Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот sin4ec » 25 окт 2014 22:02

Каква стана? 30 години по-късно какви са фактите? Кой е с 18 трилиона дълг, Русия ли? Друг въпрос е, че СССР не може да се разглежда като аналогия на Русия. СШП се оакаха по всички фронтове, една работа не са свършили като хората и ги мрази цял свят. Доларът губи позиции и скоро няма да е основна разплащателна валута, което е и огромният проблем на пиндосовци. Това, че су-35 е смачкал и сгънал на шест новият им самолет, е малка беля. Че Железният Купол беше пробит от стари руски ракети, също... че две ракети Томахоук бяха свалени, не е болка за умирачка. Но гаврата в Черно море и арабелското желание да отхвърлят петродолара вече е проблем. Китай-Русия вече минават през рубла-юан и това е проблем. БРИКС е проблем. Мънкането на Европа, че търпи загуби за американски интереси е факт, и бързо ще се превърне в още по-голям проблем. И още много проблеми, а решение няма...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 25 окт 2014 22:03

Siegfried написа:
fcb_bg написа:Доброто? Това майтап ли е?

Разбира се - християнинът Рейгън, водачът на СВОБОДНИЯ свят, се изправи срещу безбожния, циничен и ограничен Източен блок и спечели. Вярата, свободата и знанието определено могат да се асоциират с доброто.

Доброто, което вършее из Близкия Изток? Това добро ли имаш предвид? Колко невинни живота отнеха твоите добри? Добрите, които върнаха Афганистан в световния топ по производство на опиум? Това ли са добрите?
Тъпанар!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 25 окт 2014 22:07

Siegfried написа:

Разбира се - християнинът Рейгън, водачът на СВОБОДНИЯ свят, се изправи срещу безбожния, циничен и ограничен Източен блок и спечели. Вярата, свободата и знанието определено могат да се асоциират с доброто.

За да наложат най-антидемократичната, тоталитарна и античовешка система, която човечеството познава - тази на Новия световен ред.
Доброто победи, нали ?! :mrgreen:
И ако ти смяташ това, в което живеем днес за доброто, то искам да те попитам кое тогава е злото ?! :roll:
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 25 окт 2014 22:08

fcb_bg написа:
Siegfried написа:

Доброто, което вършее из Близкия Изток? Това добро ли имаш предвид? Колко невинни живота отнеха твоите добри? Добрите, които върнаха Афганистан в световния топ по производство на опиум? Това ли са добрите?
Тъпанар!

Липсата на аргументи ли те подтиква да псуваш? Аз обаче съм християнин, но не се хваля, че съм такъв за разлика от Сидеров и всички русофили. Аз се старая на дела да съм такъв. Относно Афганистан - кой започна цялата тази история? Кой пръв нахлу там и отвори кутията на Пандора там? И да - свободата победи тоталитаризма на СССР - това е важното.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B3g47w6S_Io[/youtube]

Самият факт, че българи обичат Русия повече отколкото родината си, ме обезкоява. Русия, която ни е направила повече злини отколкото Визания и Османската империя взети заедно. Тъжно - няма да се оправим никога така. Но хубавото е, че русофилията ще изчезне по естествен път :) Няма за какво да се ядосвам :) Сега ще отида да послушам малко упадъчна западна музика и да прочета някоя порочна западна книга :arrow: Приятно злобеене иначе !
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 25 окт 2014 22:10

Мужиците като чуят за Роналд Рейгън и газ пикаят!
ЭвиЛ Ewp1RЭ :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 25 окт 2014 22:10

Siegfried написа:
fcb_bg написа:
Siegfried написа:

Тъпанар!

Липсата на аргументи ли те подтиква да псуваш? Аз обаче съм християнин, но не се хваля, че съм такъв за разлика от Сидеров и всички русофили. Аз се старая на дела да съм такъв. Относно Афганистан - кой започна цялата тази история? Кой пръв нахлу там и отвори кутията на Пандора там? И да - свободата победи тоталитаризма на СССР - това е важното.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B3g47w6S_Io[/youtube]

Самият факт, че българи обичат Русия повече отколкото родината си, ме обезкоява. Русия, която ни е направила повече злини отколкото Визания и Османската империя взети заедно. Тъжно - няма да се оправим никога така. Но хубавото е, че русофилията ще изчезне по естествен път :) Няма за какво да се ядосвам :) Сега ще отида да послушам малко упадъчна западна музика и да прочета някоя порочна западна книга :arrow: Приятно злобеене иначе !

Каква кутия на Пандора, бе, олигофрен? Къде се завърна на майната си в Афганската война, какво значение има сега тя? Питах те точно 2 конкретни въпроса, обаче ти извъртя нещата като малка пикла. Как да не те обиждам?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 25 окт 2014 22:14

smoothc написа:Мужиците като чуят за Роналд Рейгън и газ пикаят!
ЭвиЛ Ewp1RЭ :)

[offtopic][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YtYdjbpBk6A[/youtube][/offtopic]

Наздраве от мен ;)
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 25 окт 2014 22:19

Самият факт, че българи обичат Русия повече отколкото родината си, ме обезкоява. Русия, която ни е направила повече злини отколкото Визания и Османската империя взети заедно. Тъжно - няма да се оправим никога така. Но хубавото е, че русофилията ще изчезне по естествен път Няма за какво да се ядосвам Сега ще отида да послушам малко упадъчна западна музика и да прочета някоя порочна западна книга Приятно злобеене иначе !

+1
Абсолютно точно и категорично мнение!
Първото изречение е фундаменталната есенция на проблема,но какво да се направи...Прост народ,слаба държава!
Второто изречение е истината и само истината,която повечето ограничени хора...никога няма да разберат и проумеят.
Аз лично бих ти препоръчал(вероятно може и да си я чел,но все пак..) за теб специално:Марио Пузо - "Тъмната арена"
Наздраве!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 25 окт 2014 22:28

smoothc написа:
Самият факт, че българи обичат Русия повече отколкото родината си, ме обезкоява. Русия, която ни е направила повече злини отколкото Визания и Османската империя взети заедно. Тъжно - няма да се оправим никога така. Но хубавото е, че русофилията ще изчезне по естествен път Няма за какво да се ядосвам Сега ще отида да послушам малко упадъчна западна музика и да прочета някоя порочна западна книга Приятно злобеене иначе !

+1
Абсолютно точно и категорично мнение!
Първото изречение е фундаменталната есенция на проблема,но какво да се направи...Прост народ,слаба държава!
Второто изречение е истината и само истината,която повечето ограничени хора...никога няма да разберат и проумеят.
Аз лично бих ти препоръчал(вероятно може и да си я чел,но все пак..) за теб специално:Марио Пузо - "Тъмната арена"
Наздраве!

Докато има нормални българи като теб, колега, има надежда и за държавата ;) Но докато на пол. сцена фигурират нищожества като Сидеров и русофилската му група - тц. То и по това соц-време всъщност ни бе насадено колко зли, гадни и проклети са турците и колко добри и велики били т.нар. братушки. С известни изключения с турците сме били в отлични взаимоотношения след Освобождението. А руснаците са пращали у нас убийци, атентатори, агенти и даже разбойнически банди, за да творят "добро". След като виждат, че на Стамболов и цар Фердинанд такива не им минават, приемат сърбите под крилото си и те стават новата им марионетка... срещу нас, естествено. След злокобния ден 9.9.1944г., когато нахлуват у нас като страна, обявила ни ВОЙНА, ни насаждат и ествените за тях ленност, рушветчийство, взаимоомразата и взаимното подозрение, концлагерите, моралното и културно ограничение и отвратителната си идеология........

Точно тази не съм я чел, признава. Но мерси иначе :) От своя страна бих ти препоръчал "Прекрасният нов свят" на Олдъс Хъксли, която е доста известна и поучителна. Дори да си я чел, няма да сбъркаш, ако пак я отвориш 8-)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 окт 2014 22:43

Siegfried написа: След злокобния ден 9.9.1944г., когато нахлуват у нас като страна, обявила ни ВОЙНА, ни насаждат и ествените за тях ленност, рушветчийство, взаимоомразата и взаимното подозрение, концлагерите, моралното и културно ограничение и отвратителната си идеология........

Жеков, ти ли си? Първо, не нахлуват на този ден. Второ, ние като страна от Оста отдавна сме във война с тях. И трето-просто минават оттук на път към Берлин. Нещо неясно?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”