Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот dunavfc » 29 окт 2014 23:36

foetuss написа:
dunavfc написа:Какви реформи, какви 5 лв. при положение, че не могат да се съберат 121 депутата, бе човек :shock: Единият не искал с ПФ, другият искал мнозинство, третият искал да помага, ама да не влиза в коалиция, как точно ще стане реформата ? Ще събереш ли 180 депутата за свикване на Велико народно събрание ?
Това "автентичните" десни сте ебати жалкото и малоумно племе, язък ви за интелигенцията , язък ви за претенциите. Радан Кънев е толкова чист и принципен, че самите му колеги от блока го критикуват и само чакат правилният момент за да го изхвърлят. Айде духайте супата със вашите претенции, другият път се съберете в блока 937123721 партии и вземете 10 %.

На Борисов реформите са му единствено в санирането на жилища. До там му стига смелостта. Радан Кънев, е критикуван само от Кунева и Лукарски и тяхната партиина дружинка, така че това говори добре за него. Това са двата варианта - или задкулисна подкрепа на ДПС, която ГЕРБ толкова много иска или реформаторско правителство заедно с ПФ. Още преди да започнат преговорите казах, че Борисов ще лъже и ще бяга от реформите, но ще се опита да изкара РБ виновни за това. Това и прави в момента. Как мутра ще прави реформи в съдебната система, като след това ще бъде осъден? И така... радвайте се... днес ГЕРБ и ДПС гласуваха за оздравяване на КТБ и възкресиха модела "Кой", но този път без въпросителна.

Радан бил критикуван само от ДСБ и СДС, е това е половината подкрепа към РБ :roll: Нали ти е ясно, че ДСБ , нямат никакъв шанс да влязат самостоятелно в парламента и това се доказа през 2013 ?
Стига с тия елементарни внушения тип - първи клас за ДПС, че след всеки месец и година, ставате все по смешни. Защо ГЕРБ и ДПС не я направиха най-после тая прословута задкулисна, мафиотска, евроатлантическа и какви ли още не коалиция , точно сега, когато е най-подходящо ?
Продължаваш да ми говориш за някакви реформаторски правителства и то начело с една националистическа и популиска партия :shock: Пич, не можем да съберем 121 депутата за правителство, какви реформи, бе човек ? ПФ не е проевропейска партия, как го виждаш това управление и тия реформи, наистина недоумявам. Няма капка морал и чест във вас, затова не заслужавате нито подкрепа, нито власт, нито, каквото и да е било. Ако съм на Борисов, тегля ви по една сочна псувня и правя правителство сам, изобщо не ме интересува, кой ще ме подкрепя, като не става работата, нови избори и това е. Не може да осъзнаете, колко сте малки и незначителни, а претенциите ви до небесата. Казах ти, съберете се ощяе 9883123 партии, съберете там 15-20 % и тогава се правете на последна инстанция. Ти не осъзнаваш ли, че след 1 год. е много вероятно РБ да не съществува ?

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 29 окт 2014 23:41

dunavfc написа:Пич, въпреки, че много пъти съм бил критичен към теб и дори съм си позволявал да те обиждам ( което изобщо не е правилно и е глупаво ), понякога наистина ме учудващ меко казано, как разсъждаваш... Правиш много грешна връзка между желанията и реалността. Какво са изпуснали ГЕРБ и кого са отхвърлили при положение, че поискаха ПФ да влязат официално в коалиция и дори им предлага министерски постове ? Какво да направят повече ГЕРБ ? И защо не обвиняваш тези, които бягат от властта официално ? Ама, то много лесно да подкрепяш отстрани, ако стане някакъв гаф - "Ааа не, ние нямаме нищо общо с правителството, ние просто подкрепяме отделни идеи " И има ли право някой да поставя условия пред ПФ или не, да не сме се върнали в комунизмът ? Аз също смятам, че поставянето на ракетни бази до Турция е ненужна и излишна провокация срещу наш партньор, независимо дали ни харесва или не.

А ти бъде сигурен, че ГЕРБ , докато Б.Б е начело няма да загуби парламентарни избори, да не кажа изобщо всякакви. Отстъплението на ГЕРБ от лятото на 2013 е 9 хил. души, ебати падението , ебати разрухата, не знам, какво трябва да кажат другите партии. Не бързай да поставяш ПФ във някакви виртуални орбити, да не стане така, след 2 год. да ги кълнем като АТАКА. Ти особено, трябва да имаш едно на ум, като човек, който е подкрепял АТАКА и Волен, а днес ги мразиш. Не смяташ ли, че историята може да се повтори и с ПФ ?
И невероятно грозно си противоречиш, казваш, че народа си знаел работата и бил показал еди си какво, ами пич, те ГЕРБ от 2006 год. нямат изгубени избори, какво точно показва народа, не разбрах ? Кой печели любовта на народа, щом ГЕРБ били "наказвани" от народа ?

Първото което е разговорите бяха в разгара си, нали за това преговарят за да си изяснят позициите и различията.И все още има шанс да се разберат не случайно Симеонов каза- "Нека Борисов преспи тази вечер да си тръгне господина и пак ще говорим."
За комуникациите ни с теб и аз съм те обиждал което не е правилно и напоследък гледам да съм по тактичен и културен, а и в края на сметка понякога умишлено търся комуникация с теб защото сме на коренно различни позиции, ама КОРЕННО.Нали мъдрите казват, че в спора се раждат решенията и че истината е някъде по средата ?
Аз мога и винаги съм си признавал грешката Атака и все още ми горчи от това, защото за първи път когато имах право да гласувам и отидох с голям кеф до урната в последствие се оказа, че съм си дал първия глас в живота за "Златния пръст".За ПФ да имам надежди, но те няма как да са като Атака, защото това е Скат, тука вече няма хора, които да са случайни, това е Симеонов-Създателя на Скат и Сидеров !
Колкото до Б.Б, абе те и БСП така си мислиха, ама гледай за 5-6 години какво им се случи.Значи ти се гордееш със спечелените избори при едва 48% активност ? Човече...Да щом с 48% активност ми говориш за победители... и ти си като Бойко победители, та победители, еми ей ви на победители и пак ви казват какво да правите и какво не.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 29 окт 2014 23:48

v.r.s. написа:Ти не следиш ли изявленията на Симеонов и Каракачанов, които са съпредседатели на ПФ, те казват, че не желаят да участват в управляваща коалиция, как тогава ББ е изпуснал нещо, срещу което са се обявили от ПФ и което не зависи от него, а от тях? На сила ли да ги накара, кажи каква е неговата вина, че тези двамата нямат топки да поемат отговорността да са в управлението? Иначе на думи са силни, чак ракети ще насочат срещу Турция, нещо което знаят, че е абсолютна глупост и няма как да стане, а се страхуват да заемат някой от министерските постове и да покажат как и,че могат да управляват. Не мога да си обясня, как въобще може да се хващате на празните приказки, на Сидеров, Каракачанов, Симеонов и Бареков.

Аз в една от предните страници също ги критикувам за това, че не искат да сложат за министри-Симеонов или Каракачанов.Кво да ти кажа, ама това не е оправдание на Бойко да не иска да направи правителство заедно с тях, нали беше много отворен че той ще вади кестените и т.н.А и Симеонов няколко пъти каза, ние ще носим отговорност, но защо да ставаме министри на нещо от което не разбираме, при положение, че можем да предложим ЕКСПЕРТИ ? Смисъл такъв ПФ са сългасни да предложат ЕКСПЕРТИ за които да НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ, но не Каракачанов или Симеонов да стават министри на нещо което не разбират !
Каква Турция, това са ракети от НАТО, как ще ги ползват срещу НАТОВСКА държава ? Това е с цел самозащита срещу РЕАЛНАТА опасност Ислямска Държава.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 29 окт 2014 23:53

@Балкански Орел

Няма нищо лошо в това, че сме на коренно различно мнение, но за да се води наистина истинска и пълноценна комуникация, трябва ОБЕКТИВНОСТ . Не аз да гледам от моята гледна точка , нито ти да гледаш от твоята. Ти в момента не подлагаш на никакво съмнение, всяко едно действие на ПФ, а ти гарантирам, че има техни изказвания и предложения, които са напълно неприемливи. За теб, поставянето на ракетни бази в близост до Турция може да е държавническо и патриотично действие, но разума и рационалността със сигурност са на обратното мнение. Крайните прояви срещу малцинствата също. Аз съм сигурен, че ти , както и много други ще се радват, ако циганите се натикат в някакви лагери ( чисто хипотетично ) , но ОБЕКТИВНО, това не е правилно.

ГЕРБ имат много грешки, цели политики са били катастрофални, но в този случай, те нямат вина ! Предложиха ли взаимно управление с РБ и ПФ ? Предложиха ли постове на ПФ ? Е какво да направят повече не мога да разбера, да обявим война на Турция и да излезем от ЕС ли ? Вместо да е обрартното, най-голямата партия да поставя условията и тя да диктува неща, значително по-малките партии си играят на дребно и се опитват да печелят елементарни политически дивиденти.
Нормално ли е според теб ПФ да подкрепя ГЕРБ , но да не участва в управлението ? Пак ти казвам, страшно е лесно по тоя начин, стане ли някакъв гаф - "А не, ние не сме част от правителството, ние сме опозиция" .

Не знам, какво разбираш ти под победители и загубили....България е парламентарна република, има избори, явяваш се и народа ти показва, какво мисли за теб. ГЕРБ от 2006 год. са спечелили абсолютно всичко, е убий ме, както и да си въртим езиците, няма как да ме убеди, който и да е било , че видиш ли те били губили постоянно. Изобщо не ме интересува, колко % са излезли да гласуват, брои се гласът на гласуващите, не на търтеите.
И не става въпрос, кой на кого казвал, какво да прави, ако смяташ, че ПФ и РБ в момента държат ГЕРБ по някакъв начин жестоко се лъжеш, просто ГЕРБ не искат да направят най-лесното и елементарно действие, а именно нови избори. И бъди абсолютно сигурен, че ако има нови избори, партията , която ще спечели избори отново ще се казва ГЕРБ и ако случайно не влязат АТАКА и АБВ, като нищо може нещата да се променят в една друга посока...

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 окт 2014 00:10

Пак да припомня: народът не гласува за реформи (каквото можа, се реформира за 25 години). Избирателят (българският) категорично гласува да се премахнат обръчите от фирми, задушаващи страната. Водата, полята, горите, фондовете са в ръце, чиито имена не завършват на -ов и -ев.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 30 окт 2014 00:13

dunavfc написа:@Балкански Орел

Няма нищо лошо в това, че сме на коренно различно мнение, но за да се води наистина истинска и пълноценна комуникация, трябва ОБЕКТИВНОСТ . Не аз да гледам от моята гледна точка , нито ти да гледаш от твоята. Ти в момента не подлагаш на никакво съмнение, всяко едно действие на ПФ, а ти гарантирам, че има техни изказвания и предложения, които са напълно неприемливи. За теб, поставянето на ракетни бази в близост до Турция може да е държавническо и патриотично действие, но разума и рационалността със сигурност са на обратното мнение. Крайните прояви срещу малцинствата също. Аз съм сигурен, че ти , както и много други ще се радват, ако циганите се натикат в някакви лагери ( чисто хипотетично ) , но ОБЕКТИВНО, това не е правилно.

ГЕРБ имат много грешки, цели политики са били катастрофални, но в този случай, те нямат вина ! Предложиха ли взаимно управление с РБ и ПФ ? Предложиха ли постове на ПФ ? Е какво да направят повече не мога да разбера, да обявим война на Турция и да излезем от ЕС ли ? Вместо да е обрартното, най-голямата партия да поставя условията и тя да диктува неща, значително по-малките партии си играят на дребно и се опитват да печелят елементарни политически дивиденти.
Нормално ли е според теб ПФ да подкрепя ГЕРБ , но да не участва в управлението ? Пак ти казвам, страшно е лесно по тоя начин, стане ли някакъв гаф - "А не, ние не сме част от правителството, ние сме опозиция" .

Не знам, какво разбираш ти под победители и загубили....България е парламентарна република, има избори, явяваш се и народа ти показва, какво мисли за теб. ГЕРБ от 2006 год. са спечелили абсолютно всичко, е убий ме, както и да си въртим езиците, няма как да ме убеди, който и да е било , че видиш ли те били губили постоянно. Изобщо не ме интересува, колко % са излезли да гласуват, брои се гласът на гласуващите, не на търтеите.
И не става въпрос, кой на кого казвал, какво да прави, ако смяташ, че ПФ и РБ в момента държат ГЕРБ по някакъв начин жестоко се лъжеш, просто ГЕРБ не искат да направят най-лесното и елементарно действие, а именно нови избори. И бъди абсолютно сигурен, че ако има нови избори, партията , която ще спечели избори отново ще се казва ГЕРБ и ако случайно не влязат АТАКА и АБВ, като нищо може нещата да се променят в една друга посока...

Еми не знам, честно казано тука ме затапи. :lol:
Ракетите да ги оставим, че на мен ми е малко смешно с тези ракети вече. :lol: Казах каквото мисля за тях, а то е че не е лошо границата на Европа да е защитена по някакъв начин, все пак Ислямистите са на една граница от нас.
Няма да се радвам ! Не съм фашист нито нацист, понякога съм писал и казвал глупости, но не ги мисля.Вярвам, че всеки честен човек си заслужава дадения живот независимо от всичко.
Колкото до министрите, аз го казах в предните страници, че не съм съгласен да се дърпат за министерски места, но след разговори Симеонов каза, че би предложил експерти за които те да носят отговорност.Не виждам каква е разликата, дали ще е Каракачанов или човек, от ПФ, но експерт.
За другото окей, победители сте.И аз съм на мнение, че който гласувал, гласувал, който не няма право да се оплаква.
А какво имаш в предвид, ако не влязат Атака и АБВ, че не разбрах в каква посока ? Според мен Атака си е забила едни 5% здраво, ама при по-висока активност ще са зад борда.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 окт 2014 00:26

Щях да забравя.... веднага, барабар с бюджетите, Нов изборен закон, за да се знае какво да очакваме.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 окт 2014 00:31

За Ислямска държава бъди спокоен, това е феномен, който ще мине и ще замине, а и те нямат намерение да навлизат в Европа, остави какво пропагандират, те знаят, че нямат тая възможност и това е мисия - невъзможна. Освен това, ако ще се поставят бази на НАТО срещу "ИД", то те трябва да бъдат в Турция, а не при нас, малко ни е далечко.

Никой не е казал, че Каракачанов или Симеонов , трябва да са министри, нека да са други, но излъчени от ПФ, това има предвид ГЕРБ. Защото иначе с риск да стана досаден с натякването на едно и също нещо, но няма как да подкрепяш правителството само тогава , когато ти е изгодно, а когато стане гаф....

Това, което имах предвид с АБВ и АТАКА е, че ако те не бяха влезли в парламента, ГЕРБ и РБ, може би щяха да имат големи шансове да сформират правителство, защото щяха да получат повече депутати,пък евентуалната коалиция с ПФ щеше да е тотално стабилно мнозинство.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 30 окт 2014 01:01

[center]Каракачанов: Преговорите с ГЕРБ приключиха !

Той заяви, че в ход е кампания, която цели да се запазят позиции на ДПС и бъдещо управление да зависи и от тях.[/center]

Личната ми позиция е, че преговорите с ГЕРБ приключиха - знаем си материала, не може да ни подценяват. Това обяви лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, цитиран от "Труд". Той заяви, че в ход е кампания, която цели да се запазят позиции на ДПС и бъдещо управление да зависи и от тях. Тя е започнала с изказвания на европейските либерали срещу ПФ, на които член е ДПС, и е продължила с акцията на ЕНП. Каракачанов каза, че в програмата на патриотите няма нищо антиевропейско, а двете "глупости", за които се е хванал Борисов - тестовете по български за деца и ракети в Южна България, са извадени от контекст. "Ако се вземе атлас по география за 4-ти клас, ще се види, че от границата ни до местата, на които се водят военни действия срещу "Ислямска държава", няма и 1000 км. Каква Гърция и Турция", посочи той.

http://www.novini.bg/news/246722-каракачанов-преговорите-с-герб-приключиха.html

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 30 окт 2014 08:53

Хахах, Симеонов каза, че 2-те проблемни точки заради които ПФ са аут, са били приети от ГЕРБ при коалиционните преговори. Това, ако е вярно и Борисов не го опровергае, смятай к'ва наведена фитка е.
Айде, да приемем, че това за ракетите е крайно, въпреки, че и Турция и Гърция си имат такива и никой копче не им казва, ама за децата да не знаят български защо врякат? Какво толкова му е скандалното на това?
Пак за ракетите - значи слушкаме сульо и пульо, че руснаците нападали и требва да си вземаме нови играчки. Ама когато искаме да си подсигурим гъза по-стабилно, било много лошо.

П.П. Па родината на Жозеф ако предаде на руснаците първия "Мистрал" на 14-ти ноември, направо може да му бием печат за отказ за влизане в страната.
Последна промяна от fcb_bg на 30 окт 2014 09:20, променено общо 2 пъти.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”