Истинските физико-климатични условия на Луната

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Re: Истинските физико-климатични условия на Луната

Мнениеот soccerav » 20 окт 2014 17:21

za nas e toj religiq написа:
vaskonti написа:Дори и да е съвсем чиста атмосферата, пак може да бъде видяна. Най-малкото ще се види изкривяването на светлината, това няма шанс да не се види. Освен това, ако на Луната наистина има вятър, както "доказва" клипчето с веещото се знаме, значи ще има и прашни облаци, които вече пък хептен няма как да са невидими. Или може би ветровете не са толкова силни, че да вдигнат прах? Много удобно ще бъде ако това е така, нали? Толкова по въпроса за "кристално чистата невидима атмосфера".

Не виждам защо някой би казал, че гравитацията на Луната е такава, а не онакава. Не виждам какво се печели от това? Ако това цели прикриване на цивилизация на Луната, то да разбираме ли, че по същата логика данните за гравитациите на останалите планети и спътници също са доста различни? Ами Слънцето? Щото съм чувал и теории, че и то е кухо и че на него също има тайни бази на некви гадинки?
Не виждам какъв проблем виждаш в това, че лунната гравитация се усеща на 60 000 км? Слънчевата гравитация се усеща дал зад Плутон, дори до облака на Орт. Е, какво от това?

Не разбирам в какво се самоубеждаваш :lol:
Ако има нещо като атмосфера , тя може съвсем да не е като нашата

http://www.nasa.gov/mission_pages/LADEE ... EUYg_mUdyM
Ако те мързи да четеш, с две думи: Казва се, че Луната ИМА атмосфера от "необикновенни" газове, плюс наличието на натрий и калий, които не са характерни за атмосферите на Земята, Марс и Венера. Лунната атмосфера според апарат спуснат от Аполо 17 дава данни за наличие на хелий, аргон, неон, метан, въглероден диоксид и амоняк. При още една съпоставка със земната атмосфера е установено, че на морското равнище, 1 кубичен сантиметър съдържа 10,000,000,000,000,000,000 молекули, докато при Луната те са 1,000,000 .
Последна промяна от soccerav на 20 окт 2014 17:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 20 окт 2014 17:23

Какъв точно трън съм си забил? Аз ти обяснявам, че там просто няма атмосфера и ти казвам защо няма - не се вижда, не изкривява светлината, няма прашни облаци! Следователно :arrow: няма атмосфера, следователно :arrow: няма вятър! Не знам колко по-просто да го кажа! А ти какво ми казваш за да ме обориш? Че физичните закони на Луната може би са различни от земните? Това ли ти е сериозния аргумент? Дори и да е верен, това не значи ли, че и гравитацията ще се държи по-различно, без да е нужно Луната да е изкуствена, да е населена и тем подобни?
Интересно защо тези, които са ходили там не казват в прав текст, че има гравитация, ами въртят и сучат, че гравитацията била много силна, значи вероятно имало атмосфера. Е, питам те - като са ходили там, не са ли видели тая атмосфера, не са ли усетили голямата гравитация на повърхността на Луната, че се налага да предполагат на база данни, събрани от 60 000км??
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 20 окт 2014 20:01

vaskonti написа:Какъв точно трън съм си забил? Аз ти обяснявам, че там просто няма атмосфера и ти казвам защо няма - не се вижда, не изкривява светлината, няма прашни облаци! Следователно :arrow: няма атмосфера, следователно :arrow: няма вятър! Не знам колко по-просто да го кажа! А ти какво ми казваш за да ме обориш? Че физичните закони на Луната може би са различни от земните? Това ли ти е сериозния аргумент? Дори и да е верен, това не значи ли, че и гравитацията ще се държи по-различно, без да е нужно Луната да е изкуствена, да е населена и тем подобни?
Интересно защо тези, които са ходили там не казват в прав текст, че има гравитация, ами въртят и сучат, че гравитацията била много силна, значи вероятно имало атмосфера. Е, питам те - като са ходили там, не са ли видели тая атмосфера, не са ли усетили голямата гравитация на повърхността на Луната, че се налага да предполагат на база данни, събрани от 60 000км??

Ами ако прочетеш нещо от това което са казали , няма да ми задаваш такива въпроси ! Пък и нали не мислиш, че някой ще им позволи да говорят каквото си искат :) И все пак някои са си позволили да го направят, макар и не толкова откровено :!:
Нийл Армстронг „(там са) откритията са на разположение на тези, които могат да премахнат един от защитните слоеве на истината. Има места където да отидеш отвъд вярата.“
На въпроса какво са усетили на луната :
Бъз Олдрин: „За Бога не знам, просто не знам. Измъчван съм от този въпрос от деня в който напуснах Луната.
Едгър Мичъл : „Някак си не мога да съживя чувствата, които имах докато бях там, въпреки че мога да си спомня мислите и действията си“

И пак те питам, в какво се опитваш да се убеждаваш :)
Като какъв точно ми обясняваш нещо, което не твърдя, ходил си и знаеш ли, кажи ти кво усети докато беше там :lol: Казвай каквото искаш, кой ти пречи !

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 20 окт 2014 20:15

soccerav написа:
vaskonti написа:Дори и да е съвсем чиста атмосферата, пак може да бъде видяна. Най-малкото ще се види изкривяването на светлината, това няма шанс да не се види. Освен това, ако на Луната наистина има вятър, както "доказва" клипчето с веещото се знаме, значи ще има и прашни облаци, които вече пък хептен няма как да са невидими. Или може би ветровете не са толкова силни, че да вдигнат прах? Много удобно ще бъде ако това е така, нали? Толкова по въпроса за "кристално чистата невидима атмосфера".

Не виждам защо някой би казал, че гравитацията на Луната е такава, а не онакава. Не виждам какво се печели от това? Ако това цели прикриване на цивилизация на Луната, то да разбираме ли, че по същата логика данните за гравитациите на останалите планети и спътници също са доста различни? Ами Слънцето? Щото съм чувал и теории, че и то е кухо и че на него също има тайни бази на некви гадинки?
Не виждам какъв проблем виждаш в това, че лунната гравитация се усеща на 60 000 км? Слънчевата гравитация се усеща дал зад Плутон, дори до облака на Орт. Е, какво от това?

Ако те мързи да четеш, с две думи: Казва се, че Луната ИМА атмосфера от "необикновенни" газове, плюс наличието на натрий и калий, които не са характерни за атмосферите на Земята, Марс и Венера. Лунната атмосфера според апарат спуснат от Аполо 17 дава данни за наличие на хелий, аргон, неон, метан, въглероден диоксид и амоняк. При още една съпоставка със земната атмосфера е установено, че на морското равнище, 1 кубичен сантиметър съдържа 10,000,000,000,000,000,000 молекули, докато при Луната те са 1,000,000 .

Знам бе батка, много неща се казват! Въпроса е, кои от тях са истина и защо има толкова много противоречива информация ??? Защо има неща които се крият ??? От кой и за какво се крият ??? Щом се крие нещо, не е ли очевадно че има неща които не знаем ????????????????????????????????????????????? А след като има скрита информация, не е ли логично че не знаем цялата истина и въобще това, което ни се представя за такава, дали изобщо може да се нарече истина :?

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 20 окт 2014 22:55

soccerav написа:

Знам бе батка, много неща се казват! Въпроса е, кои от тях са истина и защо има толкова много противоречива информация ??? Защо има неща които се крият ??? От кой и за какво се крият ??? Щом се крие нещо, не е ли очевадно че има неща които не знаем ????????????????????????????????????????????? А след като има скрита информация, не е ли логично че не знаем цялата истина и въобще това, което ни се представя за такава, дали изобщо може да се нарече истина :?

Зависи кой ти е източника на информация. Цялото това съмнение и объркване идва от факта, че някой си незапознат с материала решил да се направи на умен и да напише/каже някоя глупост. Ако черпиш информация само от Интернет, ще трябва да се поровиш доста за да намериш достоверната информация. За някои работи разбира се няма да намериш информация, защото са прекалено труднодостъпни. Веднага мога да дам пример, макар, че ще избягам от темата. Много хоря твърдят, че има лекарства за някои тежки болести, но умишлено не се пускат на пазара, за да могат фармацевтичните компании да извлекът по-голяма печалба. Някои хора си мислят така, именно защото не са запознати с въпростната ситуация поради липсата на информация която да достигне до тях. Понеже уча в тази сфера, макар и все още доста далече, мога да кажа, че изключително малко хора са наясно колко пари, народ и техника тряват за да се изобрети определено лекарство, колко тестове трябва да премине върху различни живи организми преди да достигне до човека (отнема години), след това да се тестват и страничните ефекти и как те могат да бъдат спрени, което може да доведе до още включения в този препарат или изобретяването на нов, това значи още и още тестове, да се изчисли колко от него да бъде произведено, след което да започне масовото производство, транспорта, това отнема още години, и още 101 други неща. И ето от там идва цялата неинформираност.

П.С. Гледам малко ти е трудно да спориш с двама, та за сега толкова от мен :)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 окт 2014 08:36

vaskonti написа:Какъв точно трън съм си забил? Аз ти обяснявам, че там просто няма атмосфера и ти казвам защо няма - не се вижда, не изкривява светлината, няма прашни облаци! Следователно :arrow: няма атмосфера, следователно :arrow: няма вятър! Не знам колко по-просто да го кажа! А ти какво ми казваш за да ме обориш? Че физичните закони на Луната може би са различни от земните? Това ли ти е сериозния аргумент? Дори и да е верен, това не значи ли, че и гравитацията ще се държи по-различно, без да е нужно Луната да е изкуствена, да е населена и тем подобни?

Ами ако прочетеш нещо от това което са казали , няма да ми задаваш такива въпроси ! Пък и нали не мислиш, че някой ще им позволи да говорят каквото си искат :) И все пак някои са си позволили да го направят, макар и не толкова откровено :!:
Нийл Армстронг „(там са) откритията са на разположение на тези, които могат да премахнат един от защитните слоеве на истината. Има места където да отидеш отвъд вярата.“
На въпроса какво са усетили на луната :
Бъз Олдрин: „За Бога не знам, просто не знам. Измъчван съм от този въпрос от деня в който напуснах Луната.
Едгър Мичъл : „Някак си не мога да съживя чувствата, които имах докато бях там, въпреки че мога да си спомня мислите и действията си“

И пак те питам, в какво се опитваш да се убеждаваш :)
Като какъв точно ми обясняваш нещо, което не твърдя, ходил си и знаеш ли, кажи ти кво усети докато беше там :lol: Казвай каквото искаш, кой ти пречи !

Аха, били им запушили устата, колко удобно :)
Тия последните цитати са толкова общи и неказвайщи нищо конкретно, че няма на къде повече. Хората отиват на Луната, развълнували са се от съвсем нови гледки и усещания, но не - видели са гори, реки и градове и понеже им забраняват да говорят за тях, за това говорят само за гравитацията на 60 000км, както и за това колко е вълнуващо човек да е на Луната, пък ние от тия изказвания трябва да се сетим, че говорят за съвсем друго. Браво, страхотна логика!
Пак ще кажа - дори и всички тия неща да са верни, според мен е абсолютно правилно да бъде засекретено и да не се казва. Хората не са дорасли за подобен вид информация, реакцията им е непредвидима. Тук не става въпрос за човешки права и за достъп до информация, а за съвсем други неща. Уточнявам, че аз говоря за неща като живот на Луната, извънземни, кухи Земя, Луна и Слънце и неща от сорта. Изобщо не сме готови да приемем адекватно и спокойно подобни неща.
[/center]

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 21 окт 2014 11:33

[offtopic]
vaskonti написа:
vaskonti написа:
THE G.A.M.E написа:За мен към момента, голяма част от съвременните ортодоксални учени ( както и тези, от миналият век ) ... Поддържат едни теории, които компрометират до голяма степен реалните достижения и открития.

Когато дадена теория ( или откритие ) ... Се опита да се напасне към политика, или възгледи на силните на деня, то дори и да има нещо вярно във въпросната теория, това вече няма значение.

Истината е в квантовата физика.

Теориите са си теории, но доказаните експериментално факти са си факти. Не може да се твърди, че на луната имало атмосфера при положение, че на практика всеки човек може и сам да се убеди в истината без да напуска дома си. Не може да се казва, че понеже лунните камъни били далеч по-стари от земните, значи луната е изкуствена или там каквото се твърди. За някои неща си има безкрайно елементарни обяснения, които следва да се приемат за верни до доказването на нещо друго. Дори "веещото" се знаме на на луната е абсолютна смешка и човек трябва да има минимум наблюдателност и логика за да си обясни защо знамето се "вее" - пръта, на който е закачено знамето е Г-образен, това поне се вижда ясно. Всеки Тома неверни може да вземе такъв прът, да закачи на него знаме и да се опита да го забие с леки въртеливи движения в земята и да види какво ще е поведението на знамето, особено в условия на в пъти по-ниска гравитация. Разбира се, къде-къде по-интересни са "обясненията" за Кубрик, за конспирации и т.н. Да се чуди човек как такъв гениален режисьор като Кубрик ще допусне толкова елементарни грешки и то при положение, че този филм, ако е фалшификат, би трябвало да е минал през сериозен преглед и цензура преди да бъде представен на "лековерното простолюдие".
В крайна сметка какво изобщо се опитва да се каже с тая тема? Че има живот на луната? Или поне извънземни? А може би, че някой е построил луната, че е космически кораб? Каква е идеята тук?

И кои са тия експериментални факти за луната, които не могат да се оспорят :? Не е задължително атмосферата на луната да е като нашата, за да казваш че я няма ! Що за глупост е да казваш, че нещо не е вярно щом не е доказано друго :) Вярва който иска, на такива като нас, на които не им звучи правдоподобно налагащата се теза, продължават да задават въпроси и да търсят друга истина, и доста често я намират!!!
Аз лично нямам идея какво точно иска да се каже с тая тема, защото повечето в нея дори не е фантастика , а пълна глупост :lol: Обаче знам какво аз искам да кажа по темата! А то е че много от нещата които ни се представят не са такива каквито са! Поради какви причини нямам идея, но е факт че всички служби крият под гриф "строго секретно" документи, снимки, видео, сведения, артефакти , и т.н. които противоречат на науката и налагащите ни се факти ! След като нещо се крие толкова усърдно, защо хората да не се съмняват :?: Каква е логиката и целта да се крие нещо от обществото :?:

Ами факта, че няма атмосфера? Твоят аргумент в случая какъв е - "не е задължително да е като земната" и до тук, така ли? Това ли ти е аргумента, това ли ти е фактът? Няма ли поне да предположиш каква ще да е тая невидима атмосфера?

Аз не твърдя че има атмосфера за да ти давам факти ! Обаче ако все пак държиш да се аргументирам, мога да кажа че атмосферата може да бъде много, много по чиста от нашата, без прах и други частици, и височината и да е далеч по малка предвид по ниската гравитация , за да виждаш всъщност затъмнение на тела около орбитата и ! Фактите които ти дадох са, че астронавти дават данни за друга точка на нулево притегляне! Тоест от техните разкази излиза, че това което се пише и се изтъква като истина, въобще не е вярно :!: И ако техните разкази са верни, излиза че луната няма 1/6 от земната гравитация, а цели 2/3 ! От което пък следва че има достатъчно силна гравитация за да задържи атмосфера в орбитата си! Дали я има или няма, няма как да знам, обаче факта че има противоречива информация ме кара да се съмнявам :!:

И понеже естествено и ти ще искаш доказателства за думите на астронавтите даващи други данни, ето ти няколко, че дори и думи на самия Фон Браун :

„На 70 000 км. от Луната, лунната гравитация упражняваше сила равна гравитацията на Земята на 321 800 км. разстояние“ – Вернер фон Браун (списание Time, 25 юли, 1969 г.).

Това е от книгата на Евгений (Юджийн) Сърнан „The Last Man On The Moon“ написана заедно с Дон Дейвис:

(Наближавайки Луната) „Беше неделя, 9 декември и ние бяхме в здравия захват на Луната само на около 60 000 км. и се приближавахме с всеки момент.“

Това е от книгата на Майкъл Колинс, „Carrying the Fire An Astronaut's Journeys“:

(На връщане от Луната) „Хюстън докладва в момента в който напуснахме сферата на влияние на Луната. Това означава, че въпреки факта, че сме само на 63 000 км. от Луната и все още на 320 000 км. от Земята, земното претегляне е взело надмощие и математическото уравнение сега отчита факта.“

Реджиналд Търнхил, „The Moonlandings“:

(Наближавайки Луната) „Скоро след това беше постигнат нов етап от космическия полет. Като топка подхвърлена нагоре, космическия апарат се е забавял постепенно, докато неговата скорост не паднала до 4 383 км/ч. и неговата позиция била 322 345 км. от Земята и 62 590 км. от Луната.
[/offtopic]
Религия, аз не случайно те питах за източниците. Това не са ти източниците, източниците ти са интернет сайтове, в които някой споменава нещо си от тези книги, интервюта и т. н. Т. е. ползваш за източници интерпретации, правени очевидно от някой разбрал-недоразбрал.
Първо, ако имаше нещо нередно, всеки един от тези, които си изброил, щеше да разкаже, какъв огромен шок е изпитал, когато е получил такъв резултат. (без да броим, че това веднага щеше да стане сензация навсякъде).
Второ, тези книги са широко достъпни. На този свят има достатъчно много физици, които са грамотни и ако имаше нещо вярно в интерпретациите, които си чел от разни сайтове, всички физици по света, от Ледовития океан до Антарктида и от Усури до Мисури, всички щяха да изреват "ама чакайте малко". След като не питат, явно никой сред тях не намира нищо нередно. Защото просто няма нищо нередно.
Аз веднага мога да ти кажа, например, че според тези интерпретации, които представяш, излиза, че космическите кораби са пътували по правата между Земята и луната. Което е пълен абсурд, защото корабите не се движат така, а по специални закривени траектории. Това означава, че някой от корабите, може и да е изминал 70000 км от луната, но това не означава, че е на 70000 км от нея.
Дори и да търсиш т. нар. нулева точка, която лежи точно по правата между Земята и луната, ти трябва първо да предположиш къде е тази точка, за да планираш траекторията на кораба ти да мине през нея, с цел да провериш, че търсената точка е точно там. Ако имаше изненада и нулевата точка не беше там, където я търсиш, единственото, което ще откриеш е, че тя не е там, където я търсиш. Но, понеже орбитата ти е предварително зададена, нямаш възможност да я търсиш наново в същия полет, тъй като закривената ти орбита може само веднъж да пресече правата между Земята и луната.
Трето, изследователски полети до луната са правени не само от американците, но и от други държави и явно всички лъжат и пазят в тайна.
Четвърто, ако твоите 2/3 бяха верни, това означава, че луната щеше да има умопомрачителна плътност. Очевидно тя цялата би трябвало да е изградена от уран и олово, което е явна нелепица. Без да броим, че с такава гравитация, луната просто щеше да се движи по друг начин в небето и това щеше да е забелязано още през 18 век.

Тъй че стига всява паника
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 21 окт 2014 11:46

Освен това на Юпитер има атмосфера. Тя е съвършено различна от земната, но ние някакси много добре знаем, че на Юпитер има атмосфера, даже знаем и химичния състав на атмосферата (без да сме взимали проби от нея)
Интересно, на Сатурн също има атмосфера и ние пак знаем за нея.
И на Уран и Нептун също има атмосфери и ние пак знаем за тях, какъв им е състава и разни други неща.
И за атмосферата на Титан можем да кажем нещичко.
И за Венера и даже за Марс, който е много по-далеч от луната и е с 120 пъти по-рядка атмосфера от земната, но ние и за техните атмосфери знаем.
Само лунната атмосфера ни създава проблеми и даже не можем да я видим. Нищо, че при въпросните 2/3 тя трябва да е доста дебела. Ние някакси не можем да я видим.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 21 окт 2014 18:45

Абе пичове, вие четете ли изобщо това което пиша :lol:
За десети път да повторя, НЕ ТВЪРДЯ че на луната има земна атмосфера !!!!! Кви интернет сайтове, кво инфо ви гонят :) Изразих мнение че докато се укрива информация под гриф "СТРОГО СЕКРЕТНО", никой не може да ме убеди, че това което знаем е ИСТИНАТА и просто дадох примери :!:

Пък и що си мислите че в нета има мнения само на лаици като мен, и точно вие сте знаещите :lol:
Само да ви напомня че от знаем, до предполагаме, разликата е огромна :!: Общо взето нищо не знаем , само предполагаме ;)
Че ние на земята която живеем сме оградени с мистерии, пък вие знаете ква е атмосферата на Сатурн и Плутон :lol:

Авалокитешвара

Да те питам, ти като твърдиш че луната са я "заключили" приливите и отливите, кои приливи и отливи са "закотвили" спътниците на другите планети, които имат същото заключено въртене :?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 окт 2014 21:15

Извинявай, ама кой и кога се опитва да те опровергае, че според теб на Луната има земна атмосфера? Ти просто твърдиш, че има не просто някаква, а достатъчно солидна, ама понеже е еди каква си, някаква специална, затова не се виждала.
Защо на други планети и спътници атмосферата им се вижда, въпреки, че нямат нищо общо със земната, а лунната атмосфера не се вижда?
А дори и да приемем, че я има, но е някак ей така невидима, защо не виждаме следствия от наличието й, примерно прашни облаци? Дори и гравитацията там да е 2/3, тя пак е доста по-малка от земната, а както знаем, на земята има прашни бури широки километри и високи стотици метри. Къде са те на Луната? И те ли са невидими?
[/center]

Върни се в “Свободна зона”