Размисли на един фен след снощни мачове в ШЛ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

OT18
Контакти:

Re: Размисли на един фен след снощни мачове в ШЛ

Мнениеот OT18 » 22 окт 2014 13:49

Всичко е пари. УЕФА да вземат да си отделят недосегаемите отбори в една лига да си играят напудрени дербита, и да направят един отделен турнир за простосмъртните. При сегашната система богатите стават по-богати и обират най-добрите футболисти, а заради финансовия феърплей бедните никога няма да могат да ги достигнат и подобни резултати ще зачестяват. Вижте, че едни Ювентус и Милан, които си бяха абонирани за 1/2 финалите изостават сериозно, поради това, че не могат да генерират приходи и да налеят пари за качествени футболисти(иначе ще нарушат финансовия феърплей, като ПСЖ и Сити).
[offtopic]Когато Абрамович взе Челси нямаше финансов феърплей и това му позволи с големите инвестиции да превърне Челси в световен клуб(като Ман Юн и Арсенал), но ПСЖ и Сити нямат този шанс, защото УЕФА ще ги глоби.[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 окт 2014 13:49

Има ред обстоятелства, които трябва да се вземат предвид и тогава нищо не изглежда толкова конспираторски или нелепо... Странно е това например с Бенфика и финалите. Чак е зловещо. Във вчерашните резултати - няма чааааак толкова странно. За БАТЕ, лично аз очаквах да паднат с повече от 4 гола. Много е интересно как Шахтьор продължава да бъде подценяван от мнозина, а БАТЕ - надценявани. В БАТЕ хората работят правилно - очевидно е, но си има обективни причини, поради които беларусите няма скоро да видят полуфинал в ШЛ. Освен това, БАТЕ могат да обърнат всеки, който ги поведе и се затвори. Затова бой по канчето.

Рома... тея ми развалиха вечерта... Сядам, викам сега ще гледам хубав мач. Олимпико се пука по шевовете, всичко ок, ама. В съвременния футбол разузнаването е много важна част. Не, че преди не е било. Просто днес се използват и технологии (може да се види детайлно каква ли не статистика и то като графика, не като цифри само), детайлно се гледат множество мачове и тъ нъ. А когато има един наистина "болен" - в добрия смисъл на думата - гений, като Пеп, а отсреща имаш един треньор, който не си е написал домашното и съдбата е с теб (гледах всички голове на репортаж - е те на тея всичко им се получаваше) - ето го резултата. Получава се един вид "хващане на къс пас". Изграждаш стратегия, която да е за 90 минути. Ако не си добър треньор, объркал си тотално тактиката, ти изгаряш, ако не промениш в хода на мача стратегията. Именно стратегия и планиране днес са по-важни, даже от това, дали Меси ще играе или не...

Както каза еди съфорумец, това не е първия път, когато Байерн вкарва толкова, и когато Рома поема толкова (в Манчестър не хапнаха ли осем парцала). Бий, за да те уважават. Ей така се играе. Биеш го да не стане. Така немците и омазаха една безумна Бразилия.

Виж сега, дали мача не се е играл в някоя букмейкърска къща в Тайланд и някой да е "помогнал", няма как да знаем...

Същото е и при Моу, но там вече говорим за битка между Давид и Голиат. Не, че в Рома имат конкурентни на Байерн играчи.

Авторът на темата си има своята позиция, но според мен нищо чак толкова не се е случило. Един друг съфорумец питаше толкова ли е разликата между немското и италианското. Да! За съжаление в момента - да. Такава е.

П.С. Защо никой не отчете безумните пропуски на Жервиньо?
Последна промяна от metodito на 22 окт 2014 14:05, променено общо 3 пъти.

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 22 окт 2014 13:56

iliyan написа:
BRF написа:
iliyan написа:
BRF написа:Нито Байерн за пръв път вкарват 7 гола,нито Рома за пръв път пускат толкова!

Но в един кръг 3 такива резултата говорят , че има нещо което не е наред.Тук не говорим за изключение.
Ако беше само Челси щеше да се приеме като нещо нормално , но 3 мача в една вечер от ШЛ !

Челси е нормално!Байерн са машини човече!Тия бият наред с колкото могат,няма спирачка при тях!С успех днес в другите 8 мача(нали са толкова,че не знам),може да има 10-11 гола!

Не знам дали си им гледал предният мач(ЦСКА М) в ШЛ.Тогава с голяма мъка биха и при малко късмет ЦСКА М можеше да измъкне и равен.
А в предишният кръг ЦСКА падна от Рома с 5:1.Нещо да кажеш за това ?!

А, бе, младеж, ЦСКА снощи не завършили 2:2 или аз съм бил на 4 ракии?

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 22 окт 2014 13:57

diplomat написа:
damyanov1963 написа:Където играят пари и то много, не може без далавери. АБЕ КАК НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ ДОСЕГА, ТА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ(ОП, ПАРДОН - ПРЪСТИТЕ) С ТАКИВА ТЕМИ БЕ ДЕЧКОВЦИ?!

Детска му работа. 8-)

А така, кажи им го и ти брато, че на мене не ми верват :!:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

dembi
Контакти:

Мнениеот dembi » 22 окт 2014 13:58

Blue1914 написа:За резултатите в два от мачовете си има ясна причина и тя се нарича "шампионски потоци". ;) Вече е значително по-лесно за шампионите от по-слабите първенства да се набутат в групите на ШЛ. ;)

Мноооооооооого грешиш! Само преди 2 седмици БАТЕ разбиха Атлетик,а Марибор се подиграха с Шалке в Германия! За Рома да не говорим! Така че за мен това са доста съмнителни резултати! Или тези или предните са нереални!

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 22 окт 2014 14:19

Формата на ШЛ си е формат, но по-важно е отношението на отборите, публиката и ако щете страните, които достигат до фазата на групите. Да вземем нашия шампион - за три години шампионски титли и изиграни 60-70 мача в първенството, на всички тези срещи взети заедно, публиката им е по-малко от тази която им гледа мача с "Реал"!? Още 10 титли да вземе българския шампион, салдото му ще е отрицателно. И рано или късно чорбаджията ще му сложи "кепенците".Затова мисленето е насочено в тези турнири с очакването за "манна небесна". В "нормалните" страни ШЛ, ЛЕ и прочие "екстри" са една възможна добавка, която прави живота и по-лъскав и по-хубав, вкл. дава повече пари, но живота не се определя от "екстрите" а от нормалния му ритъм. За това в тези страни отборите първо си гарантират "питомното", а тогава бягат след "дивото". Който е гледал мачовете от Англия от последния кръг да е видял празно място? Това не означава, че във вторник или сряда същото ще се отнася и за ШЛ. Както във всеки един детайл на ежедневието ни, така и във футбола в нашия поглед има степенуване, предопределено от начина по-който живеем. "Рома" паднали със седем гола? И, какво от това? "Рома" ще си изиграе вътрешното първенство и това ще и е достатъчно. Но, ние трудно ги приемаме тези неща. Ако, българското първенство - като приходи, реклама, спонсориране, отчисления от "шапката", гарантира нормален живот на клубовете, никой няма да превръща участието в един или друг европейски турнир "във всичко за което се живее". Но, както във всичко у нас, така и във футбола това е илюзия и от там тръгват очаквания, с които нито един отбор от Западна Европа не живее.

iliyan

Мнениеот iliyan » 22 окт 2014 14:59

Много я разбирате тази шампионска лига , но повечето от вас въобще не схванаха за како става начело със Странджата.
Да обясня - не че един мач е завършил 0:7 или 1:7 , а че 40% са завършили с такъв резултат.Поне аз не помня такъв случай.
И това води на мисли , че нещо трябва да се промени.Ако в един кръг на А група 40% от резултатите са такива какво ще си помислите а ?!
Това с нюансите ама хич не ви се отдава и чакам пример от някой независимо къде да има такива резултати в 40% от мачовете за даден кръг.
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 окт 2014 15:09

Интересна дискусия е станала тук.
Но според мен пропускате една важна причина за "хандбалните" резултати. А тя,че във футбола в последните години се дава изкуствено предимство на нападението от правилата и че вече футбола се е изнежил и по-лесно се вкарват голове.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 22 окт 2014 16:49

Имам сведение от първа ръка.....Ливърпул-Реал 0-4.......Реал-Лудогорец 0-4.....Така реши Уефа таино таино...

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 22 окт 2014 18:07

Alexx написа:Интересна дискусия е станала тук.
Но според мен пропускате една важна причина за "хандбалните" резултати. А тя,че във футбола в последните години се дава изкуствено предимство на нападението от правилата и че вече футбола се е изнежил и по-лесно се вкарват голове.

И заради това се гледа по-атрактивен футбол, ако искаш да гледаш футбол в стил Вини Джоунс, пускаш си някоя 3-та дивизия и се кефиш на дърводелците там. 8-)

Върни се в “Футбол - Свят”