Берое съди ЦСКА за 200 хиляди евро

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Берое съди ЦСКА за 200 хиляди евро

Мнениеот bobonikolov » 06 окт 2014 17:24

vaskonti написа:
bobonikolov написа:
vaskonti написа:Каква е разликата между предварителен и окончателен договор, ако първият има същата правна стойност като втория?

По принцип предварителния договор се сключва с цел да се превърне в окончателен в определен бъдещ момент или при настъпването на определени бъдещи събития.

Именно! След като нито този "бъдещ момент" е настъпил, нито "определени бъдещи събития" са се случили, то значи, че има принципна разлика между предварителен и окончателен договор. Логично е окончателния договор да влезе в сила в момента на плащането на парите и/или в момента, в който състезателя подпише с новия клуб. Няма никакъв шанс преди едно от тези две събития договора да бъде окончателен. Един предварителен договор не може да има същите клаузи и условия за прекратяване, каквито има окончателния договор. Това е пълен абсурд и е ясно, че Берое просто стрелят в тъмното, при това с халостен патрон.
На лице е един прекрасен пример за какво става въпрос и какво ще се случи - спомнете си Бербатов и Фиорентина. Тогава италианците имаха претенции само за някакви самолетни билети, при това не в съда, а само като призив.

Абсолютно си прав. Както се вижда и в решението на съда, което съм приложил поне една от страните трябва да си е изпълнила задълженията и да е налице виновно неизпълнение на другата страна за да искат от Берое поне предварителния договор да се счете за окончателен. Виж ако бяха пуснали Венци Христов, то можеха да претендират за парите + и за пропуснати ползи, защото футболиста вече е бил в ЦСКА и е било практически невъзможно да го продадат или дадат под наем за по - добра сума :)

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 06 окт 2014 18:54

Сетих се за кое ще да е делото:

"Берое" информира всички заинтересовани от случая, че срокът за плащане на трансферната сума за правата на играча е удължен до 4 февруари. За сметка на това е постигнато споразумение за изплащане на допълнителна компенсация. "

Бях чул, че ЦСКА е платила само половината от компенсацията, но се бавела с другата. Май не беше голяма сумата.

Потребителски аватар
Dido SZ
Контакти:

Мнениеот Dido SZ » 07 окт 2014 09:23

daydreamer написа:Сетих се за кое ще да е делото:

"Берое" информира всички заинтересовани от случая, че срокът за плащане на трансферната сума за правата на играча е удължен до 4 февруари. За сметка на това е постигнато споразумение за изплащане на допълнителна компенсация. "

Бях чул, че ЦСКА е платила само половината от компенсацията, но се бавела с другата. Май не беше голяма сумата.

Аз доколкото помня, на Венци му бе провален трансфер в Испания, именно заради този прословут договор и компенсациите, които ЦСКА щеше да поиска.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 07 окт 2014 12:42

Dido SZ написа:

Аз доколкото помня, на Венци му бе провален трансфер в Испания, именно заради този прословут договор и компенсациите, които ЦСКА щеше да поиска.

Да,прав си!Барса даваха 17 милиона евро,докато Реал 14 милиона!Или обратното,не помня :? !

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 07 окт 2014 12:59

Dido SZ написа:

Ех, чичо Флорентино така го стана яд :lol: :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 10 окт 2014 08:46

Не ги е срам!!!Да искат пари от ЦСКА!!! :oops:

Потребителски аватар
Червени Воини
Контакти:

Мнениеот Червени Воини » 10 окт 2014 15:38

blue avalanche написа:Не ги е срам!!!Да искат пари от ЦСКА!!! :oops:

ПфффЪ колко си смешен, днес ви осъдиха и реши днес да ни иноризираш по същия начин, както нашите ви иноризират във вашата тема. Always Copy/Paste! :oops:
"От огъня на чуждата омраза остана само пепелта. Нашата любов е вечна, винаги ще има ЦСКА!”

Какво е общото между левскарите и бежанците?
- Никой не ги иска на Запад!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 12 окт 2014 20:35

Червени Воини написа:

ПфффЪ колко си смешен, днес ви осъдиха и реши днес да ни иноризираш по същия начин, както нашите ви иноризират във вашата тема. Always Copy/Paste! :oops:

Аз това като съм го писал във вашите теми,ти не си чувал за Диамутен!Капиш?
В нашия форум нямаме теми като тази.Само вие се правите на ощипане,че някой е дръзнал да съди "великия" ЦСКА...

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 13 окт 2014 08:47

blue avalanche написа:
Червени Воини написа:

Аз това като съм го писал във вашите теми,ти не си чувал за Диамутен!Капиш?
В нашия форум нямаме теми като тази.Само вие се правите на ощипане,че някой е дръзнал да съди "великия" ЦСКА...

Нямате такива теми,защото вашите модератори веднага ги трият!Комунизъм бате,кво да се прави!

Върни се в “ЦСКА”