Първото увеличение на тока е факт

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: Първото увеличение на тока е факт

Мнениеот RedeviL » 02 окт 2014 01:24

пълководец написа:
RedeviL написа:
sas написа:Тока поскъпва, защото тока не расте по дърветата. Ама комунистите това се правеха, че не го знаят. Затова нещастници, сега ще плащате, аз си имам фотоволтаичен панел и сметката ми е 15 лева. :)

Ти хубаво си имаш панелче в къщата, ама някои хора са решили цели паркове да си направят. И познай кой им изкупува скъпия ток!

:lol: :lol: Гадни капиталяги, нали, как може да произвеждат ток от слънцето или вятъра?!?!? Вече даже няма и да те псувам, та ти си ясен на всички!! :lol: :lol: :lol:

Хората на запад си ги слагат по къщите, при нас мастите олигарси и депутати си правят паркове, за да печелят пари...

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 02 окт 2014 01:25

Tommi написа:Това е факт, който не е свързан с настоящата тема. Или всъщност е свързан и показва, че моята теза е вярна. ;) Проблемът с цените на тока е, че цените не се определят на пазарен принцип, а ги определя една комисия (държавата) и също така държавният монопол води до неефективно, скъпо производство и увеличаване на цените. При свободен пазар ситуацията би била ефективно производство и спад в цените. ;)

Което пък показва, че МОЯТА теза е вярна. Ненужно и изкуствено сега една комисия (държавата) казва да се вдига цената и тя се вдига. За да може след време ББ да я свали. Сега изкуствено ти я вдигат с 10%. След 6-7 месеца ББ ще я свали с 6-7%. За да измие срама си от преди две години. И народа ще се хване на въдичката и ще си мисли, че сметката му за ток е намалена със 7% от баце ти, а реално ще му се е увеличила с 3%. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 окт 2014 01:25

Tommi написа:
CTAHKO написа:Факт ли е задължението на държавата да изкупува на завишени цени тока от ТЕЦ-овете? Отговори ми на това :)

Това е факт, който не е свързан с настоящата тема. Или всъщност е свързан и показва, че моята теза е вярна. ;) Проблемът с цените на тока е, че цените не се определят на пазарен принцип, а ги определя една комисия (държавата) и също така държавният монопол води до неефективно, скъпо производство и увеличаване на цените. При свободен пазар ситуацията би била ефективно производство и спад в цените. ;)

Ооо, не, не, факта не свързан, а направо си е скачен с объжданата тема и показва точно обратното. Цената се вдига не заради евтината енергия, произведена от държавния АЕЦ, а заради частните производители на скъпа ел. енергия. Включително янките и собствениците на ВЕИ ;) Какво налагаше затварянето на ядрените ни реактори,произвеждащи евтина ел.енергия, както и приватизацията на ТЕЦ Марица-Изток 8-) Всички знаем какво го налагаше, ама чакам ти да го кажеш. И още нещо...как се получава така, че сме изцяло енергийно зависими от Русия, а сме задължени да изкупуваме скъп американски ток, за да оскъпява сметките ни :?: :?: :?: Чакам 8-)
Последна промяна от CTAHKO на 02 окт 2014 01:26, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 02 окт 2014 01:26

И това го казвам най-отговорно. Няма да се скрия като мишка, ще си запазя коментара. И да видим в периода март-април дали няма да се окажа прав. 8-)

пълководец

Мнениеот пълководец » 02 окт 2014 01:27

RedeviL написа:
пълководец написа:
RedeviL написа:
sas написа:Тока поскъпва, защото тока не расте по дърветата. Ама комунистите това се правеха, че не го знаят. Затова нещастници, сега ще плащате, аз си имам фотоволтаичен панел и сметката ми е 15 лева. :)

Ти хубаво си имаш панелче в къщата, ама някои хора са решили цели паркове да си направят. И познай кой им изкупува скъпия ток!

:lol: :lol: Гадни капиталяги, нали, как може да произвеждат ток от слънцето или вятъра?!?!? Вече даже няма и да те псувам, та ти си ясен на всички!! :lol: :lol: :lol:

Хората на запад си ги слагат по къщите, при нас мастите олигарси и депутати си правят паркове, за да печелят пари...

А знаеш ли, че има и малки и средни бизнеси, които с това се занимават? Не знаеш, ама пак много се правиш на отворен.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 окт 2014 01:27

Messi_fan написа:
Tommi написа:Това е факт, който не е свързан с настоящата тема. Или всъщност е свързан и показва, че моята теза е вярна. ;) Проблемът с цените на тока е, че цените не се определят на пазарен принцип, а ги определя една комисия (държавата) и също така държавният монопол води до неефективно, скъпо производство и увеличаване на цените. При свободен пазар ситуацията би била ефективно производство и спад в цените. ;)

Което пък показва, че МОЯТА теза е вярна. Ненужно и изкуствено сега една комисия (държавата) казва да се вдига цената и тя се вдига. За да може след време ББ да я свали. Сега изкуствено ти я вдигат с 10%. След 6-7 месеца ББ ще я свали с 6-7%. За да измие срама си от преди две години. И народа ще се хване на въдичката и ще си мисли, че сметката му за ток е намалена със 7% от баце ти, а реално ще му се е увеличила с 3%. 8-)

Само че в момента се вдига заради неефективно функциониращия държавен монопол. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 окт 2014 01:28

RedeviL написа:
пълководец написа:
RedeviL написа:

Законът ни е такъв :)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 окт 2014 01:31

пълководец написа:
RedeviL написа:
пълководец написа:
RedeviL написа:

А знаеш ли, че има и малки и средни бизнеси, които с това се занимават? Не знаеш, ама пак много се правиш на отворен.

Знам, че от 10 мегавата за 1 година са станали 1000. а сред имената на хората с най-големи паркове личат тези на Цв. Бориславова и Иво Прокопиев. Също така знам, че цената на тока при ВЕИ-тата е най-голяма. Нали темата е за НЕК и неговите задължения!?
Последна промяна от RedeviL на 02 окт 2014 01:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 окт 2014 01:31

Tommi написа:Само че в момента се вдига заради неефективно функциониращия държавен монопол. ;)

В момента се вдига заради частните производители. Хич не е никакъв държавен монопол ;) Държавният монопол ако си продаваше евтиният монополен ток, янките и собственицте на ВЕИ-та щяха от глад да умрат, а монопола щеше да е с пълни джобчета :)

пълководец

Мнениеот пълководец » 02 окт 2014 01:33

RedeviL написа:
пълководец написа:
RedeviL написа:
пълководец написа:
RedeviL написа:

Знам, че от 10 мегавата за 1 година са станали 1000. а сред имената на хората с най-големи паркове личат тези на Цв. Бориславова и Иво Прокопиев. Също така знам, че цената на тока при ВЕИ-тата е най-голяма. Нали темата е за НЕК и неговите задължения!?

Да, ама аз ти казвам, че има хора, които с това си изкарват хляба и предоставят някаква работна ръка, да не мислиш, че те печелят много, ама не броиш данъците, щото нали знаеш, за милиони няма закони, ама за кокошка няма прошка.

Върни се в “Свободна зона”