Мъри докосва титлата в Казахстан след погром над конкурента

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ataman
Контакти:

Re: Мъри докосва титлата в Казахстан след погром над конкурента

Мнениеот Ataman » 23 окт 2014 11:06

shoma написа:
saract написа:Никога не съм могъл да разбирам как е възможно Казахстан да бъде член на ЕВРОПЕЙСКАТА футболна асоциация.Повтарям "Европейската".

Така както и Израел!

Всичко е пари!

За разлика от Израел, част от територията на Казахстан е в Европа.А евреите както всички знаем не участват в надпреварите на Азия по етнически и политически причини.Аз лично се надявам да ги пратят в зона Африка.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 23 окт 2014 12:30

Ataman написа:
shoma написа:
saract написа:Никога не съм могъл да разбирам как е възможно Казахстан да бъде член на ЕВРОПЕЙСКАТА футболна асоциация.Повтарям "Европейската".

Така както и Израел!

Всичко е пари!

За разлика от Израел, част от територията на Казахстан е в Европа.А евреите както всички знаем не участват в надпреварите на Азия по етнически и политически причини.Аз лично се надявам да ги пратят в зона Африка.

+1 :) В Европа се намират около 10 % от територията на Казхастан (за Турция този процент е около 3). Със зона Африка просто няма как да стане - там са Египет, Алжир, Мароко, Тунис...все арабски държави. ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 23 окт 2014 15:26

10 процента и то при супер неясни критерии къде е границата между Европа и Азия.Иначе Казахстан си е една средноазиатска държава /не влагам нищо обидно/ и това е видно от самолет.То и една малка част от Италия се намира на Балканския полуостров но това значи ли че трябва да определим и италианците като тъмни балкански субекти?Испания също имат територии в Африка а защо не участват в африканските клубни турнири?

dream team
Контакти:

Мнениеот dream team » 01 ное 2014 16:43

Бившият национален селекционер Станимир Стоилов стана шампион на Казахстан с водения от него отбор на "Астана" два кръга преди края на местното първенство.

Това е първа титла за съставa, който си осигури трофея с домакинска победа над "Кайсар" с 3:0.

"Астана" стигна до успеха с голове на Патрик Твумаси, Дмитрий Шомко и Фокси Кетевоама между 13-ата и 78-ата минута. Отборът събра актив от 42 точки и вече е с четири повече от единствения си конкурент "Кайрат", който е изиграл мач повече.

Стоилов пое казахстанците през юни след отстраняването му от "Ботев" (Пловдив). Тогава "Астана" имаше пасив от 8 точки зад лидера "Кайрат", но го заличи със седем победи и едно равенство в досегашните двубои от плейофите на първенството.

Под ръководството на българския специалист тимът стигна и до историческо класиране за четвъртия предварителен кръг на Лига Европа. Там обаче испанският "Виляреал" се оказа непреодолимо препятствие за влизане в групите на турнира.

Това е трети шампионски трофей за Стоилов след титлите с "Левски" през 2006 и 2007 г. Със сините той е печелил още Купата и Суперкупата на България през 2005 и 2007 г., а по-късно триумфира в първия турнир и като наставник на "Литекс" през 2009 г.

Върни се в “Футбол - Свят”