doktora25 написа:Искам да сигнализирам за проблем, който за мен е сериозен, но вие преценете доколко е такъв по принцип, доколко е разпространен и може ли по някакъв начин да се реагира. Накратко казано сайтът gong.bg ми се отваря много много бавно, някои страници (особено като отварям 3-4 таба, а аз така съм свикнал да работя в Интернет) ми ги зарежда за повече от минута. Почти същото ми се случва с фейсбук, но в повечето сайтове, в които влизам по-скоро нямам този проблем. Във форума проблемът е по-малък, но ако зареждам примерно 2 таба от форума и 2 от сайта всичките зареждат бавно. Този проблем се наблюдава в по-голяма степен за браузъра Mozilla Firefox (с който съм свикнал да работя и до сега не ми е правил проблеми) и в по-малка степен, но пак го има за Google Chrome, (явно към него ще се ориентирам). Появи се от около 10-на дни.
Няколко уточнения. Компютърът ми като цяло не бави, или поне не толкова, че да се налага преинсталация. Интернетът ми е 25 мегабитов. Имам много малко RAM (512 МВ) и използвам Windows XP. Известно ми е какво се случва с нея в момента, но конфигурацията ми просто не позволява преминаване към по-нова версия. Аз познавам поне 3-ма човека, които си бяха инсталирали 7-ца, но останаха разочаровани от нея, вървеше им бавно, въпреки че компютрите им са с по-добри характеристики от моя, и си върнаха ХР-то с намерението да не се разделят скоро с него. Според мен като цяло този така желан от Microsoft преход няма да се развие толкова масово, колкото очакват.
Като цяло оставам с впечатлението, че фактът че сайтът е наблъскан с много модули, изображения, неща, които да се зареждат - много повече от предишната версия, е причината да работи чувствително по-бавно на по-стари компютри и с ХР. Възможно ли е и причината за проблема ми да е някъде другаде? Преди време (непосредствено след промяната на дизайна) бях сигнализирал за проблеми със скоростта и рекламите, но те се оправиха от само себе си за около 2-3 дни, докато сега едно че зарежда в пъти по-бавно отколкото тогава и второ - вече близо десет дни проблемът се задълбочава, вместо да има признаци на оправяне.
Аз съм с гигабайт РАМ и 1.6гхц проц. При мен се забелязва само при първоначално посещение на сайта. С отварянето на статиите няма проблем, но поглеждайки Таск Мениджъра, товари си, определено сайта. С Опера 12.17. Ти с какъв браузър си? С всичките ли е така. Последната версия на браузъра ли си? Ползваш ли блокър? Ако си с Файърфокс и не ползваш блокър бих ти препоръчал Noscript - който е хардкор блокър и иска малко настройка. Или Ghostery, който блокира доста по-малко (и той иска настройка). Проверявал ли си за малуер. Имаш ли тулбарове в браузъра си?
Това, което казваш за седмицата е несериозно. И аз съм с ЕксПи, но просто защото харда ми няма да понесе седмицата, иначе веднага я мятам.
Иначе хардуера вече расте яко и интернет ресурсите е нормално да са оптимизирани за модерен хардуер. Отделно от това, съвсем нормално Гонг и други искат да монетизират усилията си и има рекламни мрежи, които си поставят свои скриптове, които допълнително товарят...