Що се отнася до подчертаното изречение от изказването на Гуардиола - това е съществена част от неговата философия! Защо да тичащ ти, като може противника да тича! Контролирайки топката и подаванията, твоят опонет е принуден да тича като гламав из целия терен в опит да я отнеме! Колкото повече тича, толкова повече се УМОРЯВА! Колкото повече се уморява, толкова повече се отварят СВОБОДНИ ПРОСТРАНСТВА за твоите атакуващи играчи.. Колко просто на пръв поглед, а всъщност ГЕНИАЛНО прозрение за футбола
Бундеслига 2014/2015: 7- и кръг, Байерн -Хановер 96
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Бундеслига 2014/2015: 7- и кръг, Байерн -Хановер 96
Фюрер, или не искаш да разбереш какво се опитвам да ти кажа, или го разбираш, но продължаваш да упорстваш на своето си.. Твоя работа - давам примера с публиката, защото тя много добре усеща когато един играч играе добре или не - тук никакви статистики нямат значение
Или твърдиш, че публиката на Алианц Арена е некомпетентна? Възможно е и да грешат, възможно е и аз да греша, гледайки мача по телевизията и достигайки до същите заключения като тях... Да ме сравняваш с Капитана е нелепо, тъй като той също супертенденциозно се опитва да изопачава фактите се в негова полза - все в полза на величието на Барса и всичко свързано с този клуб.. Та аз съм фен на Реал, би трябвало да ненавиждам Гуардиола за всичко, което причини на мадридистите..Философията му за футбола обаче ме спечели на негова страна - винаги атакуваща, винаги търсеща победата до последно.. Можеш да си представиш контраста, при положение, че треньор на Реал беше неговата противоположност Жозе Моуриньо..
Що се отнася до подчертаното изречение от изказването на Гуардиола - това е съществена част от неговата философия! Защо да тичащ ти, като може противника да тича! Контролирайки топката и подаванията, твоят опонет е принуден да тича като гламав из целия терен в опит да я отнеме! Колкото повече тича, толкова повече се УМОРЯВА! Колкото повече се уморява, толкова повече се отварят СВОБОДНИ ПРОСТРАНСТВА за твоите атакуващи играчи.. Колко просто на пръв поглед, а всъщност ГЕНИАЛНО прозрение за футбола
Ето защо ключовият елемент в играта на Барса преди, а сега вече и на Байерн, е ТЪРПЕНИЕТО - просто трябва да изчакаш умората да накара противникът да сгреши.. Неслучайно вчера в един момент от второто полувреме коментаторите казаха, че мача прилича на тренировка - толкова лесно и опростено си цъкаха топката баварците.. Разликата засега е, че същото Барса правеше в големите мачове - с Реал, Милан (да не говоря за финала с Юнайтед, когато Сър Дъвка изживя най-голямото си унижение в цялата си кариера).. Байерн все още не е готов да го прави в такива мачове, но до края на сезона има достатъчно време за сработка
Лека полека може да кажем, че вече наблюдаваме Гуардиоловият Байерн, защото предният сезон играта беше някакъв хибрид между завареният стил и играчи на Хайнкес и идеите на испанеца..

- Der Führer
- Контакти:
Всяка една публика аплодира играчите които се раздават на терена . А Алонсо е такъв играч . Пак ти казвам - не виждам за какво спорим . Всеки си има гледна точка и споделя различна футболна философия ... и оттам изхожда в разсъжденията си .
Никога и никъде не съм казвал че Алонсо е слаб играч . Въпречки , че с напредването на възрастта е позагубил от пъргавината си . Както сам си забелязал , спира атаките с риск за картон ...а преди 3-4 години просто стигаше първи до топката
. НО все още си е класен играч . Играе с енергия , движи се много по терена ( нещо което Гуардиола не харесва
) , подава точно , има уникален поглед върху играта . Само ще спомена опита му да прехвърли Цилер от половината на Байерн ( вече си мисля , че само аз съм видял тази ситуация
) . Всичко което твърдя са 2 неща :
1. При всичките му качества , Байерн няма нужда от Алонсо . Роде и Хьойберг съвсем спокойно можеха да запълнят дупката оставена от Мартинес до възстановяването на Швайни и Алкантара . И Байерн щеше да постигне същите резултати . Лично аз , при здрав Швайнщайгер не виждам място за Алонсо на терена . Затова и твърдя , че привличането му беше излишно , защото ако махнем "испанската връзка" , то след възстановяването на Алкантара и Швайнщайгер , Алонсо се превръща в скъпо платена резерва .
2. Дори ако приемем че трябваше да се взима играч на тази позиция ... алтернативата беше Кедира . Категорично не мога да се съглася , че в сегашното си състояние Алонсо е по-добър играч от Кедира .
Относно философията на Гуардиола ... за да сработи тя е нужно противника да е достатъчно глупав , за да търчи по терена в гонене на топката . Всеки един средно грамотен треньор , ще прибере отбора си в собствената половина си , ще го подреди в зона и ще пресира играчите на Гуардиола при получаването на топката . И тогава тактиката се обръща ... играите на Гуардиола ще са тези които ще трябва да се движат без топка , за да я получат без противник на гърна си
... И оттам се започва едно цъкане по ширина и назад с надеждата някоя иднивидуална проява да доведе до гол . Ако обаче насреща си имаш добър отбор с добър треньр , нещата загрубяват доста и отнасяш накоя 4-ка .
Никога и никъде не съм казвал че Алонсо е слаб играч . Въпречки , че с напредването на възрастта е позагубил от пъргавината си . Както сам си забелязал , спира атаките с риск за картон ...а преди 3-4 години просто стигаше първи до топката
1. При всичките му качества , Байерн няма нужда от Алонсо . Роде и Хьойберг съвсем спокойно можеха да запълнят дупката оставена от Мартинес до възстановяването на Швайни и Алкантара . И Байерн щеше да постигне същите резултати . Лично аз , при здрав Швайнщайгер не виждам място за Алонсо на терена . Затова и твърдя , че привличането му беше излишно , защото ако махнем "испанската връзка" , то след възстановяването на Алкантара и Швайнщайгер , Алонсо се превръща в скъпо платена резерва .
2. Дори ако приемем че трябваше да се взима играч на тази позиция ... алтернативата беше Кедира . Категорично не мога да се съглася , че в сегашното си състояние Алонсо е по-добър играч от Кедира .
Относно философията на Гуардиола ... за да сработи тя е нужно противника да е достатъчно глупав , за да търчи по терена в гонене на топката . Всеки един средно грамотен треньор , ще прибере отбора си в собствената половина си , ще го подреди в зона и ще пресира играчите на Гуардиола при получаването на топката . И тогава тактиката се обръща ... играите на Гуардиола ще са тези които ще трябва да се движат без топка , за да я получат без противник на гърна си
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
- Der Führer
- Контакти:
MCMXIII написа:Тони Кроос никога, ама никога не е играл отлично в дефанса. Това му е леко минусче.
Ако че сравняваме отлично играещия Алонсо с бивши играчи на БАЙЕРН, на мен ми липсва Ефенберг![]()
Младежи спорете си на воля, а аз отивам да гласувам и после на работа.
Сравнявам Алонсо с Кроос , защото играят на единтични позиции в отборите си . Нормално е Тони да е по-слаб в дефанзивен план , защото до преди година и половина си беше атакуващ халф и играеше или по крилото , или зад нападателя . Особено в Леверкузен . Сега остава да се научи и на другото . В офанзивен план обаче е класа отгоре .
П.П. Аз за пръв път не гласувах откакто имам право на това . И с оглед на резултатите съм доволен от решението си
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
Тогава защо ги сравняваш? Алонсо е страхотен ДХ и не е привлечен с цел да замени Кроос, а дойде когато се контузи Хави Мартинес и при контузен Бастиан.
Адмирации за Роде и Хьойберг, много ги харесвам, но тежките мачове ще ги изкара Алонсо, после Швайнщайгер и т.н. Роде и Хойберг ще влизат в час покрай тях и след 2 години ще си играят редовно. Не споменавам Номер 6 и Гаудино, защото те повече рисуват, а в дефанса са като Кроос.
Кедира бе добра опция, но е късно вече.
Адмирации за Роде и Хьойберг, много ги харесвам, но тежките мачове ще ги изкара Алонсо, после Швайнщайгер и т.н. Роде и Хойберг ще влизат в час покрай тях и след 2 години ще си играят редовно. Не споменавам Номер 6 и Гаудино, защото те повече рисуват, а в дефанса са като Кроос.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
- Der Führer
- Контакти:
MCMXIII написа:Тогава защо ги сравняваш? Алонсо е страхотен ДХ и не е привлечен с цел да замени Кроос, а дойде когато се контузи Хави Мартинес и при контузен Бастиан.
Защото няма как да не ги сравнява човек ... И двамата играят на един и същ пост . Миналата година , след контузията на Тиаго , Кроос заигра на точно тази позиция , на която в момента играе Алонсо . На същата позиция играе в Реал ( които го купиха за да замени точно Алонсо ) , на тази позиция играе и в Бундестима . Дори Кедира и Крамер имаха по-офанзивни функции от Кроос на световното . Просто отбелязах , че малко по-лошото представяне на Кроос в дефанзивен план ще се компенсира в следващите 1-2 години . Иначе има всики основания за сравнение между двама играчи които играят на един и същ пост и имат еднакви функции на терена .
Какви тежки мачове ще има Байерн до края на годината ? Всички тежки мачове на отбора ще са след февруари месец . А тогава всички основни играчи , без Мартинес ще са на линия . Колкото е логиката в трансфера на Рейна , толкова е и в този на Алонсо ... е не трябва да се изключва и вероятността , Гуардиола да е решил да не разчита на Швайнщайгер в основния състав .
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
Дали след 1-2 години Кроос ще бъде брилянтен в деф. план, бъдещето ще покаже. Жалко, че това бъдещето е далеч от АА, но за това си е виновен той самият. Даже не е вина, а е избор.
Отборът на шейха, Ромите, Дортмунд са все сериозни. Това че момчетата правят повечето мачове да изглеждат лесни, е друга тема. Друг път дори губят. Дали Гуардиола ще разчита на Швайнщайгер, предстои да видим. Според мен- ще.
Отборът на шейха, Ромите, Дортмунд са все сериозни. Това че момчетата правят повечето мачове да изглеждат лесни, е друга тема. Друг път дори губят. Дали Гуардиола ще разчита на Швайнщайгер, предстои да видим. Според мен- ще.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
- white.stag
- Контакти:
bilyaletdinov написа:Байерн ще бие с подкрепа на съдията иначе равен
С подкрепа на съдията вика, хахах. То тва да не е Реал Мадрид дето щяха паднат от нашите,ако не беше съдията
А и каква ще да е тая подкрепа при 4-0 ?
- Der Führer
- Контакти:
white.stag написа:bilyaletdinov написа:Байерн ще бие с подкрепа на съдията иначе равен
С подкрепа на съдията вика, хахах. То тва да не е Реал Мадрид дето щяха паднат от нашите,ако не беше съдията![]()
![]()
А и каква ще да е тая подкрепа при 4-0 ?
Споко ... рядко влизаш тук затова не можеш да схванеш иронията за съдията
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
- Der Führer
- Контакти:
MCMXIII написа:Дали след 1-2 години Кроос ще бъде брилянтен в деф. план, бъдещето ще покаже. Жалко, че това бъдещето е далеч от АА, но за това си е виновен той самият. Даже не е вина, а е избор.
Е то ако слушаме Гуардиола , в Бундеслигата са събрани само силни отбори ... няма слаби и средняци
Темата " Кроос и ръководството ( едни точно определени персони там ) и треньора на Байерн " за мен е приключена . А и не обичам да се повтарям . Само ще добавя , че както се оказа , на Кроос усилено се е търсил купувач още от края на миналата година ... И Реал далеч не е първия вариант . Така че това с "избора" ...
Иначе си прав , всичко останало ще стане ясно по-нататък . Да ме извиняват феновете им ... но гражданите и римляните могат да са сериозни отбори за Леверкузен и Шалке примерно . Не и за Байерн ...пък дори и за Дортмунд
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
Търсело се купувач
Това не са факти. Факт е, че той каза в прав текст, ча Пеп до последно го е искал в БАЙЕРН. Очеизвадно е, че на него му се играе за неземни суми. Трябва да е щастлив, че ги получава, усещам че и в Бавария не са нещастни.