Глигани трошат коли край Монтана

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Глигани трошат коли край Монтана

Мнениеот diplomat » 27 окт 2014 22:45

Пътека на диви свине пресича пътя Монтана - Лом и летящи автомобили удрят глигани на шосето, пише в. „Труд". Сблъсъците са тежки, има и пострадали хора и участъкът трябва да бъде маркиран с предупредителни знаци, обявиха ловците в района.

Опасният маршрут на дивите прасета е край монтанското село Вирове. На хълм над селото между две гори пътеката на глиганите минава през републиканския път.

Преди няколко дни ТИР ударил с висока скорост преминаваща дива свиня с малки прасенца и убил майката. При сблъсъка кабината на ТИР-а била жестока намачкана, автомобилът поднесъл и по чудо се разминало без пострадали хора.

На същото място преди няколко години пък глиган натресе челно депутатски мерцедес и го превърна в куп ламарини.

"Всяка година стават катастрофи с диви прасета. В този участък колите развиват висока скорост, стадата също се движат на бегом и сблъсъците са жестоки!", заяви шефът на ловната дружинка във Вирове Иван Любенов.

Затова местните ловци настояват Пътно управление и КАТ да маркират участъка с предупредителни знаци за близки срещи с диви животни.

"Така ще предотвратим тежки инциденти и ще спасим живота и на хора, и на невинни животни!", заявяват авджиите.

Дали става въпрос само за представители на животинския свят? :? 8-)
[offtopic]http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1348054[/offtopic]

Потребителски аватар
russia

Re: Глигани трошат коли край Монтана

Мнениеот russia » 27 окт 2014 23:43

[offtopic]Кога отидоха лилавите юбиляри там, кога почнаха и коли да трошат? Ама така е, шамарите от ЦСКА водят до агресия - кога на стадиона, кога на пътя...не е лесно да си на захранка при Батков! :mrgreen:[/offtopic]
diplomat написа:
...и летящи автомобили удрят глигани на шосето... Сблъсъците са тежки, има и пострадали хора и участъкът трябва да бъде маркиран с предупредителни знаци, обявиха ловците в района.

Явно не животните са виновни ...! ;)
Последна промяна от russia на 28 окт 2014 00:19, променено общо 2 пъти.
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 27 окт 2014 23:53

diplomat написа:Дали става въпрос само за представители на животинския свят? :? 8-)

Не, сигурно има и тъпанари тип ДИПЛОМАТ :lol: , които докато бракониерстват са се дегизирали, без да подозират, че такива най-често биват отстрелвани! :mrgreen:
Stahlgewitter написа:Прасета,Монтана,катастрофа,някъде го гледах това преди време.

А телета, София, крах, отпред и отзад червен пердах, гледа ли? :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 28 окт 2014 00:08

russia написа:
diplomat написа:Дали става въпрос само за представители на животинския свят? :? 8-)

Не, сигурно има и тъпанари тип ДИПЛОМАТ :lol: , които докато бракониерстват са се дегизирали, без да подозират, че такива най-често биват отстрелвани! :mrgreen:

Нещо ми агресираш май, а, маке? :mrgreen:

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 28 окт 2014 00:12

diplomat написа:Нещо ми агресираш май, а, маке? :mrgreen:

Нема се газираш баце, оти ке ти мине! :lol:

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 28 окт 2014 00:48

Тея хора пушки нямат ли бре предколедно се оплакват от глигани :lol:

Потребителски аватар
baligo
Контакти:

Мнениеот baligo » 28 окт 2014 00:48

Да сложат снайперисти на двайсетина метра горе у шумака и га се мернат прасета, да ги мятат със снежни топки. Вече документално е доказано и официално потвърдено от лекар, че с една снежна топка можеш почти да затриеш прасе. Успееш ли с две да го нацелиш, ке цвръчат пръжоле. Ма и една стига. Един съвет от мене - да ги свалят в безсъзнание за миг и да действат бръже.
anihilator написа:Тея хора пушки нямат ли бре предколедно се оплакват от глигани :lol:

Па що са им пушки, да абят крушуме на акаре, снежни топки нема ли?!
Изображение
[offtopic]Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 окт 2014 07:51

diplomat написа:
Преди няколко дни ТИР ударил с висока скорост преминаваща дива свиня с малки прасенца и убил майката. При сблъсъка кабината на ТИР-а била жестока намачкана, автомобилът поднесъл и по чудо се разминало без пострадали хора

Ъъ.. да разбирам ли, че ТИР на висока скорост е поднесъл след сблъсък с глиган? Не съм спец в тази област, но на тирове съм се нагледал и ми се вижда странно това чудовище, което тежи нам си колко тона да поднесе след удар с едно прасе, колкото и да е тежко и да се е разбързало. Освен ако няма и други фактори, които да окажат влияние на ТИР-а.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 28 окт 2014 08:21

Betchualeng Arnaikem написа:Освен ако няма и други фактори, които да окажат влияние на ТИР-а.

Като например РЕЗКО навиване на волана с цел избегване на въпросното прасе...
Въпросното место представлява прав участък,подтикващ към висока скорост,с гори от двете страни дето явно са им леговищата на свините, така че хич не ме учудва че се случват сакатлъци...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 окт 2014 08:26

El Commandante написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Освен ако няма и други фактори, които да окажат влияние на ТИР-а.

Като например РЕЗКО навиване на волана с цел избегване на въпросното прасе...
Въпросното место представлява прав участък,подтикващ към висока скорост,с гори от двете страни дето явно са им леговищата на свините, така че хич не ме учудва че се случват сакатлъци...

Е, при навиване на волана да, инак подозирам че при удар просто прасето ще се научи да лети по бързата процедура, това е цял ТИР все пак.. макар че после и ламарините на камиона отпред ще са за ремонт.

А ако някоя колица се изджаска с препускащ глиган не ми се мисли.. тая гадост тежи и тича нелошо като се засили.
Виждал съм отблизо препускащ глиган и то ядосан и не е нещо, което искам да видя отново.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”