Истинските физико-климатични условия на Луната

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

wire
Контакти:

Re: Истинските физико-климатични условия на Луната

Мнениеот wire » 17 окт 2014 01:01

fcb_bg написа:След следващата ядрена война искам мъжете да сме с по 2 патки, а жените с по 2 вагини и 4 цици.

[offtopic]Значи ще трябват или 4 ръце, или 2 ръце+2 усти, или 3 ръце + уста, или 3 усти и 1 ръка. Аз предпочитам 4 ръце, че да мога, хем да държа двете патки, хем та*аците :lol:[/offtopic]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 17 окт 2014 01:08

wire написа:
Ама ти си сериозен?! :o :lol: :geek:
Диаметърът на Луната е 4 пъти по-малък от земния. Това не я прави 4 пъти по-малка!!! ;)
Последно, така и не разбрах - кораб ли е, куха ли е, има ли езера на нея, има ли атмосфера и как може да си направим космически апарат от фазер и газова горелка?

Не бе майтапя се , кво я прави след като диаметъра и е 4 пъти по малък :? 10 пъти по голяма ли :mrgreen:

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 17 окт 2014 02:07

za nas e toj religiq написа:Истината е че не знаем почти нищо от историята на човечеството и в голямата си част, това което знаем са абсолютни небивалици втълпявани ни съвсем целенасочено :x
Ако изключа че статия е абсолютна безумица, то остават още една камара въпроси свързани с луната, които никой учен не може да обясни :roll:
Въпроси като :
Защо луната не се върти :?
Защо след като се твърди че луната се е отделила от земята , лунни камъни са датирани с 700 милиона години по стари от земните :?
Защо се твърди че луната има гравитация 1/6 от земната и точка на притегляне 40 000 км от нея, а всички пътували до там дават други данни, а именно 70 000 км нулева точка и 2/3 от земната гравитаяция ??? Което пък от своя страна прави абсолютно реално съществуването на атмосфера на луната :?
Защо видимо луната има абсолютно същия размер като слънцето ????
А въпроса на който никой учен не иска да отговори е :
Защо след като луната е само 4 пъти по малка от земята, тежи цели 81 пъти по малко , а не 4,5,6 пъти както е логично :shock:

Защо всички настоящи историци се хващат за думите на древните историци, само когато им е изгодно и считат за истина, само това което им отърва :?

Аристотел писал, че Аркадия в Гърция, преди да бъде заселена от елините, била заселена от пеласгите и това местно население обитавало тамошната земя „преди да има Луна в небето над Земята“; по тази причина те се наричат „проселенес“ (означава „преди да има Луна“).

Аполоний Родоски споменава времето „преди всички кълба да бъдат на небето, преди расата на Данай и Девкалион да възникне, били само Аркадианците, за които се казва, че са живели в планините и са се хранели с жълъди, преди да има Луна.“
и т.н .......

Защо такива писания не се приемат за истина ?????

Явно е че Луната е пряко свързана с човешката цивилизация , защо се крие или отрича нейната роля ???

Един прост пример на който също едва ли някой може да си отговори , защо цикъла на младите жени е точно 27.3 дни , точно колкото един лунен цикъл ????

Аз не съм фен на такива конспирации, и по-конкретно твърдението ти, че голяма част от това което знаем са всъщност небивалици. Не съм астроном, но съм любопитен и чета, може и да не съм прав за някои работи, но човешко е да се греши. Та..как така луната не се върти? Да не искаш да кажеш, че си седи просто в пространството ей така? Аз знам, че Луната прави една пълна обиколко по орбитата си за около 30 дни. Относно произхода на Луната, за мен най-приемлива е тезата, че Луната се е образувала вследствие на сблъсък между Земята и друга, по-малка планета. Не съм чувал за подобни твърдения отностно гравитацията на Луната, освен че тя е отговорна за приливите и отливите на земните океани, както и, че преди те са били много по-големи, заради близостта на нашия спътник до нас. За масата...и Юпитер е 320 пъти по-голям от Земята, но плътността му далеч не е 320 пъти повече от нашата, защото все пак едната планета е скалиста, другата газова. По-голям, не значи по-тежък. Луната видимо има същия размер като Слънцето защото е разположена много близо до нас и е малко небесно тяло, докато Слънцето е много по-далече спрямо разстоянието ни с Луната, но е много по-голямо, затова ги виждаме еднакви. За цикъла не мога да изкажа мнение, странен въпрос ми се вижда...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 окт 2014 09:14

soccerav написа:Та..как така луната не се върти?

Не се върти около оста си.
Върти се около Земята.
Ние виждаме само едната част, така наречената - видима страна.
Дори сред научните среди, другата част ( не-видимата от Земята ) ... Се нарича "тъмната страна".

Тоест, Луната от както се е пръкнала, се върти само с едната си част към нас.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 окт 2014 09:25

wire написа:Хубаво е да си фен на разни конспиративни теории, но малко физика и химия не са излишни :lol:

Ами излишни са ни във вида, в който ни се представят.

След като всички знаят за "анти-гравитацията", която може да бъде постигната чрез силни магнити, що продължава да се излиза в откритият космос с тея пушещи и вдигащи врява из цялата система горивни двигатели ?
Които освен всичко са и изключително нерентабилни.
Щото едно келяво извеждане на спътник струва десетки милиони евра.

Ако нашите познания по-физика и астро-физика можеха да обеснят всичко, защо си нямаме идея, как по-точно светлината изкривява време-пространството ? :?
Пък ако си имаме идея, и продължаваме да хвърляме милиони евра, за да изведем един спътник в земна орбита, то това какво е ?
Конспирация ли е ?
Защо дадени знания се ползват само от определена група хора ?
Конспирациите не ги създаваме ние, създават ги тези, дето крият истината.
Ние просто задаваме въпроси. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 17 окт 2014 09:25

Не е вярно, Игра. Луната се върти около оста си, но просто когато има новолуние, тя е завъртяла "тъмната" си страна към нас, при пълнолуние вече виждаме само видимата.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 17 окт 2014 09:27

za nas e toj religiq написа:Истината е че не знаем почти нищо от историята на човечеството и в голямата си част, това което знаем са абсолютни небивалици втълпявани ни съвсем целенасочено :x
Ако изключа че статия е абсолютна безумица, то остават още една камара въпроси свързани с луната, които никой учен не може да обясни :roll:
Въпроси като :
Защо луната не се върти :?
Защо след като се твърди че луната се е отделила от земята , лунни камъни са датирани с 700 милиона години по стари от земните :?
Защо се твърди че луната има гравитация 1/6 от земната и точка на притегляне 40 000 км от нея, а всички пътували до там дават други данни, а именно 70 000 км нулева точка и 2/3 от земната гравитаяция ??? Което пък от своя страна прави абсолютно реално съществуването на атмосфера на луната :?
Защо видимо луната има абсолютно същия размер като слънцето ????
А въпроса на който никой учен не иска да отговори е :
Защо след като луната е само 4 пъти по малка от земята, тежи цели 81 пъти по малко , а не 4,5,6 пъти както е логично :shock:

Защо всички настоящи историци се хващат за думите на древните историци, само когато им е изгодно и считат за истина, само това което им отърва :?

Аристотел писал, че Аркадия в Гърция, преди да бъде заселена от елините, била заселена от пеласгите и това местно население обитавало тамошната земя „преди да има Луна в небето над Земята“; по тази причина те се наричат „проселенес“ (означава „преди да има Луна“).

Аполоний Родоски споменава времето „преди всички кълба да бъдат на небето, преди расата на Данай и Девкалион да възникне, били само Аркадианците, за които се казва, че са живели в планините и са се хранели с жълъди, преди да има Луна.“
и т.н .......

Защо такива писания не се приемат за истина ?????

Явно е че Луната е пряко свързана с човешката цивилизация , защо се крие или отрича нейната роля ???

Един прост пример на който също едва ли някой може да си отговори , защо цикъла на младите жени е точно 27.3 дни , точно колкото един лунен цикъл ????

Нещата не са толкова прости. За всичко си има елементарни обяснения.
Защо не се върти, като Земята, примерно? Ами най-малкото заради коренно различния начин на образуване. Земята се е образувала в продължение на милиони години, като малки и по-големи обекти се привличат от гравитацията, натрупват се и т.н. Луната се е образувала от удар в планетата ни, който буквално е откъснал парче от нея, което е останало в орбита. Поне такава е теорията, основаваща се на някакви наблюдения и изследвания. До доказване на нещо друго, това би следвало да се приеме за истина. Няма как просто да зададеш един въпрос без грам аргумент и да очакваш, че това, което намекваш е истина.
Това с възрастта на камъните пък е още по-елементарно за обяснение - спомни си какво е субдукция, спрединг и тектоника, а ако не знаеш какво е, прочети. На практика на Земята е изключително трудно да намериш наистина стари скали.
Въпросът за "еднаквия" размер на Слънцето и Луната ще го подмина, тъй като и първокласник може да отговори.
Въпросът за "теглото" на Земята и Луната също е несериозен и показва непознаване на разликата между тегло и маса. Добави тук и плътност на материала.
Въобще, теориите на конспирациите по правило не обръщта внимание на научните аргументи, нещо повече - не си правят труда да извеждат поне свои такива, а просто мятат някакви въпрос във въздуха, без да искат отговор.
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 окт 2014 09:32

Alexx написа:Не е вярно, Игра. Луната се върти около оста си, но просто когато има новолуние, тя е завъртяла "тъмната" си страна към нас, при пълнолуние вече виждаме само видимата.

Не съм сигурен.
Ако може от някъде да се потвърди подобно твърдение на някой учен, с удоволствие ще го прочета. :?

Аз знам, че не се върти и обектите от "видимата страна", тази дето е обърната към Земята, са ясно разграфени, картотекирани и всеки любител може да разглежда обърнатата страна към нас, с най-обикновен телескоп.
Днес като гледаш към някой кратер, ще гледаш към същият и след 10 дена, и след месец.
Последна промяна от THE G.A.M.E на 17 окт 2014 09:40, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 окт 2014 09:38

vaskonti написа:Въобще, теориите на конспирациите по правило не обръщта внимание на научните аргументи

Е, как да се обръща внимание на "научните аргументи", след като тези "аргументи" биват нагласяни към дадена теория, погазвайки елементарни неща, като физ. закони, и видими факти.

Толкова е нагла ортодоксалната наука, че се опитват да убеждават хората, че не виждат ясно видими неща.
Като например това, че сфинксът има пласт тиня, който стига до нивото на раменете му, което говори за наводнение в района, хубаво, ама такова е имало преди... 12 000 г.
И въпреки това продължава да се твърди, че сфинксът е на не-повече от 2 500 г. :|

Щото горепосоченото не се връзва с парадигмата.
Това е само един прост пример за това, как официалната "наука" погазва елементарни факти и ясни неща.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 17 окт 2014 09:42

Лунното денонощие продължава 28 дни(27 дни, 7 часа,43 минути и 2 секунди), и въртенето около Земята е за същото време. Това е причината ние винаги да виждаме една и съща страна на Луната.

Върни се в “Свободна зона”