Истинските физико-климатични условия на Луната

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Истинските физико-климатични условия на Луната

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 окт 2014 21:40

vaskonti написа:Пак ще кажа - дори и всички тия неща да са верни, според мен е абсолютно правилно да бъде засекретено и да не се казва. Хората не са дорасли за подобен вид информация, реакцията им е непредвидима. Тук не става въпрос за човешки права и за достъп до информация, а за съвсем други неща. Уточнявам, че аз говоря за неща като живот на Луната, извънземни, кухи Земя, Луна и Слънце и неща от сорта. Изобщо не сме готови да приемем адекватно и спокойно подобни неща.

Според мен, не е така.
Познанията на обществото в последните 15-на години ( с навлизането на интернет културата ) ... Са се повишили значително.
Мисля, че почти никой не би останал изненадан, ако утре се съберат Управляващите най-влиятелните Държави в света и заявят, че има извънземни, и те посещават Земята ежедневно.
Давам пример с извънземни, защото те звучат най-фрапиращо от всички общоизвестни "конспирации".
Не смятам, че ще възникнат някакви метежи, бунтове, митинги и т.н.

Другаде е проблема, за да се крият някои неща.
Като например, вземаме това, че е направено хипотетично признание от "Елита" на Планетата, че има извънземни, не само в нашата Система, но и на нашата Планета.
От едно такова признание, ще възникнат изключително неприятни въпроси за властимащите.
- Защо са пазили толкова дълго тази тайна ?
- Дали са пазили толкова дълго тази тайна, защото въпросните извънземни са споделили технологии с Правителствата.
- Ако е имало контакти с извънземни, в какво по-точно са се състояли те.

Това са малка част от неудобни въпроси, на които ще трябва да отговарят някои.
А ако "случайно" се окаже, че много развити извънземни са работили с Правителства, но само с тези, на определени Държави.
Да речем, имали взаимоотношения със САЩ, Русия и Китай.
Как ще реагират на това страни, като Германия, Великобритания, Франция, Австралия, Канада, Япония ...

Аз си мисля, че именно подобни въпроси и неща притесняват някои, за да се каже истината.
Масовите безредици и неподчинение, спокойно можем да ги изключим като заплаха. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 окт 2014 22:57

Такива неудобни въпроси изобщо няма да възникнат. Както казах, ако има извънземни, то те са тези, които решават дали и кога ще се покажат на всички. Ние просто нямаме думата по въпроса, а слушаме и изпълняваме.
Тук включвам и въпросите за евентуалните засекретени бази на Луната и тем подобни неща. А и все пак конспираторите говорят за присъствие на извънземни от хиляди години - на кого ще зададеш въпросните неудобни въпроси в този случай?
Ако такава новина бъде обявена официално, животът, такъв, каквото го знаем, просто ще изчезне. Как виждаш хората да продължат да си работят рутинно и спокойно? Как ще стане това? Проблемът е, че на практика не се знае каква ще е масовата реакция, но аз бих заложил на пълна анархия. Особено ако извънземните се окажат по-войнствени или поне робовладелчески настроени, като второто е най-вероятно пред вид конспирациите за рептили, зелени и какви бяха още, не помня.
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 окт 2014 23:25

По-принцип, анархия може да възникне по-далеч по малък повод.

И все пак аз лично не смятам, че би настъпила такава, при подобна причина.
Разбира се, това са само предположения... Но мисля ще се съгласиш, че така или иначе, огромна бройка хора вярват, че има извънземни, и едно потвърждение, няма как да ги накара да се държат различно от това, което са правили досега.
Можеби действително някъде ще има безредици, но те ще са локални.

Основното е, че някои неща са държат в прекалена секретност, и евентуалната обществена реакция ( физическата такава ) ... Не е причина за това.
За това аз предполагам, че тези, дето пазят тайните, се притесняват от съвсем други неща.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 22 окт 2014 00:05

vaskonti написа:Извинявай, ама кой и кога се опитва да те опровергае, че според теб на Луната има земна атмосфера? Ти просто твърдиш, че има не просто някаква, а достатъчно солидна, ама понеже е еди каква си, някаква специална, затова не се виждала.
Защо на други планети и спътници атмосферата им се вижда, въпреки, че нямат нищо общо със земната, а лунната атмосфера не се вижда?
А дори и да приемем, че я има, но е някак ей така невидима, защо не виждаме следствия от наличието й, примерно прашни облаци? Дори и гравитацията там да е 2/3, тя пак е доста по-малка от земната, а както знаем, на земята има прашни бури широки километри и високи стотици метри. Къде са те на Луната? И те ли са невидими?

За пореден път да кажа че нищо не твърдя :lol: Просто споделих доста инфо което противоречи на общоприетото , нито съм казал че има атмосфера , нито пък че гравитацията е 2/3 от земната :) Така и не разбрах в какво продължаваш да се убеждаваш :lol:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 окт 2014 08:39

Хич нищо не твърдиш, само дето си убеден, че факта, че на Луната няма атмосфера може да бъде оспорен. Че наличието на атмосфера там било засекретен, че гравитацията там била много по-голяма и е достатъчна за да задържи атмосфера? Тези неща кой ги твърди и кой "доказва" тезата си с някакви мъгляви и неказващи нещо конкретно цитати?
THE G.A.M.E написа:По-принцип, анархия може да възникне по-далеч по малък повод.

И все пак аз лично не смятам, че би настъпила такава, при подобна причина.
Разбира се, това са само предположения... Но мисля ще се съгласиш, че така или иначе, огромна бройка хора вярват, че има извънземни, и едно потвърждение, няма как да ги накара да се държат различно от това, което са правили досега.
Можеби действително някъде ще има безредици, но те ще са локални.

Основното е, че някои неща са държат в прекалена секретност, и евентуалната обществена реакция ( физическата такава ) ... Не е причина за това.
За това аз предполагам, че тези, дето пазят тайните, се притесняват от съвсем други неща.

Така или иначе не ние решаваме дали такава новина да бъде съобщена официално или не. Това се решава само и единствено от извънземните, ако съществуват изобщо. Така че не виждам основание да обвиняваш властите в силните държави, поне не за такова нещо.
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 22 окт 2014 11:46

za nas e toj religiq написа:
Да те питам, ти като твърдиш че луната са я "заключили" приливите и отливите, кои приливи и отливи са "закотвили" спътниците на другите планети, които имат същото заключено въртене :?

Никъде не съм споменавал приливи и отливи. Говоря за приливно-отливни СИЛИ, за да обознача ясно за кои сили става въпрос (да, това са същите сили, които предизвикват едно добре познато и видимо явление на Земята - приливите и отливите и затова можеш да ги наречеш приливно-отливни. Но тези сили НЕ СЕ ограничават само с тези приливи и отливи. Приливите и отливите са само резултат от това, че на Земята има океан. Тези сили съществуват независимо от това дали имаш океан или не. Океанът само прави действието на тези сили съвсем видимо, просто защото е течен).
И обясних, че причината за тези сили е фактът, че Земята и луната са обемни тела и гравитационните сили, които действат на различни точки от планетата/луната са сходни по големина, но не са абсолютно равни, което, като си напишеш уравненията и ги решиш - води до извода, че се забавя околоосното въртене на луната, докато стигнеш до това положение, че луната гледа към централната планета само с едната си страна. Което е устойчивото крайно положение. Забележи, казвам, че тези сили се дължат на това, че Земята и луната са ОБЕМНИ тела, а не защото на Земята или където и да е било имаш течен океан. Скалите не могат да се разтекат и да образуват приливи и отливи, но пак формират обемно тяло, което води до същата сила. Явно не можеш да разбереш, че тези сили предизвикват И приливите и отливите И "заключването", а не обратното - че приливите и отливите причиняват тези сили. Приливите и отливите не причиняват нищо. Надявам се, че най-после съм го разяснил достатъчно ясно, за да няма повече недоразумения.
И не го твърдя аз, твърди го механиката.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Върни се в “Свободна зона”