- Г-н Бонев. Как оценявате представянето на Локомотив в първата част на шампионата?
- За да дадем една точна оценка за представянето на Локомотив, трябва да се върнем доста време назад. Знаете, че след като се върнахме зимата от Испания, запонаха проблемите между феновете и собственика на клуба Коко Динев. От март месец до завършването на първенствтоо, отборът бе оставен на автопилот. Започвайки подготовката за новия сезон, всички знаят каква беше обстановката. Няколко човека се качиха в автобуса за Банско. Другите - Маламов, Кики и Стефанов, останаха в Пловдив. Тогава аз с приятелските си отношения с Матушев, го помолих да дойде в Пловдив. Първата тренировка беше с 8 футболисти, от които петима бяха юноши. Когато се върна отбора от Банско, някой от момчетата се присъединиха към отбора, други бяха освободени от ръководството, което направи изключително големи усилия да вземе акциите от Коко Динев. Мисля, че ако нямаха смелостта и задружността тези хора, сега за Локомотив щеше да се говори като за отбор от В група. Това беше една смела постъпка от тяхна страна. Двамата братя Колеви, Велин Терзиев, Митко Ботушаров и няколко момчета, които всеки ден са на стадиона и показват колко много обичат Локомотив. Самият Коко Динев казваше, че не е в състояние да издържа клуба. В онзи момент, 4 дни преди мача с Левски, започнахме да събираме футболисти. Тогава ръководство и треньор успяха да съберат 18 футболисти за Герена. Никой не очакваше да направим равен без подготовка и без финанси.
Ентусиазирани наши истински фенове помогнаха да се съберат пари. Аз и Наско Узунов ходехме при наши по-заможни фенове да събираме пари за отбора. Някъде успяхме, някъде не, но тогава стана ясно, че хората с пари не желаят особено да наливат пари в Локомотив. Въпреки всичко започнахме първенството. Най-важното бе, че Камбуров избра Локо пред парите в ЦСКА. Дойдоха няколко сполучливи резултата, които много ни ентусиазираха. Най-вече ни ентусуазира победа срещу Хасково, които ни се водят основен конкурент за оставане в А група. Никой не е поставял цели, нито имаме претенции да постигнем нещо през този сезон.
След това дойдоха трудни мачове - 5 поредни, които загубихме. Тогава и самият Матушев видя, че неговото присъствие не носи нужните резултати и след разговор с ръководството напусна. Тогава веднага разговарях с Христо Колев и му казах, че му е време да приложи опита си като футболист и помощник треньор, и заедно с Пашев и Камбуров да поемат отбора. Дойде този така обнадеждаващ мач, срещу един от трите най-добри отбора в България. Да победиш Литекс, и то да ги победиш с игра - си е успех. Във никакъв случай не искам да кажа, че ние сме направили нещо голямо. Сигурно ще има още загуби, но нашите момчета трябва да дават всичко на терена. В никакъв случай няма да обвиняваме нито треньорите, нито футболистите.
- Христо Колев ли е правилният човек за Локомотив?
- Аз винаги съм казвал, че в Локомотив трябва да работят локомотивци. Има много момчета, които обичат отбора, но не всеки се съгласява при тази финансова ситуация да дойде и да помогне. Христо Колев го познавам от дете. По-честен човек във футбола аз не съм вижда. Много приятно съм изненадан от начина, по който се опитва да води тима. Обяснява всяка една ситуация. Много добър екип са с Пашев и Камбуров, по цял ден гледат видео и разменят мнения за това- как да заиграе Локомотив по добре. За мен на Христо Колев му предстоят много години работа в Локомотив и аз винаги ще го подкрепям до последно.
- Днес малко изненадващо изпълнителният директор Думанов подаде оставка. Как ще я коментирате и това ли бе точния момент за нея?
- Аз мисля, че ние имаме много проблеми да решаваме. Не знам каква е причината за тази оставка. Но мисля, че личните проблеми между Думанов и Терзиев не трябва да стоят по високо от Локомотив. Нашата цел е Локо да е добре. Аз тука трябва да кажа на всички, и на тези които бяха съгласни с новото ръководството, и на тези които не бяха съгласни Коко Динев да прехвърля акциите, че Велин е един от хората, чиято смелост и любов към Локомотив е причината да не сме във В група. Тогава нищо добро нямаше да ни очаква. Той сам, а след това с помощта и на останалите момчета, които по-рано изброих, спасиха клуба. Затова смятам, че не беше момента за такива действия и за такива проблеми между тях. Сигурен съм, че тези проблеми няма да се отразят на футболистите. Аз апелирам към всички, които имат отношение към управлението, да продължат работата си доброто бъдеще на Локомотив.
- Все още ли подкрепяте прехвърлянето на акциите от Коко Динев на Сдружение "Бъдеще за Локомотив"? Все още ли смятате, че това бе правилното решение?
- Най-правилното! Иначе ние нямаше да съществуваме. Или сега щяха да идват по 5-6 човека на мачовете ни във В група. По мнението на Наско Узунов за съществуването ни в третия ешалон щяхме да се нуждаем от 500 000 хиляди лева на сезон. От къде щяха да идват тези средства? Факта, че ние съумяхме да оставим отбора в А група, е дело на всички привърженици. И на тези, които бяха за Коко Динев и на тези, които не го подкрепяха. Мисля, че сегашното ръководство е достойно за уважение от всеки един който обича клуба. Това е моето мнение и то ще остане непроменено . Аз винаги ще съм благодарен на тези момчета, за смелостта и за голямата любов, която показаха към Локомотив.
- И все пак се забелязва голям отлив от трибуните?
- Тук искам да кажа нещо, което ме боли. Тези наши верни привърженици направиха така, че хората от Хасково да им свалят шапка. Много хора то централната трибуна искаха тогава да отидат и да ги поздравят. Хората които обичат Локомотив не приемат лесно загубите, но нека имаме предвид, че нито футболистите, нито ръководителите имат вина за моментната ситуация. Ще има още много трудни моменти, но феновете трябва да идват на стадиона, да пеят, защото това ще ентусиазира момчетата на терена и да изкараме тази трудна година. Тя ще бъде нулева за нас, ние нямаме претенции за предно класиране, а трябва единствено да се спасим да не изпаднем.
- Какво става с намирането на нов благодетел?
- Ние правим всичко възможно колкото се може по-бързо да намерим спонсор. Да освободим от тези грижи и напрежение момчета, които ръководят в момента клуба. Те самите също искат точно това. Да дойде един стабилен спонсор, който да определи кой каква работа ще върши в клуба. Да може да имаме финансова възможност да закупим един-двама качествени футболисти и да започнем изграждането на един отбор, който да изглежда така, както нашите привърженици искат да го виждат. За това ми стана много неприятно когато видях празните трибуни на мача с Литекс. Разбирам, трудно им е, мъчно им е, не искат да приемат лесно загубите, но такава е ситуацията в момента. Ако и те решат, че няма да идват на стадиона и няма да подкрепят отбора - ще е пагубно за нас. Нашата най-голяма сила винаги са били нашите привърженици. Ние без тях сме нищо. Аз и като играч, и като треньор, и като ръководител съм смятал, че най-голямото ни богатство е публиката. За това ги моля, нека да преглътнат горчивината. На никой, който обича Локомотив, не му е лесно да изживява тези мачове. Но ако те се разделят с нас, защото отбора губи - ще е пагубно. Трябва да вдигаме главите и колкото се може по-бързо да излезем от тази ситуация.
- Близко ли е времето когато Локомотив ще има нов спонсор или благодетел?
- Виждате каква е политическата и като цяло ситуация в България. Имаме уверението, че като се състави правителство и обстановката в страната се успокои, че ще ни помогнат от много страни.
Христо Бонев: Боли ме от празните трибуни. Велин спаси Локо!
Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- Пловдив1926
- Контакти:
Христо Бонев: Боли ме от празните трибуни. Велин спаси Локо!
Последна промяна от Пловдив1926 на 07 окт 2014 15:57, променено общо 1 път.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]
Re: Христо Бонев: Боли ме от празните трибуни. Велин спаси Локо!
Абе като големи фенове,както уж всички ви описват,защо на стадиона ви ходят по 1000-1500 човека?Нали уж заради Коко бяха избягали феновете,сега къде са? Май истината е,че и при вас ходят само когато отбора е силен,пък после ми говорете за Лудогорец и прочие 

ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА
-
- Контакти:
danimann написа:Абе като големи фенове,както уж всички ви описват,защо на стадиона ви ходят по 1000-1500 човека?Нали уж заради Коко бяха избягали феновете,сега къде са? Май истината е,че и при вас ходят само когато отбора е силен,пък после ми говорете за Лудогорец и прочие
Точно вие чорбарите да говорите как ние ходим само когато отбори върви, си е направо срамно. Причините са комплексни за съжаление, не е само това, че сме на десето място, а и хората за жалост не вярват на новото ръководство и не ходят по мачове.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...
-
- Контакти:
Абе какви големи фенове (1000 човека на 2 мача). Тия митове и легенди за многото фенове до кога ще продължават...реалността показва друго няма какво повече да се заблуждават ..успех иначе
- Пловдив1926
- Контакти:
Редактирах първото мнение с втората част на интервюто!
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]
danimann написа:Абе като големи фенове,както уж всички ви описват,защо на стадиона ви ходят по 1000-1500 човека?Нали уж заради Коко бяха избягали феновете,сега къде са? Май истината е,че и при вас ходят само когато отбора е силен,пък после ми говорете за Лудогорец и прочие
Точно от чорбар тва звучи смешно. За вас с петолъчките подобна наглост никога не е била чужда. Ако след 10-тия кръг бяхте на 11 място по колко щяхте да ходите вие?

SINOTE написа:danimann написа:Абе като големи фенове,както уж всички ви описват,защо на стадиона ви ходят по 1000-1500 човека?Нали уж заради Коко бяха избягали феновете,сега къде са? Май истината е,че и при вас ходят само когато отбора е силен,пък после ми говорете за Лудогорец и прочие
Точно от чорбар тва звучи смешно. За вас с петолъчките подобна наглост никога не е била чужда. Ако след 10-тия кръг бяхте на 11 място по колко щяхте да ходите вие?
Шшшш, тихо бе..как може така да говориш на чорбар, те са единствени и недостижими. На всеки мач армията се пука по шевовете.. нищо не разбираш!!

-
- Контакти:
soccerav написа:SINOTE написа:danimann написа:Абе като големи фенове,както уж всички ви описват,защо на стадиона ви ходят по 1000-1500 човека?Нали уж заради Коко бяха избягали феновете,сега къде са? Май истината е,че и при вас ходят само когато отбора е силен,пък после ми говорете за Лудогорец и прочие
Шшшш, тихо бе..как може така да говориш на чорбар, те са единствени и недостижими. На всеки мач армията се пука по шевовете.. нищо не разбираш!!
Миналия сезон бяхме първи по посещаемост!Ако не се лъжа и този е така.И това без да ни карат да пеем песни,като си купуваме билети,ако се сещаш

30.05.2016г
Г.Иванов-Гонзо пред медиите:
"След като останахме сами в А група,момчетата си повярваха,заиграхме футбола който искахме и логично се класирахме за ЛЕ,завършвайки ВТОРИ!"
Г.Иванов-Гонзо пред медиите:
"След като останахме сами в А група,момчетата си повярваха,заиграхме футбола който искахме и логично се класирахме за ЛЕ,завършвайки ВТОРИ!"
SINOTE написа:danimann написа:Абе като големи фенове,както уж всички ви описват,защо на стадиона ви ходят по 1000-1500 човека?Нали уж заради Коко бяха избягали феновете,сега къде са? Май истината е,че и при вас ходят само когато отбора е силен,пък после ми говорете за Лудогорец и прочие
На нас това място не ни приляга,защото сме 31-кратни шампиони все пак,докато виж за вас е нормална позиция! На последния мач имахме 4-5 хиляди,вие за последно закарахте толкова хора на мача с Ботев (2-2) ! Но нищо,сами си го набутахте като не искахте Коко,сега ще се наложи да се молете на някой подобен на него,щото иначе няма Локо

ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА
- Пловдив1926
- Контакти:
Не виждам какво общо има с темата посещаемостта на феновете на ЦСКА? Ние имаме проблем с нашата, хората загубиха доверие в клуба и им омръзна да ги затормозяват разни утрепки като Коко, както и да се чудят ще има ли утре мач или няма да има. Стисках палци да си оправите нещата с акциите и да ви се получи опита да станете публично дружество. Похвално е, че опитвате да промените нещо и да разчупите статуквото. В тая работа всички сме в един кюп, така, че не виждам смисъл от дребни заяждания.
Не помна от колко години не сме били в ситуация да си мислим само за нови знамена, как да си забием по два шамара с някой или да вкараме факли на сектора. За да спасим клуба заебахме много фенски неща, което за съжаление е факт. Сега малко или много не сме цъфнали и вързали но работите са НОРМАЛНИ. Време е хората да почнат да се връщат на стадиона. Локомотив играе 100% честен футбол, млади момчета, борба на терена, ръководсто, легенди, фенове сме на едно - всичко, което би трябвало един фен да иска. Дано се получат нещата. Тепърва предстои да стабилизираме отбора финансово, но съм убеден, че ще се спраим.
Не помна от колко години не сме били в ситуация да си мислим само за нови знамена, как да си забием по два шамара с някой или да вкараме факли на сектора. За да спасим клуба заебахме много фенски неща, което за съжаление е факт. Сега малко или много не сме цъфнали и вързали но работите са НОРМАЛНИ. Време е хората да почнат да се връщат на стадиона. Локомотив играе 100% честен футбол, млади момчета, борба на терена, ръководсто, легенди, фенове сме на едно - всичко, което би трябвало един фен да иска. Дано се получат нещата. Тепърва предстои да стабилизираме отбора финансово, но съм убеден, че ще се спраим.