-висока активност ще са зад борда.

Oрел,прословутите "експерти" ,които отписваха "Атака" в момента и дават 8,5%,ако изборите бяха сега. ;)
П.П.Видя ли как онзи французин снощи,(който между другото е разследван за пране на пари ) нареждаше кой да управлява в Родината ни? Всички мълчаха като пукъли.И познай кой се осмели да му зададе въпрос-кой е той та да казва и нарежда на чужда държава!? ;) Представи си ,ако българин го беше направил това във Франция...
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 30 окт 2014 10:09

Интересна дискусия водите, обаче като че ли пропускате същественото. Не Борисов се е хванал за думите на Симеонов, а просто двамата лидери разиграха много удобен етюд. Направо заслужават Аскеер! Истината е, че ПФ ще подкрепи правителството на ГЕРБ, но договорката е това да не е явно, защото реакцията сред избирателите на Фронта е повече от негативна за едно влизане в коалиция с партията, срещу която най-много е говорено в предизборната кампания (заедно с ДПС). Самоубийствено е такова участие за тях и затова от 2 дена ни разиграват сценки. Симеонов подаде топката към Бойко с изказването си; Бойко я пое и вкара гол с помпащото самочувствието и увереността на избирателите на Фронта изказване, че те са невъзможен партньор за ГЕРБ!
По-любопитна е реакцията на РБ, където Иван Костов продължава да прави опити да извива ръцете на ГЕРБ..Неучастието в едно правителство на ГЕРБ има повече полза за Драгалевския стратег, защото това автоматически ще повиши шансовете за самостоятелно управление на РБ след време (ако приемем, че ГЕРБ ще отнесат негативите на тежкото положение в момента; да не говорим, че ще са политически труп, ако се повторят събитията от февруари 2013 г.) ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 30 окт 2014 10:21

И ква стана работата сега...!? Пак дойдоха отвън да ни размахат пръст, да не би случайно да кривнем от пътя, който са ни начертали. За пореден път се убеждавам, че българските политици са най-големите мекотели в целия свят! Няма друга такава държава в ЕС! Нали разбирате, какво означава едно евентуално изключване на ПФ от преговорите за съставяне на правителство!? Май Местан ще се окаже прав, затова че правителство без ДПС е невъзможно да съществува... И после ми говорете, че нямало външна протекция за ДПС!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 30 окт 2014 10:39

v.r.s. написа:
foetuss написа:
v.r.s. написа: ГЕРБ поне обявиха, че няма да правят коалиция с ДПС и ако РБ не желае да се включи в управлението, то ще предложат еднопартиен кабинет на ГЕРБ, който иска да го подкрепя да го прави, който не желае да не го прави. Като не получи подкрепа се отива към нови избори и това е. Лошото е, че тези които се обявяват анти-ДПС, реално обслужват етническата партия и вече се съмнявам дали не са създадени точно с тази цел. За Атака и ББЦ съм сигурен, че са тяхно творение, а сега като ги гледам и "патриотите", май и те ще се окажат такива.
Жалко, че ГЕРБ не могат да се разберат с БСП за голяма коалиция, заедно с АБВ, така ще им теглят една майна на всички правещи се на патриоти и тяхната "майката" ДПС, както и на измисленият РБ.

Какви ги говориш? Точно ГЕРБ в момента бяга от реформи и иска правителство на малцинството със задкулсината подкрепа на ДПС. Такъв тип правителство НЕ позволява тежките реформи, които трябва да се направят. Борисов го е страх от това, той иска само и единствено да бъде обичан от простолюдието. От популисти като тях, друго не може да се очаква. Днес ГЕРБ и ДПС гласуваха заедно по казуса за КТБ, за да си прикрият далаверите и да си искат парите от държавата.

Добре де, отново питам за позицията на ПФ и искат ли да участват в управлението? И след като не желаят и самите казват, че няма да участват, как така ББ и ГЕРБ са виновни за това? Според теб нормално ли е да се говори за ракетни установки насочени срещу Турция, това ли е най-належащото в момента и как си представяш това да се случи, това не е ли популизъм и то по-голям от Сидеровият? Явно някои не осъзнават, че сме в 2014 година, а не 1914 г, когато започва ПСВ.

Не си много точен. Върни хронологията на събитията и виж, в какъв тон бяха изказванията на ПФ и ГЕРБ след т.нар. консултации по между им! На практика след срещата между двете форамции (уж) беше постигнат консенсус по програмите, дори от ПФ изявиха готовност за подкрепа на правителство с премиер Борисов. Друг е въпросът, че оттогава до сега Борисов смени позицията си сто пъти..

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 30 окт 2014 10:46

NOMER14 написа:Щях да забравя.... веднага, барабар с бюджетите, Нов изборен закон, за да се знае какво да очакваме.

Абсолютно! Иначе просто няма никакъв смисъл от нови избори...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 окт 2014 11:56

Аз не мога да разбера, защо някои считат позицията на ПФ за сложна ?

Те просто казват, че не желаят да са част от Правителство, нито коалиция, но ще подкрепят всяко проекто-решение, което съвпада с точки от програмата им.
ГЕРБ не са съгласни с някои точки ( въпреки, че на предварителните преговори миналата седмица, са били съгласни ) ... И съответно от ПФ си казват, че няма да подкрепят Правителство, доминирано от ГЕРБ.
Всъщност, "Патриотите" казват, че ще подкрепят действия ( определени ) ... А не конкретни хора/Правителства.
Няма нищо лошо в това, че за момента не желаят да участват пряко във власта.

P.S.

Не съм им адвокат, неколкократно споменавах, че не гласувах на тези избори.
Даже бях скептик за ПФ, защото ги считах за поредната русофилска партия.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 30 окт 2014 12:02

THE G.A.M.E написа:Аз не мога да разбера, защо някои считат позицията на ПФ за сложна ?

Те просто казват, че не желаят да са част от Правителство, нито коалиция, но ще подкрепят всяко проекто-решение, което съвпада с точки от програмата им.
ГЕРБ не са съгласни с някои точки ( въпреки, че на предварителните преговори миналата седмица, са били съгласни ) ... И съответно от ПФ си казват, че няма да подкрепят Правителство, доминирано от ГЕРБ.
Всъщност, "Патриотите" казват, че ще подкрепят действия ( определени ) ... А не конкретни хора/Правителства.

P.S.

Франсето вика, че искали да гърмят Турция и не искали неграмотни мангалчета. Демек - мно'о лоши, оу! :mrgreen:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 30 окт 2014 12:06

THE G.A.M.E написа:Аз не мога да разбера, защо някои считат позицията на ПФ за сложна ?

P.S.

Игра,те са толкова русофилска партия(да не говорим патриотична) ,колкото аз съм космонавт :lol: Те са част от голямата мъгла,подлоги на Вашингтон и Брюксел като останалите.
П.П.Нека Орела не ми се сърди ;)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 окт 2014 12:19

FLANKER написа:Игра,те са толкова русофилска партия(да не говорим патриотична) ,колкото аз съм космонавт :lol: Те са част от голямата мъгла,подлоги на Вашингтон и Брюксел като останалите.

Тепърва ще ги видим.
До тук стана ясно от препоръката на дебеличкото прасе... Пардон - франсе ( :mrgreen: ) че в ЕС явно ПФ, не са добре приети.

Както се казва - "По действията ще ги познаете". ;)

Аз избягвам да съдя предварително... Може и да са поредната маша, може и да са действително "Патриоти", ще видим от работата им в Парламента.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”