Стадион "Градски" ,гр. Тервел

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Val3ncia
Контакти:

Стадион "Градски" ,гр. Тервел

Мнениеот Val3ncia » 24 сеп 2014 15:15

Здравейте ,имам въпрос относно стадиона на родния ми и любим отбор ФК Септември .Сигурно мога да намеря това ,което ме интересува ако се разровя ,но реших ,че тук ще получа отговор .Какви са изискванията за лиценз на стадионите в Б и В групите ,защото стадиона в родния ми Тервел е в плачевно състояние .Буквално има 20 пейки и това е ,хората стоят по земята ,всеки си постила по нещо и т.н (прилагам линк със снимки отдолу). Това не е най големият проблем ,вече съм така да се каже Софиянец от село и не съм имал възможност да отида на стадиона от много време ,но от това което помня от преди няколко години .....мале мале съблекалните бяха порутени ,мизерни и малки ,а за самия терен да не говорим .Питам защото наскоро се сетих ,че преди няколко години имахме възможност да влезем в Б група ,но имаше някакви далавери и глупости заради които загубихме баража (служебно?) ,а и кмета каза че няма пари въпреки ,че основния спонсор на отбора е една текстилна фабрика ,която има клонове в Добрич и във някои Азиатски страни (искам да кажа че е червив с пари).Така де ,малко се отплеснах ,но само като си помисля ,че буквално без бюджет и от градче с 6000 души сме във В група ,играем добре(дори преди няколко години имахме момче на проби в Севиля,май се казваше Васко) и ми става лошо при всяка мисъл за стадиона .

http://bgclubs.eu/stadiums/Gradski-Tervel

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: Стадион "Градски" ,гр. Тервел

Мнениеот W84me » 24 сеп 2014 15:20

Мъка си е в Тервел. Поне преди години терена беше хубав, сега не знам как е...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
parazit

Мнениеот parazit » 24 сеп 2014 15:21

Основни изисквания, които всеки стадион трябва да покрие, независимо от категорията
· Теренът за игра трябва да е гладък и равен и да е снабден с трева за футбол, която да отговаря на стандартите за качество на ФИФА. Задължително е наличието на дренажна система
· Не трябва да се разполагат никакви обекти на по-малко от 21 m от игралното поле
· Стадионът трябва да е оборудван с две покрити пейки на ниво терен, всяка с места за сядане на най-малко 13 души и поставена поне на 5 m от тъчлинията
· В съблекалнята на всеки отбор трябва да са налични поне 5 душа, 3 тоалетни, 25 места за сядане, 1 маса за масаж и тактическа дъска
· Съблекалнята на реферите трябва да има минимум 1 душ, 1 тоалетна, 5 места за сядане и бюро
· Трябва да се осигурят специално място за оказване на първа помощ на играчи, както и
напълно оборудвани съоръжения за оказване на първа помощ на зрителите във всеки сектор
· Задължително е наличието на пункт за допинг контрол, който да е с площ поне 20 кв.м и да включва чакалня, помещение за изследване и тоалетна
· Седалките за зрителите трябва да са самостоятелни, фиксирани, разделени една от друга, номерирани, направени от нечуплив и незапалим материал и да имат облегалка, висока минимум 30 cm
· Забранено е използването на временни трибуни
· Стадионът трябва да бъде оборудван със съоръжения за храна и напитки във всеки сектор
· Най-малко 5 на 100 от общия капацитет на стадиона трябва да бъде на разположение за привърженици на гостуващия отбор в отделена самостоятелна част на стадиона
· Всички изходни врати трябва да са ясно обозначени със знаци, които са универсално разбираеми и да се отварят навън по посока на евакуационния маршрут
· За целите на сигурността и насочването на зрителите и персонала стадионът трябва да е оборудван със система за аварийно осветление в случай на авария на централното осветление
· Стадионът трябва да има система за обръщения към посетителите, подсигурена срещу отказ на основното захранване
· Санитарни помещения трябва да са разположени равномерно във всички сектори. Минималните изисквания при съотношение мъже спрямо жени 80/20 са: 1 тоалетна на 250 мъже, 1 писоар на 125 мъже и 1 тоалетна на 125 жени
· Трябва да има осигурен достъп за хора с увреждания, както и специални санитарни съоръжения за тях. Изисква се 1 тоалетна на всеки 15 човека в инвалидна количка
· ВИП местата трябва да са закрити, разположени на трибуната и колкото се може по-близо до халфлинията, между двете наказателни зони
· На разположение на медиите трябва да има поне една стая, оборудвана с бюра, захранване, телефон и интернет, закрит коментаторски пункт, разположен централно на главната трибуна, с пряка видимост към цялото игрище и специална зона за бусовете, излъчващи на живо
· Трябва да се осигури платформа за основната камера на трибуната. Позицията на камерата трябва да е точно в една линия с халфлинията и да е на височина, която образува ъгъл 15-20 ° спрямо хоризонталната равнина на централната точка.

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 24 сеп 2014 19:04

^Изискванията, които е дал колегата над мен, ми звучат по-логични за А група, отколкото за Б и В.

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 24 сеп 2014 19:18

Не трябва да се разполагат никакви обекти на по-малко от 21 m от игралното поле
:shock: :shock: :shock:

А рекламните пана не са ли предмети? И 20 метра, ако е футболен стадион и няма писта си е доста.....
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Val3ncia
Контакти:

Мнениеот Val3ncia » 24 сеп 2014 19:19

MoNteSo написа:^Изискванията, които е дал колегата над мен, ми звучат по-логични за А група, отколкото за Б и В.

Да, и аз така мисля, защото иначе щеше да има отботи и от А група без лиценз.

PFK_Levski
Контакти:

Мнениеот PFK_Levski » 24 сеп 2014 19:54

Tези снимки са стари ........ да го наречеш стадион е силно казано,но терена е доста добър. Да няма много места, но не са 20 както ти казваш. Съблекалните са си добри, вода си има. Ако искаш вярвай но преди 2 години Спартак като бяха във "В" група, именно на техния стадион бяха едни от най-мизерните съблекални, в които съм се преобличал. Като цяло терена е добър, месета има достатъчно за хората, които ходят да наблюдават мачовете в Тервел. А и още нещо - върви разправяй на някой друг как в Тервел има само 6 000 души население. Не съм от Тервел, но съм минавал доста пъти от там( включително съм и ходил да играя доста пъти в Тервел ) и градът не е толкова малък като за 6 000.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 24 сеп 2014 19:59

PFK_Levski написа:Tези снимки са стари ........ да го наречеш стадион е силно казано,но терена е доста добър. Да няма много места, но не са 20 както ти казваш. Съблекалните са си добри, вода си има. Ако искаш вярвай но преди 2 години Спартак като бяха във "В" група, именно на техния стадион бяха едни от най-мизерните съблекални, в които съм се преобличал. Като цяло терена е добър, месета има достатъчно за хората, които ходят да наблюдават мачовете в Тервел. А и още нещо - върви разправяй на някой друг как в Тервел има само 6 000 души население. Не съм от Тервел, но съм минавал доста пъти от там( включително съм и ходил да играя доста пъти в Тервел ) и градът не е толкова малък като за 6 000.

Колкото Каспичан е, даже няма и 6000 :mrgreen:
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 24 сеп 2014 21:25

Няма кои да инвестира във стадион които едва ли ще побере повече от 1000 души зрители и то на възлов мач.Тервел беше жив през 1980-1990год.След това леко си западна както много селища от цяла България.Изключително приятен краи със много добри и работливи хора.Жалко че остават далеч от Държавните пари и програми....

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 25 сеп 2014 00:29

Отбор наричащ се Септември трябва да чака пари от БКП или БСП :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Върни се в “Футбол - България”