Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 20:48

Аз да питам една руска уебкамера колко пара е, или пък графична карта, нещо процесори, туй-онуй, а? :mrgreen: 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 окт 2014 20:48

Tommi написа:
CTAHKO написа: Капитализъм, социализъм, комунизъм са политически строеве (системи). От тях вече се определя какъв тип ще ти бъде икономиката ;)

Бат Станко, капитализмът и социализмът са икономически системи, а не политически. ;)

Тихо сега де :lol: Не стига че се чудя от къде и какви да ги къдря, ами на всичкото отгоре дебнете от засада :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 окт 2014 20:50

vaskonti написа:Станко, с общи приказки и цитати ли смяташ да ме унищожиш?
Какво ми казваш тук - от колко човека се състои тяхното политбюро? Ок...да кажем, че с тази информация ме зашемЕти. Прав си - тук оставам безмълвен пред този смазващ факт. Мисля и дума да не продумам за частта, в която се говори за "неясната ефективност" на това полутбюро.
Втората част, за икономиката, с интерес очаквам да ми обясниш защо една икономика, която дейста чрез пазарни механизми, не е капиталистическа?

Защото е изцяло с държавно участие, а не на конкурентен принцип ;) Собственикът на предприятията е един и същи - държавата 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 окт 2014 20:50

CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа: Капитализъм, социализъм, комунизъм са политически строеве (системи). От тях вече се определя какъв тип ще ти бъде икономиката ;)

Бат Станко, капитализмът и социализмът са икономически системи, а не политически. ;)

Тихо сега де :lol: Не стига че се чудя от къде и какви да ги къдря, ами на всичкото отгоре дебнете от засада :lol:

Бат Станко, не е необходимо да ми говориш на "вие", може и на "ти". :lol: :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 окт 2014 20:52

Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:

Бат Станко, не е необходимо да ми говориш на "вие", може и на "ти". :lol: :lol:

Не говоря в учтива форма, а в множествено число :lol: Ако не си ти, ще е някой друг :lol:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 окт 2014 20:53

CTAHKO написа:
Какво ми казваш тук - от колко човека се състои тяхното политбюро? Ок...да кажем, че с тази информация ме зашемЕти. Прав си - тук оставам безмълвен пред този смазващ факт. Мисля и дума да не продумам за частта, в която се говори за "неясната ефективност" на това полутбюро.
Втората част, за икономиката, с интерес очаквам да ми обясниш защо една икономика, която дейста чрез пазарни механизми, не е капиталистическа?

Защото е изцяло с държавно участие, а не на конкурентен принцип ;) Собственикът на предприятията е един и същи - държавата 8-)

Кажи това на Мерцедес и БМВ, щото май не знаят :lol:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 20:55

Китайците са комунисти колкото и Путину. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 окт 2014 21:21

vaskonti написа:
CTAHKO написа:

Кажи това на Мерцедес и БМВ, щото май не знаят :lol:

Ооо не, те много добре го знаят даже, но не и ти :lol: Няма кой да ги остави да строят самостоятелно заводи в Китай, без участие на китайската държава :lol: Ето ги и китайските им партньори (и не само на тях де) :lol: Наказвам без никаква милост вече :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Beijing_Automotive_Group

П.П. Като отидеш на страницата на линка, в дясно си пише какъв тип е скромната китайска фирмичка. Кликни върху линка, ако не те е срам :lol:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 окт 2014 21:27

Станко, къде тук е липсата на капитализъм?
Да разбирам ли, че според теб щом една която и да е частна фирма по света има отношения с държавна фирма в Китай, то това автоматично значи...не знам какви отношения, но не и капиталистически? Та, в тази връзка, какви са им отношенията, щом не са капитализъм? Планови? Или "планови с пазарни елементи"? 8-)
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 26 окт 2014 21:30

Products - Commercial and passenger vehicles

Край на спора. 8-)

Върни се в “Свободна зона”