Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот CTAHKO » 12 окт 2014 15:03

diplomat написа:
RedeviL написа:Betchualeng Arnaikem го обясни много ясно, но явно на някои хора им е трудно да схванат. Лично аз винаги съм подхождал с огромни подозрения към подобни статии с гръмки заглавия от типа на "Русия нагло ограбва България..." Обикновено целта на авторите на такива писания далеч не е да изобличат неправдите спрямо България. Не е ли проява на върховно лицемерие да твърдиш, че защитаваш националните интереси, а в същото време да мълчиш по отношение на заробващите България договори с американските ТЕЦ!?
Относно високата цена на газа- ами, благодарете на българските "дипломати", водени от президента Плевнелиев! Лично аз, ако бях на мястото на руснаците и още щях да я вдигна.

Тогава защо обвиняваш за всичко ЕС, НАТО, САЩ и арменския поп, като мислиш по абсолютно същия начин, а ги обвиняваш, че ни съсипват... :shock: :shock: :shock:

Дай ми една причина руснаците да ни продават евтино газ 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 12 окт 2014 15:21

CTAHKO написа:
diplomat написа:
RedeviL написа:Betchualeng Arnaikem го обясни много ясно, но явно на някои хора им е трудно да схванат. Лично аз винаги съм подхождал с огромни подозрения към подобни статии с гръмки заглавия от типа на "Русия нагло ограбва България..." Обикновено целта на авторите на такива писания далеч не е да изобличат неправдите спрямо България. Не е ли проява на върховно лицемерие да твърдиш, че защитаваш националните интереси, а в същото време да мълчиш по отношение на заробващите България договори с американските ТЕЦ!?
Относно високата цена на газа- ами, благодарете на българските "дипломати", водени от президента Плевнелиев! Лично аз, ако бях на мястото на руснаците и още щях да я вдигна.

Тогава защо обвиняваш за всичко ЕС, НАТО, САЩ и арменския поп, като мислиш по абсолютно същия начин, а ги обвиняваш, че ни съсипват... :shock: :shock: :shock:

Дай ми една причина руснаците да ни продават евтино газ 8-)

"Братя", "братски народи", "на други държави го продават по-евтино", "точат пари от икономиката ни като за световно"... абе не знам, май верно няма, дано ни се вдигнат поне заплатите или ние почнем да точим нефт или газ от земята, щото иначе заминаваме на кино. 8-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 окт 2014 16:02

CTAHKO написа:Какви позитиви ни носят :?: Затворихме си атомите реактори, разпродадохме им на безценица печеливши държавни предприятия от ключови и стратегически отрасли, заради политиката им си орязахме и руския пазар, който беше стратегически за икономиката ни...големи позитиви, голямо нещо ;)

Имаме голям излишък на ток в момента.
И без 2-та затворени реактора ...
А даже и изнасяме.
Затворените реактори спестяват средства по-издръжката им.

Чакай, не намесвай приватизацията.
Няма изискване от ЕС, което да ни е наредило да си затворим, или продадем на безценица заводи, фирми, предприятия и т.н.
Тази глупост сами си я направихме, не обвинявай ЕС.

А руският пазар беше заместен от много по-богати такива.
Човек, изнасяме вино за Франция, и хората са задължени да го купуват.
Вино бе брат, на французите !
Пазари в Италия, Германия, Австралия, САЩ, Япония, Великобритания, все неща, дето ги нямахме... Или поне не в такова количество.
Балансът ни с тези големи страни придоби съвсем други размери в сравнение с периода, от преди да станем членки на ЕС.

А търговията с Русия намаля, да, факт е, но е в наша полза.
Щото отрицателното ни салдо с тях, беше потресаващо.
Тоест, те имаха далеч повече полза от търговията с нас, от колкото ние. ;)
То и сега, при намалелият стокообмен сме си на загуба с тях, но поне не е толкова сериозна, колкото беше.

Да не споменавам колко много хора започнаха бизнес благодарение на евросубсидиите.
Познавам цели семейства.

Така че, ти ако не виждаш полза, другите виждат.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 12 окт 2014 17:37

THE G.A.M.E написа:
CTAHKO написа:Какви позитиви ни носят :?: Затворихме си атомите реактори, разпродадохме им на безценица печеливши държавни предприятия от ключови и стратегически отрасли, заради политиката им си орязахме и руския пазар, който беше стратегически за икономиката ни...големи позитиви, голямо нещо ;)

А даже и изнасяме.

Няма изискване от ЕС, което да ни е наредило да си затворим, или продадем на безценица заводи, фирми, предприятия и т.н.

Пазари в Италия, Германия, Австралия, САЩ, Япония, Великобритания, все неща, дето ги нямахме... Или поне не в такова количество.
Балансът ни с тези големи страни придоби съвсем други размери в сравнение с периода, от преди да станем членки на ЕС.

То и сега, при намалелият стокообмен сме си на загуба с тях, но поне не е толкова сериозна, колкото беше.

Да не споменавам колко много хора започнаха бизнес благодарение на евросубсидиите.
Познавам цели семейства.

Игра,като имаме излишък на тока ,защо се вдига? Като "изнасяме" вино за Франция,защо орязахме хиляди декари с лозя?Какво по-точно изнасяме в изброените страни,или само внасяме?
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 окт 2014 18:05

FLANKER написа:Игра,като имаме излишък на тока ,защо се вдига? Като "изнасяме" вино за Франция,защо орязахме хиляди декари с лозя?Какво по-точно изнасяме в изброените страни,или само внасяме?

Щото излишъка е на евтиния ток от АЕЦ-а. Този дето НЕК и държавата трябва да прибира пари от него, а скъпия-американски ток ни го продават и ни обясняват, как даже бил евтин и как трябва да ни го вдигнат с още 50% 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 окт 2014 18:09

FLANKER написа:Игра,като имаме излишък на тока ,защо се вдига? Като "изнасяме" вино за Франция,защо орязахме хиляди декари с лозя?Какво по-точно изнасяме в изброените страни,или само внасяме?

Нищо не сме орязали, брат ми бачка във винената промишленост, за една от големите винарни у нас... Без значение е името, няма да правя реклама.
Единствено премахнахме некачествените сортове, вярно, някои от тях български, но те нямаха пазар.

Изнасяме много неща ...
Износът ни е към 35 млрд. евро ( сурови данни, поне от това, което съм чул и чел ) ... Нещо недостижимо по-времето на социализма.
Балансът ни е чувствително подобрен с тези големи икономики.
Преди да станем членове на ЕС, с тях имахме същият отрицателен баланс, какъвто е сега с Русия.

Не знам защо се съмняваш във всичко положително, което ни дава Запада.
Да, не е цвете, но сме доста напред с материала.

Без големите западни пазари, и квотите дето ги имаме, ще се върнем в каменната ера.
Можеби не работиш с голям кръг от хора, но повярвай ми, много българи дръпнаха заради ЕС.
Как да им се обясни на тях, че ЕС е лош ?

Трябва да гледаме и в страни от нас, самите. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 окт 2014 18:24

FLANKER написа:
THE G.A.M.E написа:

А даже и изнасяме.

Познавам цели семейства.

Игра,като имаме излишък на тока ,защо се вдига? Като "изнасяме" вино за Франция,защо орязахме хиляди декари с лозя?Какво по-точно изнасяме в изброените страни,или само внасяме?

Имам познат който направи маса пара с тези лозя.Накупи сумати неизползваеми декари със стари изоставени лозя,взе пари да ги изкорени и посади овощни дръвчета.Сега няма стигане.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 12 окт 2014 20:01

Тук ще подкрепя Играта, и то не толкоз за "огромната полза" за България от ЕС, която е доста съмнителна, а за огромната далавера на някои хора и фирми от данданията, особено покрай земеделските истории. Един такъв в момента дава за декар и половина нива...3000 лева, щото му се закръгля мястото и фермата.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
Image БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 13 окт 2014 11:36

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Е аз по тази логика трябва да мразя не само Русия да ти кажа. Мантрите, че имаме само полза от САЩ и ЕС някъде другаде.

Естествено, че ЕС, САЩ и НАТО, ни носят доста негативи.

Но за разлика от Русия ни носят и множество позитиви.
Сега, има хора, дето не могат да виреят в реална конкуренция и не умеят да се справят в пазарна обстановка.
Те искат всичко да им е наготово... Работа, фиксирани заплати ( без значение, колко си изработил ) ... Сигурност, добра администрация... И т.н.

Вярно е, че такива хора няма как да харесват ЕС.

Абе много народ не взима именно това, което изработва защото взима фиксирана заплата. Работил 8 часа или останал още 2 .. все тая. През целия ден се трудил неуморно или скатавал - все тая.

Аз па искам да се плаща на акорд както е думата. Да знам че ако се изгърбя ще си заслужава. Па който иска да лежи цял ден и да взима 5 лева, негова си работа. Ако може да изкара 600.. пак негова работа, не ме бърка ако са изработени пари.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 13 окт 2014 11:39

CTAHKO написа:
THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Е аз по тази логика трябва да мразя не само Русия да ти кажа. Мантрите, че имаме само полза от САЩ и ЕС някъде другаде.

Естествено, че ЕС, САЩ и НАТО, ни носят доста негативи.

Но за разлика от Русия ни носят и множество позитиви.
Сега, има хора, дето не могат да виреят в реална конкуренция и не умеят да се справят в пазарна обстановка.
Те искат всичко да им е наготово... Работа, фиксирани заплати ( без значение, колко си изработил ) ... Сигурност, добра администрация... И т.н.

Вярно е, че такива хора няма как да харесват ЕС.

Какви позитиви ни носят :?: Затворихме си атомите реактори, разпродадохме им на безценица печеливши държавни предприятия от ключови и стратегически отрасли, заради политиката им си орязахме и руския пазар, който беше стратегически за икономиката ни...големи позитиви, голямо нещо ;)

Да ама сега имаш възможност да си купиш западен телевизор. Е, на някои хора не им хрумва, че можеше в България да се модернизира производството и да имаме нещо подобно, което носи пари на страната (а може би излиза по-тънко и на потребителя). И въобще рушенето на нещо, което работи криво ляво (ако не е добре работещо) не е решение. Решението е да измислиш как то да работи добре, да е в крак с времето и т.н.
Справка: всички оцелели компании, продаващи техника, които са се развивали по половин-един век (инак досега да са станали музейни концерни хохо).
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Върни се в “Архив”