Армейци,
Днес се е родил един майстор на спорта. На днешния 10 октомври преди 70 години на бял свят се е появил уникалният и неповторим Петър Жеков. Стрелец № 1 в българския футбол. Рекордьор на А група със своите 253 гола, като 144 е отбелязал с екипа на любимия ЦСКА в 167 мача. Шест пъти голмайстор на България. Носител на "Златна обувка" на "Франс футбол" през 1969 година с 36 попадения и на две "Бронзови обувка" през 1970 година с 31 попадения, и през 1973 година с 29 попадения. Петкратен шампион на България и четири пъти носител на националната купа. Сребърен медалист от олимпийските игри в Мексико през 1968 година. Участник в две Световни първенства - през 1966 година в Англия и през 1970 година в Мексико. На 27 май 1971 година е част от сборния отбор на Европа в прощалния мач на легендарния вратар Лев Яшин, като Жеков бележи гол в двубоя. Името му е изписано със златни букви в Алеята на славата на ЦСКА. Всичко това е Петър Жеков!
От името на Клуба желаем на една от най-емблематичните клубни легенди да стане и столетник, за да може да предава още дълго време опит и знания на всички нас!
Честит 70-годишен юбилей, Бат' Петьо!
Честит юбилей - Петър Жеков на 70
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Честит юбилей - Петър Жеков на 70
Re: Честит юбилей - Петър Жеков на 70
Да е жив и здрав още 70 години бат Петьо!
-
petko.h.markov
- Контакти:
ЧРД!Пожелавам му много здраве! Бях щастлив да го гледам на живо още с първите му голове в далечната 1968г.
Не можете да си представите какво нападение имахме тогава-Атанасов,Цанев,Жеков,Якимов и Марашлиев!
Утре ще бъда на стадиона да изразя благодарността си за всички радостни моменти,които съм преживял с него
и онзи велик състав.
Не можете да си представите какво нападение имахме тогава-Атанасов,Цанев,Жеков,Якимов и Марашлиев!
Утре ще бъда на стадиона да изразя благодарността си за всички радостни моменти,които съм преживял с него
и онзи велик състав.
- shotgun blues
- Контакти:
Велик футболист,жив и здрав!
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]
- Captain Stottlemeyer
Честит юбилей на Петър Жеков - да е жив и здрав! 
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Червени Воини
- Контакти:
Честит рожден ден,на най-великия голмайстор които е стъпвал по българските терени
"От огъня на чуждата омраза остана само пепелта. Нашата любов е вечна, винаги ще има ЦСКА!”
Какво е общото между левскарите и бежанците?
- Никой не ги иска на Запад!
Какво е общото между левскарите и бежанците?
- Никой не ги иска на Запад!
- Captain Stottlemeyer
Червени Воини написа:Честит рожден ден,на най-великия голмайстор които е стъпвал по българските терени
Герд Мюлер е роден на 3 ноември, 1945 година...
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
-
petko.h.markov
- Контакти:
Captain Stottlemeyer написа:Червени Воини написа:Честит рожден ден,на най-великия голмайстор които е стъпвал по българските терени
Герд Мюлер е роден на 3 ноември, 1945 година...
Нали можеш сам да си изтриеш мнението.